واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در ديدار مشترك ساركوزي، اسد و سليمان سوريه و لبنان بر از سرگيري روابط ديپلماتيك متعهد شدند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
رييس جمهور فرانسه از آمادگي سوريه و لبنان براي از سرگيري روابط ديپلماتيك و گشودن سفارتخانه در كشورهاي يكديگر خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري كويت، نيكولا ساركوزي، رييسجمهور فرانسه در پايان نشست چهار جانبه كه با حضور وي، بشار اسد، رييس جمهور سوريه، ميشل سليمان، رييسجمهور لبنان و شيخ حمد بن خليفه آل ثاني، امير قطر برگزار شد، در كنفرانس خبري مشتركي اظهار داشت، قبل از اواسط سپتامبر آينده به منزلهي نشان دادن بهبود روابط فرانسه و سوريه به دمشق سفر خواهد كرد.
ساركوزي اظهار داشت: بسيار مهم است كه سوريه نقش خود را به طور كامل در منطقه ايفا كند.
وي با بيان اين كه قصد انجام مذاكرات صريح و سازنده را با سوريه دارد، اظهار داشت: ما در اين نشست با اسد به بررسي مسائل بسيار مهم دو طرف پرداختيم و من ميخواهم امري تاريخي را در خصوص اين كه سوريه و لبنان آمادهي از سرگيري روابط ديپلماتيك هستند، اعلام كنيم.
رييسجمهور فرانسه اظهار داشت: فرانسه آمادهي همكاريهاي ديپلماتيك، سياسي و نظامي براي ياري به روند صلح ميان اسراييل و سوريه است و براي موفقيت روند صلح دست در دست آمريكاييها تلاش خواهيم كرد.
ساركوزي دربارهي روابط دو جانبه با سوريه اظهار داشت: من براي گسترش روابط با سوريه نه براي چند روز و چند هفته، بلكه براي طولاني مدت و به طور استراتژيك مهم است.
ساركوزي عنوان داشت: من در ديدار با بشار اسد به بررسي پرونده ايران پرداختم و اسد اعلام كرد كه ايران تلاشي در راستاي دستيابي به سلاح هستهيي نميكند و ما نيز از سوريه خواستيم تا ايران را به ارائهي دلايل و مدارك در اين زمينه قانع سازد.
همچنين بشار اسد اظهار داشت: هر گونه تلاش در خصوص برنامهي هستهيي ايران بر خلاف راه حلهاي سياسي، پيامدهاي بسيار بدي بر كل منطقه خواهد داشت.
اسد اظهار داشت: موضعگيري سوريه همواره ثابت است و ما خواهان عاري ساختن منطقه از سلاحهاي كشتار جمعي هستيم.
رييسجمهور سوريه در ادامه عنوان داشت: پيشرفت در مذاكرات غير مستقيم ميان سوريه و اسراييل به علت عدم تلاش آمريكا در اين زمينه كند پيش ميرود و دولت كنوني آمريكا توجهي به روند صلح ندارد. لذا ما شش ماه ديگر منتظر خواهيم بود تا دولت جديد از راه برسد و در اين زمينه وارد عمل شود.
اسد امضاي توافقنامهي صلح را به طور جهاني و عادلانه خواستار شد و بر اهميت مساله فلسطين تاكيد كرد و از اروپاييها خواست به اين مساله بيش از پيش توجه كنند.
رييسجمهور سوريه گفت: روند صلح يكي از مهمترين مسائل حائز اهميت است و آمريكا نقش اساسي در اين زمينه دارد و نقش اروپا نيز بسيار مهم است.
وي عنوان داشت: ما تمايل داريم رييسجمهور فرانسه به طور مستقيم در روند صلح ميان سوريه و اسراييل همكاري كند.
وي افزود: انجام مذاكرات مستقيم ميان سوريه و اسراييل به ميزان جديت دو طرف بستگي دارد و ما در حال حاضر هنوز به مرحله توافق كامل در خصوص اصول مورد نظر نرسيدهايم.
وي هر گونه نشست خود با ايهود المرت، نخست وزير رژيم صهيونيستي را در حاشيه اجلاس اتحاديهي مديترانه كه امروز (يكشنبه) آغاز ميشود بعيد دانست و گفت: از آنجا كه زمينهسازيهاي مناسب براي بررسي مسائل پيچيده وجود ندارد تصور نميكنم چنين ديداري سازنده باشد.
