تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حق، سنگين و تلخ است و باطل، سبك و شيرين و بسا خواهش و هوا و هوسى كه لحظه اى بيش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851669276




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وبلاگ يكي از ويژگي هاي بسيار جذاب اينترنت


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: وبلاگ يكي از ويژگي هاي بسيار جذاب اينترنت
اندر حكايت وبلاگ!تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: اينترنت امكانات و ابزارهاي متعددي را به منظور ارائه خدمات وسرويس ها در اختيار علاقه مندان قرار مي دهد . يكي از ويژگي هاي بسيار جذاب اينترنت ارائه سرويس ها و خدماتي است كه شما را قادر مي سازد با مخاطبان خود ارتباطي پويا و متقابل برقرار نموده و از نقطه نظرات آنان در رابطه با يك مطلب ، آگاه شويد .


به خبرگزاري اقتصادي ايران ، در اين راستا هر يك از كاربران مي توانند دانش و تجارب خود را در اختيار ديگران قرار داده و خود نيز به عنوان عضوي از يك جامعه شبكه اي مطرح گردند ( اشتراك دانش ).

فرض كنيد ابزاري ارزان قيمت براي انتشار مطلب در اختيار هر نويسنده و يا صاحب قلمي باشد كه بتواند با استفاده از آن عقايد، اخبار ، ديدگاهها و نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوعات مورد علاقه ، بدون محدوديت هاي مرسوم بيان نمايد.آيا شما علاقه مند به استفاده از چنين ابزاري مي باشيد ؟ آيا تمايل به داشتن يك روزنامه شخصي داريد كه در آن بتوانيد مطالب خود را در ارتباط با موضوعات مورد علاقه ، بيان نمائيد؟ بشريت درطي چند سال گذشته قدم در دنياي جديدي گذاشته است كه بدون شك يكي از مهمترين دستاوردهاي آن تحول و دگرگوني اساسي در ارتباط با نحوه نشر اطلاعات است.

وبلاگ ( Weblog ) و يا بلاگ ( Blog ) نمونه اي در اين زمنيه بوده كه با توجه به ماهيت اينترنت ، ويژگي دو طرفه بودن وب و تنوع خواسته استفاده كنندگان، در كانون توجه علاقه مندان قرار گرفته و ما امروزه شاهد رشد و گسترش چشمگير آن مي باشيم. واژه " بلاگ " ، از جمله واژه هاي جديدي است كه قدم در عرصه ادبيات جهاني اينترنت گذاشته است .

در اين مقاله قصد داريم به بررسي اين پديده جديد! اينترنت پرداخته و با ابعاد متفاوت آن بيشتر آشنا شويم .

تاريخچه وبلاگ و وبلاگ نويسي

برخي بر اين عقيده هستند كه اولين وبلاگ توسط " تيم . برنرزلي " ( مخترع وب ) ايجاد كه در آن وي به سايت هاي جديدي كه در آن زمان ايجاد و بر روي اينترنت فعال مي شدند ، اشاره مي نمود ( http://info.cern.ch ) .

دومين وبلاگ توسط "Marc Andreessen" درNCSA ايجاد كه وي نيز در آن عملياتي مشابه وبلاگ "برنرزلي " را انجام مي داد( تا اواسط ۱۹۹۶ ) .در فاصله بين سال هاي ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ كه از آن به عنوان " انفجار وب " ، نام برده مي شود ، چندين وبلاگ جديد ديگر نيز ايجاد گرديد . از وبلاگ هاي اوليه مي توان به وبلاگ متعلق به Dave Winer ( اخبار مربوط Scripting ) ، وبلاگ Barger و Cameron Barrett ، اشاره نمود . محتويات وبلاگ هاي اوليه اغلب شامل مجموعه اي از لينك ها و توضيحاتي بود كه متناسب با علاقه نويسنده ، ايجاد مي گرديد.

در ادامه وبلاگ نويسان ، علاقه مند به ايجاد وبلاگ هائي شدند كه در آن مطالبي را درج مي نمودند كه خود تمايل به خواندن آن را در آينده داشتند ( نظير دفترچه خاطرات شخصي ) . بدين ترتيب ، وبلاگ ها داراي شخصيتي خاص براي خود شدند كه اين شخصيت را مستقيما" از مولف خود به ارث مي بردند.

( شما با مطالعه دفترچه خاطرات شخصي هر فرد مي توانيد با ابعاد متفاوت شخصيتي وي نيز تا اندازه اي كه امكان دارد ، آشنا شويد ).

