واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست خبري دهمين همانديشي اساتيد بسيجي برگزار شد قائم مقام سازمان بسيج اساتيد: رسالت خود را تقويت بنيهي علمي - پژوهشي نظام ميبينيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
نشست خبري دهمين همانديشي علمي، فرهنگي و سياسي اساتيد بسيجي كشور با حضور قائم مقام و معاون پژوهشي سازمان بسيج اساتيد كشور روز يكشنبه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، قائم مقام سازمان بسيج اساتيد كشور، در اين نشست چهار هدف عمده را براي دهمين همانديشي بسيج اساتيد برشمرد و گفت: بررسي علمي چالشهاي مهم فرهنگي اجتماعي و اقتصادي پيش روي كشور و ارائهي راهكار، تجزيه و تحليل شرايط منطقهاي و بينالمللي انقلاب اسلامي، بررسي و كشف راههاي ميانبر پيشرفت در عرصههاي مختلف در راستاي نيل به نوآوري و شكوفايي و همچنين انسجام و تقويت سامانهي بسيج اساتيد مهمترين اهداف اين همانديشي هستند.
مصطفي اديب با بيان اين كه در همايش سال جاري شكل كار را از نشست عمومي به سمت فعاليتهاي علمي، پژوهشي و فرهنگي سوق دادهايم، افزود: سال گذشته بالغ بر 144 مقاله اساتيد بسيجي در سطح كشور برگزيده شد و امسال نيز در 10 محور علمي، پژوهشي و سياسي سازماندهي را با دقت بيشتري انجام داديم كه كل محورها متناظر با تدابير مقام معظم رهبري است؛ چرا كه بسيج اساتيد، رسالت خود را در استفاده از اساتيد بسيجي براي تقويت بنيهي علمي - پژوهشي نظام اسلامي ميبيند.
وي اين 10 محور را چنين برشمرد: مهندسي فرهنگي، مديريت بر اساس فناوري اطلاعات، نقشهي جامع علمي، نظام آموزشي كشور، انرژي، محيط زيست، توسعه و برنامهريزي، رسالت و راهبرد بسيج اساتيد مبتني بر طرح تعالي و تحول سپاه و بسيج، الگوي توسعهي اسلامي بر اساس مباني قرآني، راهبردهاي مهار تورم در توسعهي اقتصادي كشور، نوآوري و شكوفايي و راهكارهاي دستيابي به آن و نقش جمهوري اسلامي ايران در خاورميانهي پس از خاورميانهي بزرگ.
قائم مقام سازمان بسيج اساتيد كشور، با اشاره به دستاوردهاي نهمين همانديشي اساتيد بسيجي كشور در سال گذشته، اظهار كرد: يكي از دستاوردها اين بود كه مقالات برگزيدهي سال گذشته به دستگاههاي اجرايي ارايه شدند و آنها نيز صاحبان مقالات را به تناسب تخصص به اتاقهاي فكر خود دعوت كردند. اين ظرفيت با راهاندازي پرتال سازمان بسيج اساتيد بيشتر شده است و حتي به دستگاههاي اجرايي و تقنيني نيز شناسه و رمز كاربري ارايه شده است.
اديب همچنين به طرح تحول و تعالي در سپاه و نيروي مقاومت بسيج اشاره كرد و گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامي طرح تحول و تعالي خود را به طور جدي در برنامههاي خود قرار داده است و به دنبال آن نيروي مقاومت بسيج نيز اين طرح را در دستور كار خود قرار داد. پس از آن به درخواست نيروي مقاومت بسيج از سازمان بسيج اساتيد، كارگروهي در اين سازمان تشكيل شد و امروز در بخش نياز تخصصي عرصهي نظري و كاربردي نيروي مقاومت بسيج جوابگو هستيم.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين نشست معاون پژوهشي سازمان بسيج اساتيد كشور، نيز سخنان خود را به سه محور كلي وظيفهي اصلي بسيج اساتيد براي هدايت كل پژوهشگران كشور، تجربهي عرضهمحور و گذار به فضاي تقاضامحور و استفاده از فضاي مجازي و فراگير براي استادان در سطح كشور اختصاص داد.
