واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ايلاف:شمارش معكوس براي پايان جنگ عراق
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/04/29
پاتريك سيل در مقاله امروز خود در روزنامه الاتحاد امارات به بررسي وضعيت و سياست امريكا در عراق و چشم انداز حضور اين كشور در عراق پرداخته است .
به گزارش پايگاه اينترنتي خبري ايلاف ، همه شاخص ها و نشانه ها حاكي از نزديك شدن پايان دردهاي امريكا در عراق است و اگر اين دردها در سال جاري پايان نيابد بي ترديد اين اتفاق سال اينده رخ خواهد داد اما به هر حال اين امر رخ خواهد داد. بر اين اساس اين كه جان مك كين نامزدجمهوريخواهان براي انتخابات اتي متعهد به باقي ماندن نيروهايش در عراق تا تحقق پيروزي شد، در حقيقت تعهد وي نه تنها بي پايه و بي مورد بلكه بي معناست. زيرا تعهد و قولي كه او داد در واقع بر خلاف جريان قدرتمند افكار عمومي امريكا و عراق براي خروج از عراق است .در مقايسه با مك كين ،باراك اوباما رقيب وي كه براساس نظرسنجي ها محبوبيتش بيش از مك كين است ، به حقايق و واقعيت هاي سياسي نزديك تر است . وي متعهد به پايان دادن به جنگ و خارج كردن سربازان امريكايي از عراق شده است.
همانا اعتقاد بسياري از امريكايي ها به اين است كه اگر امريكا مي خواهد در افغانستان بجنگد و از ورود جنگجويان افراطي به اين كشور از طريق مرزهاي مشترك با پاكستان جلوگيري كند ابتدا بايد از عراق خارج شود . چه اين اعتقاد صحيح باشد يا غلط ، بسياري از استراتژيست ها و تحليلگران به جنگ افغانستان به عنوان يك جنگ ضروري و به جنگ عراق به عنوان جنگي اختياري مي نگرند. به هر حال در نتيجه اقدام نيروهاي داخلي و منطقه اي در همسو و متناسب كردن اهتمام هاي خود با شاخص هاي شمارش معكوس براي پايان جنگ عراق ، يك تصوير سياسي جديدي به تدريج در خاورميانه در حال شكل گيري است . براي نمونه امارات بدهي هاي 7 ميلياردي عراق را بخشيده و متعهد به اعزام سفير به اين كشور شده است همچنين انتظار مي رود عراق با كويت مذاكره كند تا غرامت هاي مالي سنگيني كه عراق بايد به سبب اشغال كويت در زمان صدام ،به اين كشور پرداخت كند كاهش يابد.
در همين ارتباط رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در سفر اخيرش به بغداد قول داد كه به بازسازي عراق كمك كند و در مقابل بغداد نيز متعهد شد نيروهاي حزب كارگران كردستان را كه از طريق خاك عراق امنيت تركيه را تهديد مي كنند كنترل كند .
در همين راستا تهران نيز رغبت و علاقه آشكار خود را به خروج نيروهاي امريكايي از عراق در زودترين فرصت ممكن مخفي نكرده است ،البته اين رغبت و علاقمندي ايران در ديدگاه هاي اعلام شده اقاي سيستاني نيز مطرح شده است. بنابراين بي ترديد افزايش فشارهاي منطقه اي و داخلي سبب شده تا نوري مالكي نخست وزير عراق خواستار امضاي تفاهم نامه بين عراق امريكا شود به شرطي كه در اين تفاهمنامه بر دو مسئله زير تاكيد شود: يا خروج نيروهاي امريكايي از عراق در اولين فرصت ممكن يا زمانبندي شدن خروج نيروهاي امريكايي از عراق .
با اين حال اگر همه اين شاخص ها و علائم را در كنار يكديگر بررسي كنيم درخواهيم يافت كه امريكا توان ان را ندارد كه هيچ كدام از دو هدف مورد نظر از امضاي توافقنامه با عراق را عملي كند.
از سوي ديگر در داخل امريكا نيز فشارها براي خروج نظامي كامل از عراق و در پيش گرفتن ابزار هاي ديپلماتيك با همسايگان اين كشور يعني ايران و تركيه و سوريه و اردن و عربستان به منظور تامين حمايت هاي سياسي از سوي اين كشورها براي فرايند بازسازي عراق و كاستن از رنج 5 ميليون اواره عراقي افزايش يافته است.
گرايش هاي امريكايي مخالف حضور بلند مدت در عراق از مهمترين توصيه هايي است كه در جديدترين مطالعات انجام شده از سوي يگ گروه بلند پايه اين كشور با نظارت جيمز بي مك گروفن عضو دموكرات مجلس نمايندگان امريكا و از اولين مخالفان جنگ عراق ، ارائه شده است.در اين مطالعه كه در ماه مي گذشته انجام شده به موارد زير توصيه و تاكيد شده است : اعلام برنامه زماني مشخص براي خروج نيروهاي امريكايي از عراق و خودداري از تمديد حضور نيروهاي امريكايي براساس توافقنامه دوجانبه بين بغداد و واشنگتن و به جاي ان تمديد شدن كوتاه مدت حضور اين نيروها در عراق از سوي سازمان ملل به منظور اماده شدن نيروهاي عراقي .
همچنين دو نكته مهم ديگر در توصيه هاي اين گروه مطالعاتي ارائه شده كه عبارتند از درخواست برگزاري يك كنفرانس فراگير عربي درباره اشتي ملي در عراق و نيز درخواست اعطاي كمك مالي چشمگير به صندوق توسعه عراق.
البته طبيعي است كه خروج نيروهاي امريكايي از عراق مورد استقبال همه قرار نگيرد . بي ترديد اين عقب نشيني سبب نگراني در منطقه كردستان در شمال عراق و نيز نگراني كويت خواهد شد كه هنوز از دردهاي اشغال شدن از سوي عراق رنج مي برد. همچنين به نفع اهل سنت در عراق است كه پيش از خروج امريكائيها از عراق نسبت به اينده سياسي خود در عراق با وجود يك نظام حكومتي تحت سلطه شيعيان اطمينان حاصل كنند و بي ترديد اين نگراني ها مشروع است. نكته ديگر اينكه هر قدر كه به نظر برسد كه عراق غرق در دريايي از مشكلات و پيچيدگي هاست اما اين كشور به حركت خود به منظور بازيافت سلامت و استقلال خود ادامه مي دهد و بهترين شاخص براي شناسايي بازيافت اين سلامتي همانا افزايش تعداد سربازان ملي عراق به 566 هزار نفر مي باشد.
شنبه 29 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]