گسترش و عمومي شدن وبلاگ ها : اكثر وبلاگ هاي اوليه توسط طراحان وب و نرم افزار و به عنوان يك فعاليت جانبي كه در منزل دنبال مي نمودند ، ايجاد و محتوي و ماهيت اطلاعاتي آنان در رابطه با توانمندي و پتانسيل هاي فن آوري هائي بود كه در آن زمان يكي پس از ديگري مطرح مي شدند.

تعداد وبلاگ ها در ابتدا بسيار اندك و محدود بود تا اين كه در سال ۱۹۹۹ با راه اندازي چندين سرويس رايگان و يا ارزان قيمت دررابطه با وبلاگ و وبلاگ نويسي ، تعداد آنان رو به افزايش نهاد . سرويس هائي نظير : Pitas, Livejournal ، Blogger و EditThisPage.com ، نمونه هائي در اين زمينه مي باشند.

استفاده از سرويس هاي فوق،مستلزم دانش فني بالائي نبود و علاقه مندان به ايجاد وبلاگ مي توانستند به سرعت اقدام به ايجاد وبلاگ مورد نظر خود نمايند.

( رشد چشمگير وبلاگ و وبلاگ نويسي ) .تا اواسط سال ۲۰۰۰ ، بيش از يكهزار وبلاگ ايجاد و اين رقم تا اواسط سال ۲۰۰۲ به بيش از نيم ميليون رسيد. بر اساس آمار موجود، تعداد وبلاگ هاي ايجا د شده توسط سيستم هاي وبلاگ نويسي به بيش از چندصدهزار رسيده و هر چهل ثانيه يك وبلاگ جديد ، ايجاد مي گردد ( بيش از شصت هزار وبلاگ در هر ماه . منبع ).

يكي از مهمترين تحولات مهم در ارتباط با وبلاگ ها ، تبديل آن به يك رسانه محاوره اي بود. تعداد زيادي از مولفين و نويسندگان وبلاگ ها از وبلاگ خود براي بحث در ارتباط با موضوعات مورد علاقه و يا موضوعات گفته شده توسط ساير نويسندگان در وبلاگ هاي ديگر استفاده و با بكارگيري لينك هاي متعدد، امكان دنبال نمودن مباحث مورد نظر را در اختيار خوانند گان قرار مي دهند.

بدين ترتيب ، خوانند گان علاقه مند ، مي توانستند در مباحثه مورد نظر شركت و علاوه بر آگاهي از ساير ديدگاههاي موجود ، نقطه نظرات خود را بيان و يا شخصا" اقدام به ايجاد وبلاگ و دنبال نمودن مباحث مورد نظر در وبلاگ خود نمايند .

از لحاظ ظاهري ، شايد وضعيت فوق را بتوان مشابه ارتباطات "چندين نفربا چندين نفر" در نظر گرفت كه تاكنون به اشكال متفاوتي نظير newsgroups ( گروه هاي خبري ) و يا mailing lists ( ليست هاي نامه ) ، پياده سازي شده است . در اين رابطه يك تفاوت اساسي وجود دارد : با توجه به اينكه نطرات ارائه شده بر روي فصاي متعلق به مولف وبلاگ ارسال مي گردد ، پاسخ به ساير افراد ضروري نبوده و آنان پاسخ خود را با مراجعه به وبلاگ ، مشاهده خواهند كرد. يكي ديگر از تحولاتي كه همزمان با رشد و گسترش وبلاگ ها محقق گرديد ، مطالعه وبلاگ ها توسط ساير وبلاگ نويسان بود كه باعث ايجاد پديده اي با نام blogrolling ، گرديد . ( بخشي از يك وبلاگ كه ليست سايت هائي را كه مولف وبلاگ - بلاگر - ، آنان را بطور منظم و هميشه مطالعه و اصطلاحا" به آنان سر مي زند را مشخص مي نمايد. اين بخش معمولا" در بخش سمت راست و يا چپ صفحه بلاگر ويا در يك صفحه مجزاء قرار مي گيرد ) . يكي از خصايص جالب اين لينك ها ، ايجاد يك جامعه ارتباطي ( شبكه اي ) بين وبلاگ نويسان مي باشد .

وضعيت اخير وبلاگ و وبلاگ نويسي:

وبلاگ و وبلاگ نويسي همچنان روند توسعه و گسترش خود را ادامه داده و هر روز بر تعداد وبلاگ نويسان افزوده مي گردد.

