واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: براي نخستين بار در كشور نقشه ديجيتال و پايگاه اطلاعاتي محوطههاي باستاني استان تهران تهيه شد
به گزارش وب سايت دانشگاه تهران، اين طرح كه به سفارش سازمان ميراث فرهنگي- گردشگري و صنايع دستي استان تهران توسط موسسه باستان شناسي انجام شد در نوع خود براي اولين بار انجام شده است.
علاقه مندان براي استفاده از اين نقشه و پايگاه ميتوانند به سايت //:http www.tchto-portal.irسازمان ميراث فرهنگي - گردشكري و صنايع دستي استان تهران و يا به سايت موسسه باستان شناسي به آدرس .http://archaeology.ut /ac.irمراجعه كنند.
اين پايگاه، اطلاعات كامل تمامي محوطههاي باستاني شناخته شده استان تهران را به صورت ديجيتالي در اختيار پژوهشگران، مديران و علاقه مندان قرار مي دهد.
اين طرح با هدف مديريت منابع فرهنگي، اطلاع رساني به گردشگران، دسترسي راحت پژوهشگران و محققان باستان شناسي به منابع و دادههاي موجود انجام گرفته است.
از مهمترين اين اطلاعات كه بر روي محيط وب به نمايش گذاشته شده است مي توان به: اطلاعات پايه محوطهها شامل: هويت، موقعيت طبيعي، موقعيت جغرافيايي، گاه -نگاري، اطلاعات مديريتي در مورد وضعيت تخريب، وضعيت ثبت، اولويت پژوهشي، قابليت جذب گردشگر، سوابق پژوهشي، شواهد باستان شناسي و مآخذ و مدارك مربوط به هر محوطه، تصاوير،فيلم ها،نقشه ها، كروكيها و متون مهم مربوط به هر محوطه اشاره كرد.
اين پايگاه با استفاده از فناوريهاي پيشرفته GISامكان مشاهده محل دقيق هر محوطه بر روي تصوير ماهوارهاي و بررسي وضعيت محوطهها نسبت به دهها لايه عارضههاي جغرافيايي - مانند جادهها و رودها- و نيز امكان اندازه گيري فواصل و انجام تحليلهاي مبتني بر فاصله را در اختيار قرار ميدهد.
همچنين از طريق اين پايگاه ميتوان مجموعه محوطههاي حاصل از هر جستجو را يكباره بر روي گوگل ارت مشاهده كرد.
از قابليتهاي اين نقشه ميتوان به :نمايش نقشههاي ۱/۲۵۰۰۰ديجيتال استان ، نمايش نقشههاي ماهوارهاي استان ،قابليت بزرگنمايي و كوچك نمايي در نقشه ها،امكان جستجوي محوطههاي باستاني در نقشهها اشاره كرد.
همچنين امكان حركت در نقشهها ،امكان علامتگذاري در نقشه به صورت تعريف كالك و شكلك، امكان تعريف، ذخيره و بازيابي كالكهاي باستان شناسي فقط براي مدير سيستم، امكان تعريف و تعيين محوطههاي باستاني درنقشه،امكان اخذ انواع گزارشهاي اطلاعاتي از محوطههاي باستاني،از ديگر قابليتهاي اين نقشه ديجيتالي است.
از ديگر تواناييهاي اين نقشه جديد امكان مشاهده نقشه و كالك محوطههاي باستاني بر روي هم و با هم، امكان مشاهده نقشه و كالك محوطههاي باستاني به صورت جدا از هم، امكان محاسبه فاصله نقاط از يكديگر،امكان تعيين سطوح دسترسي به اطلاعات نقشه و كالك باستان شناسي،نمايش اطلاعات محوطههاي باستاني با قالبهاي مختلف ( متن، تصوير، صدا و فيلم و نقشه)و امكان ورود اطلاعات جديد و اصلاح و تكميل اطلاعات موجود اشاره كرد.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]