وي خاطرنشان كرد: مذاكرات غير مستقيم با اسراييليها با هدف دستيابي ما به اعتماد نسبت به اسراييليها و ايجاد زمينهي مشترك قبل از برقراري مذاكرات رسمي مستقيم است.
رييسجمهور سوريه در ادامه درخصوص روابط با لبنان گفت: ما مشكلي با برقراري روابط ديپلماتيك با لبنان نداريم و اين مساله را بارها مطرح كردهام. من اين مساله را نيز با ميشل سليمان مطرح خواهم نمود. البته براي برقراري روابط ديپلماتيك گامهاي قانوني بايد برداشته شود.
همچنين خبرگزاري رويتر گزارش داد: رييسجمهور سوريه و لبنان بر عاديسازي روابط خود در آينده توافق كردند.
بشار اسد اظهار داشت: لبنان به علت داشتن بحرانهايي قادر به برقراري روابط با سوريه نبود اما توانست بحرانهايش را حل كند و در حال حاضر ما مشكلي با گشودن سفارتمان در بيروت نداريم اگر آنها آماده باشند. ما آمادهي گشودن سفارتهاي دو كشور هستيم.
از سوي ديگر آمريكا از توافق لبنان و سوريه در زمينه برقراري روابط ديپلماتيك استقبال كرد.
به رغم اين استقبال يكي از سخنگوهاي وزارت خارجهي آمريكا اظهار داشت: واشنگتن همچنان به كاهش تعهدات ديپلماتيك خود در قبال سوريه تا زماني كه "گامهاي عملي براي توقف نابودي ثبات در منطقه برندارد" ادامه خواهد داد.
آلمان نيز از برقراري روابط ديپلماتيك ميان سوريه و لبنان استقبال كرد.
همچنين گروه 14 مارس در لبنان نيز توافق بر سر گشودن سفارتخانهها ميان دمشق و بيروت را دستاوردي عظيم دانست كه از سالها پيش خواهان آن بود. "اين امر پيام سياسي مهم با نتايج مثبت بود."
احمد فتفت، از نمايندگان جريان اكثريت در پارلمان اظهار داشت: مهمتر از اين مساله ترسيم خطوط مرزي ميان دو كشوراست.
همچنين خبرگزاري فرانسه به نقل از سخنگوي سوريه گزارش داد: بشار اسد در ديدار با سليمان تشكيل دولت جديد وانتخاب وي را به عنوان رييسجمهور لبنان تبريك گفت.
رييسجمهور لبنان نيز ابراز اميدواري كرد كه هر چه سريعتر خطوط مرزي سوريه و لبنان ترسيم شود.
وي افزود: رايزنيها ميان بيروت و دمشق در خصوص امضاي توافقنامهاي كه در اين رابطه در نظر داريم در سريعترين زمان ممكن انجام شود.
همچنين امير قطر بار ديگر بر موضعگيري خود در قبال لبنان و حمايت از استقلال اين كشور تاكيد كرد و از تلاش سليمان در زمينهي حفظ وحدت ارتش تقدير كرد.
امير قطر همچنين از روابط سوريه و فرانسه و تلاش دو كشور براي گسترش اين روابط استقبال كرد و آن را امري مهم و در خدمت صلح در منطقه توصيف كرد.
به گفتهي يك مقام در كاخ رياست جمهوري فرانسه ساركوزي و اسد در ديدار دو جانبه خود به بررسي دادگاه بينالمللي ويژه ترور رفيق حريري، نخست وزير اسبق لبنان نپرداختند.
از سوي ديگر آنگلا مركل، صدراعظم آلمان ابراز اميدواري كرد كه اجلاس اتحاديهي مديترانه بتواند به آغاز روابط كشورهاي اروپايي و كشورهاي حوزه درياي مديترانه كمك كند.
آنگلا مركل اظهار داشت: ميخواهيم در آينده با كشورهاي حوزه مديترانه در راستاي بررسي مشكلاتشان و مشاركت آنها در حل مشكلات اروپا رايزني كنيم.
نيكولا ساركوزي امروز اجلاس اتحاديهي مديترانه را با حضور بيش از 40 كشور افتتاح ميكند.
انتهاي پيام
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]