جامعه وبلاگ نويسان را اقشار متفاوت جامعه تشكيل مي دهند .( پياده كنندگان نرم افزار ، طراحان وب، متخصصين و كارشناسان فن آوري هاي اطلاعات و ارتباطات ، معماران اطلاعاتي ، روزنامه نگاران ، وكلاء ، متخصصين آموزشي ، مشاوران و محققين فن آوري اطلاعات ، سياستمداران و ... ) . با توجه به جايگاه بسيار مهم وبلاگ نويسي براي روزنامه نگاران ، دانشگاه MIT در پائيز سال ۲۰۰۲ ، اقدام به ارائه يك واحد خاص براي دانشجويان نموده است .

وبلاگ چيست ؟

وبلاگ ، يك صفحه وب ( مشابه يك روزنامه شخصي ) و با قابليت دستيابي عموم كاربران به آن است . وبلاگ ها ، بر اساس يك نظم خاص بهنگام و محتوي بلاگ نشاندهنده شخصيت مولف و يا مولفان آن مي باشد.

اولويت استقرار و يا نشر مطلب بر اساس يك ساختار زماني شكل مي گيرد. در اين حالت خوانندگان بلاگ ها همواره در ابتدا جديدترين مطلب و يا مطالب منتشر شده را مشاهده و در صورت تمايل آن را مطالعه مي نمايند.

اكثر وبلاگ ها داراي يك خط فكري خاص بوده و به نوعي آن را دنبال مي نمايند . مثلا" در صورتي كه يك بلاگر علاقه مند به فن آوري باشد ، با جمع آوري مطلب از منابع متفاوتي نظير : نمايشگاه ها ، سمينارها و يا سايت هاي ديگر ، آنان را با فرمت مورد نظر در بلاگ خود ثبت و در اختيار مخاطبان خود قرار دهد . درصورتي كه يك بلاگر علاقه مند به يك بيماري خاص بوده و مسائل علمي آن را به نوعي دنبال مي نمايد ، مي تواند مقالات و موضوعات جديد منتشر شده در رابطه با بيماري مورد نظر را بر روي بلاگ خود منتشر نمايد.

در صورتي كه يك بلاگر , علاقه مند به مسائل اقتصادي مي باشد ، مي تواند با جستجو و يافتن مقالات جديد در رابطه با اقتصاد، آنان را بر روي بلاگ خود منتشر نمايد . برخي از وبلاگ نويسان از بلاگ خود به منزله يك آلبوم عكس و يا بريده روزنامه ها ( شكل خاصي از يك حافظه online ) استفاده مي نمايند.

زماني كه بلاگر يك لينك مناسب را در اين خصوص پيدا نمايد و يا اطلاعاتي خاصي را كه قصد دارد آنان را بخاطر بسپارد ، آنان را بر روي بلاگ خود قرار مي دهد .بلاگ يك محيط الكترونيكي قابل جستجو را فراهم كه علاقه مندان مي توانند با استفاده از يك مرورگر وب و در هر نقطه اي از جهان به محتويات آنان دستيابي داشته باشند.

يكي از ويژگي هائي كه در تمامي بلاگ ها به نوعي رعايت مي شود ، ماهيت انتشار و استقرار اطلاعات بر روي بلاگ بر اساس يك نظم زماني خاص است ( تقويم اطلاعاتي ) . وبلاگ مشابه يك مجله و يا روزنامه online مي باشد كه مولف آن مي تواند در ارتباط با موضوعات متفاوت در زمان دلخواه ، در آن اطلاعاتي را درج و منتشر نمايد. تعداد زيادي از بلاگ ها داراي مجموعه اي جالب و ارزشمند از لينك ها به ساير بلاگ ها ويا سايت هائي مي باشند كه مولف بلاگ آنان را مثبت و مفيد ارزيابي مي نمايد.

برخي از ويژگي هاي وبلاگ ها عبارتند از :

سبك و شيوه بلاگ ها عموما" شخصي ، غيررسمي و يا خودماني است . با استفاده از ابزارهاي رايگان موجود بر روي وب مي توان به سادگي اقدام به ايجاد و نشر اطلاعات بر روي وبلاگ ، نمود.

وبلاگ ها از لحاظ كيفيت ، محتوي و اهداف داراي گونه هاي متعددي بوده و هر يك مي توانند مخاطبان خاص خود را دارا باشند ( نظير تيراژ روزنامه ) . وبلاگ ها در اواسط دهه ۹۰ مطرح و به سرعت و همزمان با ارائه ابزارهاي ساده نشر و ايجاد وبلاگ ،نظير Blogger.com رشد و مورد استقبال قرار گرفتند. در اين راستا وبلاگ ها ي متعددي ، ايجاد گرديده است (از بلاگ هائي كه شامل دفترچه خاطرات online بوده كه منعكس كننده فعاليت ها و تجارب روزانه نويسنده بوده تا بلاگ هائي خصوصي و يا كوچك كه صرفا" شامل توضيحاتي اندك و لينك به ساير موضوعات است ) .

