واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حماس: مخالفت عباس مانع از گفت وگو ميان فتح و حماس شده است هر راهكاري براي حل بحران فلسطين بايد با توجه به تفاهمنامههاي قبلي باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فلسـطيـن
عزت الرشق، يكي از رهبران جنبش حماس و عضو دفتر سياسي اين جنبش بعيد دانست كه مذاكرات ميان دو جنبش فتح و حماس در طول سال جاري ميلادي از سر گرفته شود . وي دليل تعويق اين مذاكرات را مخالفت عباس و گروه وي در جنبش فتح و ادامه مخالفت آمريكا و صهيونيستها با اين گفتوگوها دانست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) عزت الرشق، يكي از رهبران جنبش حماس و عضو دفتر سياسي اين جنبش در مصاحبه با قدس پرس اظهار داشت : حماس در صدد است با سفر به كشورهاي عرب مواضع خود را در مورد مذاكرات داخلي و طرح آتشبس و مبادله اسرا براي سران و مسوولان اين كشورها تشريح كند و دعوت رييس جمهور يمن از كشور قطر براي نظارت بر مذاكرات ميان حماس و فتح در همين راستا صورت گرفته است.
وي گفت : حماس تاكنون از چندين كشور عربي از جمله امارات متحده عربي و سوريه و مصر و يمن ديدن كرده است و احتمال مي رود از كشور سودان نيز ديدن كند و اين ديدارها در چارچوب فعال سازي نقش كشورهاي عرب براي كمك به آشتي ملي و در جريان قرار دادن اين كشورها درمورد اوضاع كنوني فلسطين از جمله توافق آتش بس و موارد نقض مداوم اين طرح از سوي اسراييل صورت مي گيرد.
الرشق افزود : حماس از تلاش هاي يمن در مورد رفع اختلافات داخلي استقبال مي كند و اين جنبش معتقد است كه مسوولان يمني به درستي موضع گيريهاي حماس را درك مي كنند ولي كساني كه در صدد كارشكني و مانع تراشي هستند، سخنان كذبي را به رييس جمهور يمن نسبت مي دهند و با دستاويز قرار دادن بهانههاي واهي مي خواهند، اين مذاكرات را به تعويق بيندازند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد : تا زماني كه مخالفت آمريكا و صهيونيستها با مذاكرات داخلي ادامه داشته باشد، تلاشهاي ديگران بي اثر خواهد بود و با توجه موضع گيريهاي محمود عباس و اطرافيان وي كه چشم ديدن وحدت ملت فلسطين را ندارند؛ بعيد به نظر مي رسد كه چنين مذاكراتي در سال جاري ميلادي صورت گيرد . آنان نمي خواهند با حماس مذاكره كنند و مشكلات ملت را حل نمايند و عباس نتوانسته است مجوز مذاكره با حماس را از آمريكا و اسراييل دريافت كند و تا آنان اجازه ندهند وي هرگز با حماس گفتوگو نمي كند و اين موضوع در دمشق و عدم ديدار وي با رهبران حماس كاملا آشكار شده است.
حماس همچنين اخبار منتشر شده مبني بر ارائه طرح هاي پيشنهادي به اين جنبش در زمينه آشتي ملي و نيز توافق ميان طرف هاي فلسطيني براي تشكيل دولتي "تكنوكرات" و ورود نيروهاي عربي به داخل فلسطين براي نظارت بر بازسازي ساختار سرويس هاي امنيتي در نوار غزه را تكذيب كرد.
اسماعيل رضوان، از ديگر رهبران جنبش حماس خاطر نشان كرد كه هيچ شخص يا نهادي حق ناديده گرفتن نهاد مشروع فلسطين را ندارد و هر راهكاري در زمينه حل بحران كنوني فلسطين بايد با در نظر گرفتن نتايج انتخابات قبلي فلسطين و پايبندي به تفاهمنامههاي سابق مانند توافقنامه قاهره، پيمان مكه و منشور صنعاء صورت گيرد.
وي ضمن تاكيد بر لزوم بازسازي سازمان آزادي بخش فلسطين (ساف) و سرويس هاي امنيتي فلسطين به منظور خدمت رساني بهتر آنها به ملت فلسطين اظهار داشت كه هر گونه راه حلي در اين زمينه بايد مبتني بر قاعده "نه غالب و نه مغلوب" و احترام به نهاد مشروعيت فلسطين باشد كه از طريق انتخابات پارلماني اخير بر روي كار آمده است.
اين رهبر جنبش حماس همچنين تلاش بيشتر طرف مصري به منظور وادار كردن رژيم صهيونيستي به اجراي بندهاي توافقنامه آرام سازي را خواستار شده و گفت: اتحاديه عرب و كشورهاي عربي بايد تلاش بيشتري به منظور احياي وحدت ملي گروه هاي فلسطيني انجام دهند.
انتهاي پيام
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]