واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تقوي در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران: بهشت زندگي در سايه اخلاق نبوي محقق ميشود
خبرگزاري فارس: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور گفت: بهشت زندگي انسان در دنيا، در سايه اخلاق نيكوي نبوي محقق ميشود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، سيدرضا تقوي رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور كه به عنوان سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه امروز تهران با موضوع سيره نبوي سخن ميگفت با بيان اينكه بايد از مكتب نبي اكرم (ص) درس چگونه برخورد كردن با مردم را بياموزيم، افزود: حيات اجتماعي يك مجموعه انساني به اخلاق اجتماعي نيازمند است؛ زيرا انسان يك موجود اجتماعي است و بايد با كمك ديگران زندگي خود را اداره كند.
تقوي با بيان اينكه استعدادهاي انسان در بستر اجتماع شكوفا ميشود، اظهار داشت: رشد، پيشرفت و موفقيت هر انساني مديون تلاشهاي ديگران است.
وي با بيان اينكه نوع ارتباط و داد و ستدها، برخي حقوق و تكاليف را براي انسانها ايجاد ميكند، اظهار داشت: اينها بايد بر اساس قانون و ضابطهمند باشد تا تنازع و تصادم ايجاد نشود.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران يكي از مواردي را كه در تنظيم اين قوانين، ايجاد آرامش و ... در جامعه موثر است، اخلاق اجتماعي دانست و گفت: زير پا گذاشتن فضليتهاي اخلاقي موجب ميشود تا جامعه از هم پاشيده شود و ناديده انگاشتن اخلاق، به فرو پاشي و شكست جامعه ميانجامد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه به بركات اخلاق نيك اشاره و اضافه كرد: بر اساس فرمايش ائمه (ع) اخلاق نيك در نهايت به عمران و آباداني جامعه كمك و عمرها را طولاني ميكند.
تقوي بر رعايت فضائل اخلاقي مانند صداقت، امانتداري، ايثار و فداكاري، گذشت، حسنخلق و ... تاكيد كرد و گفت: در صورت رعايت اينگونه موارد ميتوانيم در دنيا نمونهاي از بهشت را ايجاد كنيم و بهشت زندگي انسان در سايه اخلاق نيكو تحقق پيدا ميكند.
سخنران قبل از خطبههاي نماز جمعه تهران با اشاره به رواياتي از اهل بيت (ع)، با بيان اينكه عقايدمان را بايد در عمل، رفتار، نگاه، اعضا و جوارح تجلي بخشيم، اظهار داشت: در عمل بايد نشان دهيم كه پيرو مكتب امام صادق (ع) هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه انبياء براي تكميل و تعميم اخلاق مبعوث شدند، افزود: اين مساله آنقدر مهم است كه خداوند پيامبران را مبعوث كرد تا فضائل اخلاقي و ارزشهاي انساني را رشد داده و به كمال برسانند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه به سيره نبوي در مناسبات اجتماعي اشاره و تصريح كرد: هيچ رفتاري از پيامبر اكرم (ص) نشنيده و نخواندهايم كه خارج از چارچوبهاي اخلاقي صورت گرفته باشد.
تقوي با بيان اينكه برخي ممكن است براي رسيدن به يكسري منافع در مقاطعي خاص رفتارهاي اخلاقي از خود نشان بدهند، اظهار داشت: اين رفتاري نادرست است، بلكه بايد رفتار اخلاقي در رفتار انسان ملكه شده باشد؛ چرا كه در غير اين صورت دچار نفاق شدهايم.
وي با بيان اينكه پيامبر اكرم (ص) اخلاق اجتماعي را بر اساس مردمدوستي انجام ميداد، اضافه كرد: نبايد به عنوان مثال در مقطعي خاص براي كسب رأي مردم اظهار مردمدوستي كنيم و بعد از رأي آوردن آنها را فراموش كنيم.
تقوي با بيان اينكه پيامبر (ص) در مردمدوستي به شدت خود را به زحمت ميانداخت، خاطرنشان كرد: طبيعي است كسي كه نسبت به مردم احساس دوستي ميكند، نسبت به قرار گرفتن آنها در مسير ايمان تعلق خاطر و دغدغه خواهد داشت.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران به نمونههايي از برخورد پيامبر (ص) با مردم اشاره و عنوان كرد: پيامبر(ص) در برخورد با مردم گشادهرو بود و هميشه در مقابل ديگران از كوچك و بزرگ در سلام كردن پيشقدم بود.
تقوي در ادامه مردمداري را از ديگر ويژگيهاي اخلاق اجتماعي پيامبر (ص) برشمرد و گفت: اگر پيامبر (ص) ميشنيد كسي از دنيا رفته، به تشييع پيكر او ميرفت، اگر كسي مريض ميشد به عيادت او ميرفت، از همه مردم تفقد ميكرد و جوياي احوال ميشد.
سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه تهران مردمزيستي را ديگر اخلاق اجتماعي پيامبر عنوان كرد و افزود: پيامبر با مردم بويژه فقرا و مساكين نشست و برخاست داشت و مراعات و مدارا با مردم هم ديگر ويژگي ايشان بود.
تقوي، تكريم اهل فضل را از ديگر ويژگيهاي اخلاق اجتماعي پيامبر اعظم (ص) برشمرد و گفت: پيامبر (ص) به پاس رفتارهاي "حاتم طايي"، دختر وي را كه اسير مسلمانان شده بود آزاد كرد.
انتهاي پيام/
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]