اكثر وبلاگ ها مبتني بر متن مي باشند .در اين رابطه وبلاگ هائي نيز وجود دارد كه علاوه بر استفاده متن از ساير اقلام اطلاعاتي نظير صوت ، تصاوير و كليپ هاي ويدئوئي نيز استفاده مي نمايند( بلاگ تصويري ( Photoblog ) ، بلاگ ويدئوئي ( Videoblogs ) ، بلاگ هاي صوتي ( Audioblog ) ) . هر موجوديت در يك وبلاگ بنوعي به ساير اطلاعات ، اشاره مي نمايد.

مولفين وبلاگ ها به ساير وبلاگ ها لينك و بگونه اي آنان را بر اساس موضوعات متفاوتي تقسيم بندي نموده تا امكان استفاده مناسب و سريع از ساير وبلاگ ها باتوجه به موضوعات مربوطه در اختيار كاربران قرار گيرد. خوانندگان يك وبلاگ مي توانند از هر نقطه اي در وبلاگ كه تمايل دارند ، مطالعه خود را شروع نمايند :در ابتدا مطالب و نوشته هاي جديد منتشر شده بر روي بلاگ را مشاهده نمايند و يا با استفاده از امكان جستجو و يا لينك به ساير بلاگ ها ، اطلاعات قديمي منتشر شده را مطالعه نمايند .

در زمان مطالعه يك بلاگ ، خوانندگان مي تواند آن را با اولويت هاي متفاوتي مطالعه نمايند : زماني ( مطالعه بر اساس زمان و تاريخ انتشار مطلب ) ، موضوعي و يا جستجو بر اساس كليد واژه هاي خاصي . وبلاگ ها ، اغلب شامل يك Blogroll بوده كه شامل ليستي از لينك ها به ساير وبلاگ هائي است كه مولف وبلاگ آنان را پيشنهاد ، مي نمايد.

تعداد زيادي از وبلاگ ها اين امكان را براي خوانندگان خود فراهم مي نمايند كه نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوع منتشر شده بر روي سايت اعلام نمايند . يكي از نكات جالب در رابطه با بلاگ ها ، سادگي آنان مي باشد . وب سايت ها معمولا" داراي يك صفحه اصلي به همراه مجموعه اي از لينك ها به ساير صفحات براي مشاهده اطلاعات تكميلي ،مي باشند. سايت Srco به اين سبك ايجاد شده است و ده ها صفحه اطلاعاتي تحت يك صفحه اصلي سازماندهي ، مي شوند. اكثر وب سايت ها داراي چنين ساختاري مي باشند . يك وبلاگ داراي ساختاري به مراتب ساده تر است :

- يك وبلاگ شامل صفحه اي مشتمل بر مجموعه اي از Entry ، است. يك وبلاگ ممكن است داراي آرشيو مطالب منتشر شده قديمي نيز باشد، ولي صفحه اصلي يك بلاگ داراي جايگاهي خاص بوده و توجه تمامي مخاطبان را به خود جلب مي نمايد .

- يك وبلاگ معولا" حالت عمومي داشته و امكان مشاهده و مطالعه آن در اختيار عموم خواهد بود .

- موجوديت ها ي موجود در بلاگ معمولا" متعلق به يك و يا چندين مولف مي باشد .

- موجوديت هاي منتشر شده در يك بلاگ از تفكري هوشمندانه ، تبعيت مي نمايند. مثلا" در صورتي كه مولف يك بلاگ، لينك مناسبي را پيدا نمايد ، مي تواند در صورت تمايل آن را در وبلاگ خود معرفي نمايد .

- ابزارهاي استفاده شده توسط مولفين وبلاگ ها ،عموما" ساده بوده و امكان افزودن موجوديت هاي متفاوت در زمان دلخواه ، وجود خواهد داشت .

- يك وبلاگ بر اساس اولويت و نظم زماني خاصي سازماندهي مي شود ( از جديد ترين مطالب منتشر شده به سمت قديمي ترين مطالب منتشر شده ) در حال حاضر وبلاگ هاي متعدد و در زمينه هائي گوناگون نظير : سياسي ، حقوقي ، اجتماعي ، فرهنگي ، علمي و ساير موارد وجود دارد.

