واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: شاه توت ،كمبوداملاح معدنى بدن را جبرانمىكند
مصرف شاه توت كمبود املاح معدنى بدن را جبران كنيد.شاه توت را توت شامى هم مىگويند. در بيشتر نقاط ايران درخت آن وجود دارد . بعد از اينكه توت سفيد تمام شد شاه توت مىرسد و به بازار مىآيد.درخت شاه توت بزرگ و بلند مىشود. ميوه آن هم درشت و آبدار است و وقتى كاملا برسد طعم شيرين معطرى پيدا مىكند كه هر ذائقهاى آن را مىپسندد. در جنوب فرانسه درخت شاهتوت به عمل آمده است و به طورى كه مىگويند اين درخت از ايران به آن كشور رفته و غرس شده است .
شاه توت چه دارد؟
شاه توت را تجزيه علمى كردهاند و ديدهاند كه داراى مقدار كمى مواد آلبومينوئيد، مواد چربى ، پكتين و سقز مىباشد. شاه توت وقتى كاملا رسيد از گلوكوز و ماده قندى سرشار است . داراى املاح معدنى اسيد آزاد، اسيد سوكسينيك يك ماده رنگى به نام سيانين و ويتامينهاى (A) و (C ) مىباشد. شاه توت از ميوههاى مغذي، تصفيه كننده خون محسوب مىشود. نرسيده آن قابض و رسيده آن ملين است . در كشورهاى بالكان به برگ شاه توت اهميت فراوان مىدهند و آن را مىجوشانند و جوشانده آن را به كسانى كه بيمارى قند (ديابت) دارند مىدهند تا آنها را معالجه كند. معالجه بيمارى قند در كشورهاى بالكان با جوشانده برگ شاه توت اهميت و شهرت فراوانى دارد.
ميوه شاه توت براى چه كسانى خوب است ؟
مصرف شاه توت براى بچهها و دانشجويان كه از امتحان خسته شدهاند مفيد است زيرا با مصرف آن كمبود املاح معدنى و ويتامينهاى (A) و (C) بدن آنها ترميم مىگردد.شاه توت وقتى كاملا رسيد و شيرين شد خاصيت ملين پيدا مىكند و به رفع خستگى و يبوست مزاج كمك مىكند. مربا و مارمالاد شاه توت وقتى خوب تهيه شده باشد براى همان مصارفى كه در بالا شرح داديم عالى است .آب شاه توت نرسيده را اگر در دهان غرغره كنند براى رفع برفك و آنژين و ورم دهان مفيد است . وقتى با ماده رنگى شاه توت آغشته شد با شستوشوى معمولى از بين نمىرود و براى پاك كردن آن بايد برگ درخت شاه توت را به دست ماليد و با آب شست تا رنگ شاه توت را از دست محو كند.
برگ شاه توت را وقتى در دست له كنيد و با آن دست را بشوييد كفى مانند كف صابون از آن پيدا مىشود.شاه توت را هم حتى الامكان مثل توت وقتى شكم خالى است بايد خورد والا اگر شكم پر باشد توليد گاز و نفخ خواهد كرد و اگر روى غذايى مثل ماست خورده شود شخص را به اسهال مبتلا مىسازد.
طريقه مصرف شاه توت
ميوه شاه توت وقتى كاملا رسيده است براى يبوست مفيد است.
وقتى شاه توت كاملا نرسيده است آب آن را مىگيرند. يك ليتر آب شاه توت كاملا نرسيده 20 تا 25 گرم اسيد سيتريك دارد.
در اين حالت آن را مىجوشانند تا كمى غليظ شود.اين شربت خاصيت قبض كننده دارد بدين جهت مواقعى كه گلودرد مىگيريد و يا آنژين مى شويد يا در دهان برفك پيدا مىشود آنرا غرغره مىكنند.برگهاى شاه توت را دم مىكنند و دم كرده آن را به عنوان دواى ديابت مصرف مىكنند و يا شيره برگهاى شاه توت را مىگيرند و براى معالجه ديابت 30 تا 50 قطره آن قبل از غذا مىخورند.
در آخرين تجزيه علمى كه از شاه توت به دست آمده اين مواد ديده شده است :
1- آب : 75/84 درصد 2- مواد قندى : 19/9 درصد 3- اسيد آزاد: 86/1 درصد. 4- مواد نشاستهاى : 39/0 درصد. 5- مواد پكتينى ، چربى ، املاح و سقز: 20 تا 30 درصد. 6- خاكستر: 57/0 درصد. مواد غير محلول : 25/2 درصد. تانن ، سيانين (ماده رنگين )، اسيد سوكسينيك و ويتامينهاى (A) و (C).
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]