رضا روستاآزاد به چشمانداز بيست سالهي كشور اشاره كرد و با بيان اينكه آيندهي روشني را بر اساس دانش و حكمت براي ملت خود و حتي براي كل جهان ترسيم كردهايم، تصريح كرد: الزام دستيابي به اهداف سند چشمانداز، تسلط و بكارگيري دانش، فناوري و حكمت است. در اين راستا كانونهاي تجمع انديشمندان ما نقش جدي دارند و در همين راستا سازمان بسيج اساتيد ماموريت بنيادي خود را عملياتي كرده است و اين چيزي نيست جز سازماندهي و هدايت فعاليتهاي علمي - پژوهشي اساتيد دانشگاهها براي تحقق چشمانداز 1404.
معاون پژوهشي سازمان بسيج اساتيد كشور، با بيان اين كه مفهوم بسيجي را يك مفهوم كلي ميدانيم، افزود: هر كس كه دغدغهي استقرار عدالت، دين و عزت را در كشور دارد بسيجي ميدانيم.
معاون پژوهشي سازمان بسيج اساتيد كشور، ادامه داد: فاز جديدي كه از امسال عملياتي شده است، فعاليتهاي علمي پژوهشي تقاضامحور يا ماموريتگراست كه امسال در 10 گروه تقاضامحور تجلي علمي - پژوهشي خود را در مشهد خواهيم داشت.
روستاآزاد به استفاده از فضاي مجازي اينترنتي براي تعامل سادهتر استادان كشور نيز اشاره كرد و افزود: از امسال با ساز و كارهاي پيشبيني شده در فضاي مجازي، تمام عزيزان در هر زمان و مكان و در هر موضوعي كه كشور نياز دارد وارد بحث خواهند شد و بر اساس اين مدل، اين استمرار را در كل سال خواهيم داشت.
وي خاطر نشان كرد: از امسال مقالات نيز به صورت نسخهي نرم و آنلاين بر روي پرتال سازمان بسيج اساتيد قرار ميگيرد و تا كنون براي حدود 1600 نفر شناسهي كاربري صادر شده و آدرس اين پرتال نيز www.basijeasatid.org است.
معاون پژوهشي سازمان بسيج اساتيد كشور، دربارهي تعامل اين سازمان با دولت نيز اظهار كرد: تعاملات ما با دولت دو طرفه و به صورت سريع و آنلاين است. در همين فضاي مجازي كه اشاره شد نيز تالارهايي براي اين منظور وجود دارد كه از آنها به خوبي استفاده ميشود.
روستاآزاد همچنين با اشاره به وضعيت توليد علم در كشور و مقايسهي آن با كشورهاي ديگر جهان، گفت: آنچه به عنوان توليد علم مطرح است شاخصهاي معيني دارد كه يكي از آنها ميزان مقالههاي علمي به ازاي هر عضو يك كشور است كه اين مقالهها بايد شاخصهايي داشته باشند. بايد ببينيم علم را كداميك از اين شاخصها ميبينيم؛ مثلا يكي از شاخصهايي كه در ايران بسيار رايج شده است مقالات ISI است كه از اين نظر از تعداد نزديك به صفر در زمان انقلاب با رشد حدود 15 درصد تاكنون مواجه بودهايم.
معاون پژوهشي سازمان بسيج اساتيد كشور در پايان تصريح كرد: از نظر توليد علم در مقايسه با كشورهاي خاورميانه و آسيايي رتبهي خوب و در مقايسه با كشورهاي پيشرفتهتر هنوز جاي رشد و پيشرفت داريم.
انتهاي پيام
يکشنبه 30 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 738]