ايجاد وبلاگ متعلق به يك قشر خاص از جامعه نبوده و اقشار متفاوت جامعه با موقعيت شغلي متفاوت اقدام به ايجاد وبلاگ مي نمايند ( رئيس جمهور برخي كشورها ، دانشجويان ،اساتيد دانشگاه، هنرمندان ، روزنامه نگاران )

شايد اين سوال مطرح گردد كه چرا وبلاگ ها تا اين اندازه متدوال شده اند ؟ يكي از توليد كنندگان نرم افزار بلاگر در اين رابطه مي گويد كه " من فكر مي كنم علت اين موضوع به اين مطلب برمي گردد كه آنان چيزي براي گفتن دارند. در دنيائي كه شايد فرصتي براي گفتن به آنان داده نمي شود و يا امكان بيان عقايد و نقطه نظرات خود را ندارند ولي مي دانند كه مي بايست بگويند. شايد وبلاگ بهترين گزينه در اين رابطه باشد.

وبلاگ ها بسرعت متدوال و برخي از وبلاگ ها داراي صدها هزار خواننده در طي يك روز مي باشند. خوانند گان متعددي اخبار مورد نظر خود را قبل از مطالعه روزنامه از طريق وبلاگ ها بدست مي آورند . مثلا" مي توان با مراجعه به يك وبلاگ از آخرين اخبار مربوط به چاپ كتب جديد و دنبال نمودن آخرين پيشرفت ها و اكتشافات ايجاد شده در زمينه هاي متفاوت علوم ، آگاه گرديد.

برخي وبلاگ ها صرفا" داراي يك مولف مي باشند و برخي ديگر به صورت گروهي اداره مي شوند. عملكرد برخي از وبلاگ ها نظير پرتال بوده و خوانندگان را به ساير وبلاگ ها هدايت مي نمايند.

يك بلاگر خوب مي بايست هم داراي مهارت در زمينه نوشتن و هم مهارت هاي خاصي در زمينه ويرايش باشد.

بلاگرها اغلب مجموعه اي از اطلاعات و مهارت ها را در زمينه هاي متفاوتي در اختيار علاقه مندان قرار مي دهند (باستان شناسي :( http://www.cronaca.com/ ) ، علوم متفاوت ( http://www.futurepundit.com/ ) ، ادبيات معاصر ( http://www.۲blowhards.com/ ) . وبلاگ ها از مجلات و روزنامه ها داراي كارآئي بمراتب بيشتري بوده و و تعداد زيادي از بلاگ ها داراي يك بخش با نام " نقطه نطرات " بوده كه خوانند گان مي توانند نقطه نظرات ارائه شده توسط ساير خوانند گان را مطالعه و نظر خود در اين رابطه بيان نمايند.

با توجه به ويژگي فوق ، نويسنده يك وبلاگ علاوه بر ارائه نظر و ديدگاه خود مي تواند پس از گذشت چندين ساعت ، بازخورد آن را داشته باشد و در صورت لزوم نقد و بررسي مجدد در ارتباط با يك مطلب را ارائه نمايد. blogosphere ، محلي غيرمتمركز ، خودجوش و قدرتمند براي ارائه يك موضوع و تمركز بر آن را به خوبي ارائه مي نمايد.

وبلاگ ها يك ساختار عقلاني و منطقي براي ارائه نقطه نظرات ميليون ها خواننده را فراهم مي نمايند. يك وبلاگ بندرت اهداف مالي را دنبال مي نمايد. از جمله اهداف وبلاگ نويسان مي توان به تمايل آنان به منظور برقراري ارتباط با ديگران ، معرفي توانمندي ها و سرگرمي ، اشاره نمود (شايد هم تركيبي از سه مورد). بلاگ ها ، تبعيض ها و محدوديت هاي موجود در ارتباط با منابع رسانه اي ديگر را از ميان بر مي دارند.

تعداد زيادي از خوانند گان روزنامه ها بر اين اعتقاد هستند كه روزنامه ها و ايستگاههاي سخن پراكني، داراي شرايط بهينه و مناسبي براي آزادهاي مدني نمي باشند .اين موضوع در رابطه با وبلاگ ها صدق نمي نمايد.

وبلاگ ها در عرصه هاي متفاوتي و در ارتباط با مسائل متفاوت سياسي ، احتماعي و فرهنگي ،اقدام به نشر اطلاعات نموده و مخاطبان با رويكردي كاملا" آزادنه قادر به مطالعه مطالب منتشر شده و در صورت تمايل بيان ديدگاه خود در ارتباط با آن مي باشند.متداولترين وبلاگ ها به منزله بهترين وبلاگ نبوده و اين موضوع كاملا" نسبي است.

