واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: «سهزن» عيد فطر ميآيددرباره ايران و عشق به ايران
فيلم سه زن به كارگرداني منيژه حكمت پروانه نمايش گرفته و در عيد فطر به نمايش عمومي در خواهد آمد.
سهزن كه پيش از اين در جشنواره برلين به نمايش درآمده و هماكنون در جشنوارههاي بروكسل، دوربان آفريقاي جنوبي، ملبورن و ... حضور دارد، داستان سهزن از سه نسل مختلف ايراني است كه درگير موضوعي ميشوند و هر يك راهي را انتخاب ميكنند كه در نهايت به يك سمت و سو است.
در اين فيلم نيكي كريمي، مريم بوباني و پگاه آهنگراني نقش سه زن از سه نسل مختلف را بازي ميكنند. رضا كيانيان، آتيلا پسياني و مهران رجبي نيز در اين فيلم بازي ميكنند.
منيژه حكمت با اعلام خبر نمايش فيلمش در عيد فطر درباره اين فيلم ميگويد:
«در فيلم سهزن برخلاف برخي از فيلمها كه تصوير يك جانبهاي از ايران ميدهند، لايههاي مختلف زندگي اجتماعي در ايران ديده ميشود، هم لايههاي مختلف سني، هم طبقات اجتماعي و هم زندگي شهري و روستا. فكر ميكنم كه تصوير نسبتا كاملي از ايران ارائه شده است. با اين كه فيلم به رابطه سه زن از سه نسل ميپردازد، اما ايران در آن خيلي مهم است.»
منيژه حكمت خود به نسل مياني تعلق دارد و به نظر ميرسد كه در اين فيلم نيز تصوير كاملتري از نسل مياني ارائه كرده است. او در اين باره ميگويد:«به نظرم اين نسل خيلي سختي كشيده، حوادث بزرگي را تجربه كرده، انقلاب را ديده، جنگ را تجربه كرده، تمام زندگي صرف اين حوادث شده. نسل مسووليتپذيري است. تجربههاي گرانقدر دارد كه به قيمت گزافي به دست آورده است.»
اما نگاهش در فيلم نيز به اين نسل همراه با نقد است.
او ميگويد:«همچنين تجربهها و حوادث باعث شده كه خيلي به نسلهاي ديگر اعتماد نكند، مشكل از مسووليتپذيري بالا شايد باشد، اما بالاخره بدون يك رابطه سالم با نسل جوان و نسل مسن نميتوان كاري از پيش برد. بايد اعتماد كند، بايد جا را براي نسل بعدي باز كند، بايد به آنها هم اجازه فكر كردن و عمل كردن بدهد. شايد يك جور خودانتقادي باشد.» در اين فيلم فرش نقش مهمي دارد. آيا اين فيلم فيلمي درباره فرش است؟ حكمت ميگويد:«فرش بيشترين حضور را در زندگي ما ايرانيان دارد. در خانه همه ما فرش است. يك يادگاري است. به نظرم يكي از نشانههاي هويت ما است. در داستان سه زن هم فرش يك نشانه مشترك است كه نشانه درك مقابل و تفاهم است.» اما در فيلم فرشهايي هم هست كه ناتمام ماندهاند، حكمت ميگويد:«آن فرشها اجازه تمام شدن نيافتهاند.»
سهزن هم جزو فيلمهايي بود كه مدتي براي گرفتن پروانه نمايش معطل شده بود. آيا فيلم مشكلي داشت؟ حكمت ضمن تاييد معطل شدن فيلم ميگويد:«نه مشكلي نداشت. يك اشكالاتي داشتند كه حل شد و فيلم زياد تغيير نكرد. اين فيلم فيلمي است درباره ايران و با عشق به ايران ساخته شده و در شرايط الان ما بايد از چنين فيلمهايي استقبال كنند.»
حكمت تا چند روز ديگر براي ادامه فيلمبرداري فيلم لالاييها همراه گروهش راهي افغانستان، تاجيكستان و ازبكستان خواهد شد. او در اين سفرها به جستوجوي لالاييهاي فارسي و داستاني براي ادامه فيلمش خواهد بود و در ازبكستان فقط به دو شهر معروف سمرقند و بخارا خواهند رفت. او فيلمبرداري بخشهاي ايران لالاييها را به پايان رسانده است و تا پايان تابستان كار آن تمام خواهد شد.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]