واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به بهانه 25 تيرماه/ورزشگاه قدس همدان، سند ايمان و استقامت مردم اين ديار
همدان - خبرگزاري مهر: روزهاي پاياني ماه مبارك رمضان 1361 نزديك و نزديك تر مي شد و مردم انقلابي همدان همگام با ساير مسلمانان كشورمان بعد از روزها طاعت و عبادت به درگاه احديت، خود را براي برگزاري هر چه با شكوه تر راهپيمايي يوم القدس آماده مي ساختند.
به گزارش خبرنگار مهر در همدان، در و ديوارهاي شهر از چند روز قبل پوشيده از پرده هايي بود كه سر و رويشان انزجار و تنفر و خشم از صهيونيسم غاصب مي باريد. از طرفي ديگر همزمان با اين تكاپو و آمادگي، رزمندگان استان در قالب گردانهاي نصر، فتح و خندق در منطقه عملياتي رمضان وارد عمليات شده و بر سر دشمن همچون صاعقه باريده بودند. ولي اين خبر هنوز به اهالي شهر نرسيده بود.
در آخرين جمعه ماه مبارك رمضان روز بيست و پنجم تيرماه 1361 از اولين ساعات صبح، سيل جمعيت از خيابانهاي اصلي به سوي ميدان امام خميني (ره) به راه افتاد. جمعيت انبوه روزه دار با قلبهايي آكنده از خشم نسبت به دشمنان خدا، يهوديان غاصب سرزمينهاي اشغالي به خيابانها آمده بودند. ساعت 9 صبح جمعيت عظيمي از مردم انقلابي در ميدان امام(ره) با حمل پرچم هاي به اهتراز درآمده و نوشته هاي اسلامي، انقلابي و شور زايد الوصفي گرد هم آمدند.
از بلندگوها فريادهاي مرگ بر اسرائيل و مرگ بر آمريكا طنين انداز بود. پژواك شعارهاي مردم، شهر را مي لرزاند و در و ديوارهاي شهر از اين شكوه بر خود مي باليد. دقايقي بعد جمعيت به سوي استاديوم ورزشي آزادي محل برگزاري نماز جمعه به حركت درآمد همه و همه آمده بودند پير و جوان، زن و مرد و حتي نوزادان شير خوار در آغوش مادران.
دلهاي روزه دار مردم از عشق به خدا مي تپيد و زبانها يك صدا فرياد برآورده بود، "جنگ جنگ تا پيروزي".
راهپيمايان روز قدس به تدريج به ميدان آرامگاه بوعلي نزديك مي شدند كه ناگهان صداي انفجاري مهيب فريادها را خاموش ساخت. لحظه اي بعد انعكاس صداهاي ديگر شهر را در خود مچاله كرد. جمعيت راهپيمايان چشم خود را به قسمت شمال غربي شهر دوخته بودند، آنجا كه دود و آتش در دل آسمان كنگره بسته و كوهي از گرد و غبار به هوا برخاسته بود. هواپيمايي سياه دل آسمان آبي را خراشي سفيد انداخته و در حال فرار بود. مردم پس از لحظاتي سكوت و التهاب به خود آمده و با صلابت و شجاعت به حركت درآمدند. اين بار فريادهاي مرگ بر آمريكا و مرگ بر اسرائيل از حنجره خشكيده شان رساتر به گوش مي رسيد.
عده اي به ياري آسيب ديدگان شتافتند. همزمان دو قبضه تيربار كاليبر 50 كه بر روي دو دستگاه تويوتا در ميان راهپيمايان حركت مي كردند شليك هايي به سوي آن هواپيما انجام دادند اما سودي نبخشيد از دود غليظي كه قسمت شمال غرب شهر را در كام خود فرو برده بود پيدا بود كه هواپيماهاي عراقي مناطق مستضعف نشين و محروم شهر را هدف گرفته بودند و اين اولين باري بود كه شهر همدان بمباران مي شد. حتي پدافند هوايي در شهر مسقر نشده بود از اينرو آنان چندين نقطه را مورد حمله قرار دادند.
سيل مردم در حال عبور از خيابانهاي پاستور رو به سوي استاديوم ورزشي آزادي شهر، محل برگزاري نماز جمعه بود و زمزمه هاي مردم حاكي از آن بود كه حد فاصل خيابانهاي باباطاهر تا ميدان آرامگاه باباطاهر بمباران شده است، محلات امامزاده عبداالله، سبد بلغان و قلعه سبزي.
دقايقي بعد مردم تكبير گويان وارد محوطه استاديوم شدند و ساعت 11 صبح مراسم نماز جمعه آغاز شد.
رفته رفته بسياري از افرادي كه به ياري حادثه ديدگان به مناطق بمباران شده شتافته بوند، براي برپايي نمازجمعه به استاديوم بازگشتند. پله هاي اطراف زمين چمن، حتي خيابانهاي اطراف ورزشگاه پر از جمعيت نمازگزاران بود. آفتاب تير ماه با توان هرچه تمام تر مي تابيد و لبهاي روزه داران نمازگزار به ذكر خدا مترنم بود. از داغ حادثه آن روز دلهاي پاك مردم جريحه دار شده بود، آنها آمده بوند تا با استماع سخنان خطيب جمعه آلامشان بكاهند و با ياد خدا جراحت دل را تسكين دهند.
سخنران قبل از خطبه ها در جايگاه حاضر مي شود و پس از آن به ابراز احساسات مردم پاسخ مي دهد آنها را به صبوري و مقاومت فرا مي خواند. از حسين (ع) مي گويد و از كربلا و عطش اصحاب كربلايي امام عشق در آن وادي غربت و گمنامي.
يادداشتي در اثناء خطبه ها به دست امام جمعه مي رسد. خبر، خبر حماسه و فداكاري است. رزمندگان گردانهاي فتح و نصر و خندق استان همدان در عمليات رمضان بر دشمن يورش آورده اند. امام جمعه به مردم تبريك مي گويد: غريو شادي و تكبير از زمين چمن به هوا برمي خيزد. مردم شاد مي شوند. اين خبر مرهمي مي شود بر دل داغدارشان. اما... اما ناگاه نفيري شوم مصلاي نماز جمعه را درهم مي ريزد. فريادهاي تكبير خاموش مي شود و صداي يا زهرا (س)و يا حسين (ع) بلند مي شود. راكت هاي شليك شده از سوي هواپيماهاي عراقي به ضلع شمالي استاديوم، مصلاي نمازجمعه را به آتش مي كشد. به راستي مگر نماز جمعه را هم مي شود بمباران كرد؟ دود و آتش كه فرونشست، استاديوم ورزشي آزاد، كربلايي شده بود. پيكر پاره پاره و غرق به خون زنان و مردان حتي خردسالاني كه آمده بودند تا مشق نماز و مبارزه بياموزند بر روي چمن ها كه حالا ديگر به سرخي مي زد در جلسه اي ابدي و خوابيده و چادرهاي نماز، سجاده هاي خونين شيشه شير خردسالان و كفشهاي نمازگزان زمين را فرش كرده بودند.
پاره هاي بدن شهدا تا شعاع صدها متري اطراف استاديوم پرتاب كرده بود كه جمع آوري آن، روزها به طول انجاميد و تكه پاره هاي پيكر شهدا تا دبيرستان امام و منازل اطراف حتي دانشسراي تربيت معلم پرتاب شده بود.
دشمن بعثي كه سبوعيت خود را به نهايت رسانيده بود با اين يورش وحشيانه بار ديگر نقاب ادعاي اسلاميت از چهره كريه آن به كنار زده شد.
از زمان آغاز جنگ تحميلي، اين اولين باري بود كه مراسم نماز جمعه در ايران اسلامي مورد حمله هوايي و بمباران قرار مي گرفت.
در اين امتحان بزرگ الهي 80 تن به شهادت رسيده و يك هزار نفر ديگر مجروح شدند. با كمك مردم شهدا از استاديوم منتقل شده و مجروحين نيز با ياري مردم به سرعت به بيمارستانها روانه شدند.
در همين حال با تدبير حضرت آيت الله نوري همداني – امام جمعه وقت همدان – براي اثبات مقاومت و پايداري و عدم تعطيلي نماز جمعه، سيل جمعيت به سوي مسجد جامع روانه شد.
شركت مجدد مردم در مراسم نماز جمعه انعكاس بسيار مثبت و دشمن شكنانه اي داشت تا آنجاكه فرداي آن روز مورخه 26 ماه راديوهاي بيگانه در خبر شامگاهي خود با اعلام خبر بمباران نمازگزاران روز قدس در همدان اينگونه مي گويند: مردم همدان با وجود بمبارانهاي مكرر شهر و محل نماز جمعه در نهايت نماز جمعه را در محل ديگري برگزار كردند.
فرداي روز بمباران، شنبه خبرنگاران داخلي و خارجي براي انعكاس خبر به همدان آمدند و با مجروحين و بازماندگان شهدا به مصاحبه پرداختند و از طرف امام جمعه و نماينده حضرت امام و در استان همدان سه روز اعلام عزاي عمومي اعلام شد.
همچنين مير حسين موسوي نخست وزير وقت و حجت الاسلام ناطق نوري و بسياري از مسئولان كشور براي تفقد از خانواده هاي شهدا و مجروحين حادثه و همدردي با مردم همدان به اين شهر سفر كردند.
در روز يكشنبه 27 تيرماه پيكرهاي شهداي اين حادثه با حضور هزاران نفر از مردم استان از ميدان امام خميني (ره)شهر همدان تا گلزار شهدا تشييع شد.
از آن روز به بعد نام شهداي قدس بر آن ورزشگاه نهاده شد، استاديوم شهداي قدس همدان تا هميشه روزگار، سند ايمان و استقامت مردم همدان باقي خواهد ماند.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 363]