از امكانات ارائه شده توسط مراكز متعددي مي توان به منظور ايجاد يك وبلاگ رايگان استفاده نمود(: http://www.blogger.com ) اولين نرم افزار جامع و سيستمايتك به منظور ايجاد و بلاگ در سال ۱۹۹۹ ارائه و از آن زمان تاكنون ، ميليون ها بلاگ جديد ايجاد شده است .

كاربرد وبلاگ ها

وبلاگ ها داراي مزايا و دستاوردهاي متعددي مي باشند كه به برخي از آنان اشاره مي گردد :

انتخاب مطلب ( داده ) : ميزان توليد و نشر اطلاعات در سطح جهان به سرعت در حال پيشرفت بوده و روندي كاملا" تصاعدي را طي مي نمايد . بديهي است در چنين وضعيتي ، حتي امكان مطالعه بخش اندكي از آنان نيز وجود نداشته و ما مستلزم استفاده از روش ها و مكانيزمهائي به منظور فيلترينگ اطلاعات و يافتن اطلاعات مورد نظر در يك رابطه خاص بدون از دست دادن منبع ارزشمند و محدود زمان مي باشيم . وبلاگ ها با تمركز بر روي يك موضوع خاص مي توانند بستري مناسب براي ارائه اطلاعات را فراهم نمايند . با مطالعه و خواندن مطالب منتشر شده بر روي يك وبلاگ كه توسط فردي با علايق مشترك با شما تهيه و منشتر شده است ، احتمال يافتن مطالب مورد نظر در زماني معقول فراهم مي گردد. با تركيب و جمع بندي مطالب منتشر شده در ارتباط با يك موضوع خاص از چندين وبلاگ انتخابي، مي توان به مجموعه اي از اطلاعات مورد علاقه، دست يافت . با توجه به اينكه وبلاگ ها خلاصه اي از ساير موضوعات مربوط به ديگران را نيز ارائه مي نمايند ، آنان يك ديد اطلاعاتي مناسب در ارتباط با يك موضوع را به مخاطب خود منتقل مي نمايند. مطالب و موضوعاتي كه در چندين وبلاگ مورد توجه قرار مي گيرد به خواننده امكان آگاهي از نقطه نظرات چندين وبلاگ نويس را در ارتباط با يك موضوع خاص ، خواهد داد . بدين ترتيب خواننده قبل از مطالعه تمام مطلب ، ديد مناسبي نسبت به آن را پيدا نمايد . به فرآيند فوق ، triangulation گفته مي شود .

مديريت دانش و تجارب شخصي : محتويات وبلاگ به منزله يك بايگاني از افكار و انديشه هاي وبلاگ نويسان آن بوده كه در مقاطع زماني متفاوتي نوشته شده و در صورت نياز به اطلاعاتي خاص مي توان با استفاده از مراكز جستجو و بر اساس يك كليد واژه خاص به آنان مراجعه نمود. وجود لينك ها ي متعدد مرتبط با يك موضوع خاص كه توسط مولف يك وبلاگ مشخص مي گردد ، امكان دنبال نمودن وضعيت موجود در رابطه با يك موضوع خاص را در اختيآر علاقه مندان قرار مي دهد .

ارتباط دو سويه : همانگونه كه در بخش قبل اشاره گرديد ، وبلاگ ها به محيط و يا رسانه محاوره اي براي مباحث عمومي و تخصصي تبديل و امكان تعامل اطلاعاتي بين وبلاگ نويسان و خوانندگان از يكطرف و خوانندگان با خوانندگان از طرف ديگر فراهم مي گردد . ويژگي فوق از ماهيت دوطرفه بودن وب به نحو احسن استفاده و آن را در جهت اهداف خود بكار مي گيرد.

جامعه شبكه اي : پديده وبلاگ نويسي فرصت ها و پتانسيل هاي مناسبي را در جامعه شبكه اي ، ايجاد مي نمايد. نويسندگان وبلاگ ها به مرور زمان توسط خوانندگان خود شناخته خواهند شد. بدين ترتيب آنان در معرض فرصت هائي قرار خواهند گرفت كه شايد هرگز تصور آن را نمي كردند. در جامعه شبكه اي هر شخص مي تواند داراي سهمي در توليد و ارائه اطلاعات داشته باشد و خود نيز مي تواند از دستاوردهاي اطلاعاتي ديگران استفاده نمايد. شبكه فوق نظير شبكه هاي نظير به نظير بوده كه يك كامپيوتر مي تواند در يك لحظه از منابع موجود بر روي ساير كامپيوترها استفاده نمايد و هم مي تواند منابع مورد نظر بر روي سيستم خود را جهت استفاده در اختيار ساير كامپيوترها قرار دهد . جامعه شبكه اي داراي ايستگاههائي ( انسان ) است كه در آن هر يك سهمي در توليد و ارائه اطلاعات و استفاده از اطلاعات ديگران را بر عهده خواهند داشت .

