واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي/ 24معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي اصفهان: گردشگري مذهبي نبايد در برخورداري صرف از اماكن مذهبي خلاصه شود
گروه اجتماعي: گسترش گردشگري مذهبي صرفاً با برخورداري از اماكن مذهبي محقق نميشود بلكه براي توسعه اين نوع از گردشگري بايد به زيرساختهاي اين صنعت از قبيل ارائه خدمات رفاهي و توريستي توجه كرد.
«شهرام اميري» معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان اصفهان در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: گردشگري يكي از زمينههاي درك واقعيتهاي خلقت و از عوامل تعيينكننده در شكوفايي اقتصادي و فرهنگي هر كشور است كه در دوران معاصر نيز بسيار پويا شده است.
وي افزود: مقوله سفر از دوران باستان با فعاليت طيف محدودي از گردشگران كه شامل بازرگانان و سران حكومتي ميشد، آغاز و از نيمه قرن 21 همگاني شد كه بر اين اساس نيز تعاريف و حوزههايي براي سفر و گردشگري تدوين شده كه گردشگري مذهبي يكي از نخستين سرفصلهاي آن است.
اميري در ادامه به تشريح گردشگري مذهبي پرداخت و تصريح كرد: اين نوع سفر از قديمالايام مخاطبان خاص خود را داشته است و ميان همه اديان الهي متناسب با ميزان گسترش آنها رواج يافت؛ بهعنوان مثال دوهزار سال است كه مسيحيان به زادگاه حضرت عيسي(ع) در «بيتاللحم» ميروند و مسلمانان نيز با اداي فريضه حج، نخستين رتبه در اين نوع گردشگري را به خود اختصاص دادهاند.
به گفته اين مقام مسئول جهانگردي مذهبي از دو بعد داخلي و خارجي قابل بررسي است كه برخورداري كشور ما از حرم شريف امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و ساير بقاع متبركه زمينه مطلوبي را براي جذب گردشگر مذهبي در اختيار ما قرار داده است.
اميري در ادامه اظهار كرد: البته نبايد از اين واقعيت غافل شد كه گسترش گردشگري مذهبي صرفاً با برخورداري از اماكن مذهبي محقق نميشود بلكه زيرساختهاي اين صنعت از قبيل گسترش واحدهاي پذيرايي، فروشگاهها، توليد محصولات محلي، ارائه خدمات توريستي توسط آژانسهاي خدماتي و مواردي از اين قبيل نيز بايد مورد توجه مسئولان ذيربط اين حوزه قرار گيرد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان اصفهان گفت: مقوله گردشگري با دو گروه ميزبان و ميهمان روبهروست كه برنامهريزي براي افزايش آگاهي مردم از طريق آموزش نيز از عوامل مؤثر در توسعه اين صنعت است به نحوي كه جامعه ميزبان بايد به تعامل صحيح با گردشگران توجه داشته باشد و گردشگران نيز متقابلاً به فرهنگ بومي و محلي كشوري كه در آن حضور مييابند احترام بگذارند كه اين مسئله در بعد خارجي بسيار مهم است.
وي درباره فعاليتهاي حوزه گردشگري استان اصفهان در زمينه آموزش شهروندان اين استان كه سهم عمدهاي در جذب گردشگر دارد، اظهار كرد: برنامههاي زيادي در زمينه ساخت و ساز هتل و اسكان مسافران اجرا شده است.
به گفته اين مقام مسئول، بهكارگيري نيروهاي متخصص در امر گردشگري موضوعي است كه تاكنون مورد اهمال واقع شده از همينرو فعاليت اصلي ما بر تربيت نيروهاي مجرب براي تعامل صحيح با گردشگران در زمينههاي مختلف اعم از راهنمايي آنان، آشنايي با فرهنگ ملي و قومي كشور معطوف شده است.
اميري در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه «چه نهادي را ميتوان متولي اصلي گردشگري مذهبي دانست؟» افزود: واقعيت اين است كه توسعه گردشگري مذهبي امري فرابخشي است چراكه طبق برآوردها هر گردشگر از منزل تا مقصد به مساعدت نهادهاي مختلفي نيازمند است كه تعامل صحيح اين دستگاهها نقش بسزايي در توسعه گردشگري مذهبي دارد.
تعامل سازمان اوقاف و امور خيريه با سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در راستاي توسعه گردشگري مذهبي موضوع پاياني طرحشده در اين گفتوگو بود كه معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان اصفهان در تشريح آن گفت: اقدامات شايستهاي در اين زمينه صورت گرفته اما موضوع اين است كه فعاليت اين دو نهاد براي توسعه گردشگري مذهبي فاصله زيادي تا نقطه مطلوب دارد كه رسيدن به اين جايگاه با توجه به موضوع گردشگري كه نيازمند اطلاعات بهروز است تعامل بيشتر و مطلوبتري را ميطلبد.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 680]