روتينگ اطلاعات : وبلاگ ها داراي تاثيري مثبت در خصوص چرخش آزادنه اطلاعات در يك جامعه اطلاعاتي مي باشند . خواننده و نويسنده يك وبلاگ اغلب به يك جامعه و يا سازمان يكسان تعلق نداشته و براي ارتباط بين آنان مرز خاصي وجود نخواهد داشت . بدين ترتيب ما شاهد تقابل افكار ، انديشه ها در يك مقياس گسترده و جهاني بوده كه زمنيه يك جامعه اطلاعاتي را ايجاد مي نمايد . ايجاد چنين روابطي در دنياي خارج از وبلاگ امري مشكل و گاها" غير ممكن است .

فن آوري و وبلاگ

فن آوري ها و مهارت هاي لازم در خصوص وبلاگ ها به سرعت در حال تغيير و تحول مي باشد.علت اين همه سرعت را مي توان در عوامل زير جستجو نمود :

عدم وجود انحصار :عمليات يك وبلاگ به يك نرم افزار خاص و انحصاري و يا امكاناتي كه صرفا" در اختيار يك سازمان خاص است ، وابسته نمي باشد. وبلاگ نويسان در حوزه عملكرد وبلاگ خود داراي آزادي عمل مناسبي مي باشند و در هر زمان مي توانند شكل ظاهري ، لي اوت و يا محتويات آن را تغيير داده و يا ويژگي هاي جديدي را بدون كسب اجازه يك مقام خاص به آن اضافه نمايند. .وبلاگ ها بستر لازم براي خلاقيت انسان را در تمامي زمنيه ها ارائه نموده و هر يك از ساكنين اين كره خاكي قادر به شكوفائي خلاقيت خود و آفرينش محصولات متفاوت اطلاعاتي ، خواهند بود.

تعداد و تنوع گسترده كاربران : تمامي افرادي كه در يك جامعه مدرن اطلاعاتي زندگي مي كنند ، تمايل به انتشار تجارب خود ، استفاده از تجارب ديگران ، دريافت بازخورد سريع نسبت به موارد منتشر شده ، ارزيابي نتايج و بهبود دانش و تجارب خود را دارند( فردايمان بهتر از امروز و امروزمان بهتر از ديروز ) . وبلاگ ها يك شبكه ارتباطي قدرتمند را ايجاد نموده و پس از طرح يك ايده و يا موضوع جديد در وبلاگ ، شاهد حركت سريع آن در شبكه ارتباطي خواهيم بود. بدين تريتب درصورت ارائه يك مطلب ارزشمند و صحيح ، امكان استفاده از آن در سريعترين زمان ممكن براي ديگران فراهم شده و در صورتي كه مطلب منتشر شده نادرست باشد ، نويسنده آن با دريافت سريع بازخوردهاي مورد نظر و بررسي آنان ، مي تواند اشتباه خود را در اسرع وقت تصحيح نمايد.

ارتباط شغلي وبلاگ نويسان : تعداد زيادي از وبلاگ نويسان خود پياده كنندگان نرم افزار مي باشند . در چينين مواردي آنان به عنوان وبلاگ نويس قادر به تشريح ويژگي هاي جديد يك محصول با كيفيتي مطلوبتر و با استفاده از فن آورهاي متعدد خواهند بود .

چه تعداد بلاگ وجود دارد ؟

Blogcount.com ، از جمله مراكزي است كه اطلاعات مناسب و دقيقي در رابطه با وبلاگ ها در سراسر جهان را جمع آوري و گزارشات متعددي را در اين خصوص ارائه مي نمايد. در ژوئن سال ۲۰۰۳ ، تعداد وبلاگ ها بين ۴ / ۲ تا ۹ / ۲ ميليون ، برآورد شده است . در صورتي كه ظرفيت هر وبلاگ را معادل پنجاه كيلو بايت در نظر بگيريم ، blogosphere ظرفيتي معادل ۸۱ گيگابايت را خواهد داشت .

وبلاگ ها متعلق به چه افرادي هستند ؟

بر اساس بررسي انجام شده توسط موسسه تحقيقاتي Jupiter ، تقريبا" دو درصد كاربران اينترنت داراي بلاگ مي باشند. اكثريب قريب به اتفاق افرادي كه داراي وبلاگ مي باشند به صورت Dial-up به اينترنت دستيابي نموده و بيش از نيمي از آنان داراي درآمدي پائين تر از شصت هزار دلار در سال! مي باشند.هفتاد درصد بلاگ ها متعلق به افرادي است كه بيش از پنج سال است كه از اينترنت استفاده مي نمايند . ( منبع Blogging by the number ) . بيش از پنجاه درصد وبلاگ هائي كه توسط موسسه بين المللي تكنولوژي و علوم انساني ، پيمايش شده است نشاندهنده اين واقعيت است كه آنان به زبان انگليسي نوشته شده و ده زبان برتري كه وبلاگ ها با آنان نوشته شده اند به ترتيب : پرتقالي ، لهستاني ، فارسي ، فرانسوي ،اسپانيائي ، آلماني ، ايتاليائي ، هلندي و ايسلندي مي باشند .

چه كساني وبلاگ ها را مطالعه مي نمايند ؟

موسسه تحقيقاتي Jupiter در بررسي خود اعلام نموده است كه صرفا" چهار درصد از كاربران اينترنت ، اقدام به مطالعه و خواندن وبلاگ ها مي نمايند . وبلاگ ها ، عموما" توسط مردان خوانده مي شوند ( شصت درصد مردان و چهل درصد زنان ) . كاربران خانگي اينترنت كه مجموع درآمد آنان بيش از شصت هزار دلار در سال مي باشد ، شصت و يك درصد از خوانند گان وبلاگ ها را تشكيل مي دهند . بيش از پنجاه و چهار درصد از گزينه Dial-up و چهل و شش درصد از گزينه Broadband براي دستيابي به اينترنت استفاده مي نمايند . هفتاد و سه درصد از خوانند گان وبلاگ ها بيش از پنج سال است كه از اينترنت استفاده مي نمايند( منبع : Blogging by the Numbers )

نكاتي جالب در رابطه با وبلاگ ها

بيش از ده هزار Domain ثبت شده در ريجستري whois داراي واژه "blog" مي باشد .

بلاگ ها بطور متوسط در هر سه روز يك مرتبه بهنگام مي گردند . ( بر اساس مطالعه غيررسمي ارائه شده توسط BlogCount )

بر اساس بررسي موسسه تحقيقاتي Nielsen/NetRatings ، در ماه مي سال ۲۰۰۳ ، LiveJournal ، شصت و پنجاهمين رتبه را در بين سايت هاي متداول بر روي اينترنت به خود اختصاص داده بود . ( هر ده روز يكصد د و هشتاد و چهار هزار بازديد كننده )

خلاصه

اشتراك دانش يكي از مهمترين دستاوردهاي فن آوري اطلاعات و ارتباطات مي باشد. بدين منظور مي توان از روش هاي متفاوتي نظير شركت در همايش ها ، مباحث علمي ، كتاب ، روزنامه ها و ساير موارد ديگر ، استفاده نمود. هر يك از روش هاي فوق داراي مزايا و محدوديت هاي مختص به خود مي باشند . محدوديت زماني ، مكاني و ميزان تعامل اطلاعاتي با مخاطبان از جمله چالش هاي اساسي در ارتباط با هر يك از روش هاي فوق مي باشد .

نشر اطلاعات و دانش شخصي با استفاده از پتانسيل هاي وب ( نظير انتشار مقالات ) و وبلاگ ها ، ضمن غلبه بر محدوديت هاي زماني و مكاني ، حق انتخاب مخاطب را ارج نهاده و بستري مناسب براي تعاملات اطلاعاتي دوسويه را فراهم نمايد. انتشار دانش و تجارب شخصي در قالب وبلاگ ها ، گزينه اي پيشرفته و مناسب در ارتباط با امر تحقيقات و اطلاع رساني صحيح و به موقع مي باشد.

توسعه پايدار در هر كشوري مستلزم ارج نهادن به امر تحقيق و پژوهش و اطلاع رساني سريع و صحيح است . در صورتي كه پديده وبلاگ نويسي را از اين زاويه مورد توجه قرار دهيم به جايگاه ارزشمند آنان در ايجاد شبكه هاي گسترده نشر دانش و ارتباطي بيشتر پي خواهيم برد( دريافت سريع بازخوردها در ارتباط با ايده هاي ارائه شده ، تسهيل در ارتباط بين محققين ، طبقه بندي محتوي در زمنيه هاي مختلف )

منبع:

http://www.karapardaz.ir و http://barangroups.persianblog.ir

انتهاي پيام//
 يکشنبه 23 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن