واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «داشتن و نداشتن» تئاتريها از ضرورت مدير توليد ميگويند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
هيأتمديره خانه تئاتر چندي قبل پيشنهاد تعريف مديرتوليد را بهمنظور تفكيك كاهش وظايف كارگردان به مركز هنرهاي نمايشي ارايه داده تا پس از اجراي شدن آن، كارگردان ديگر وظيفه ساماندهي امور مالي و قراردادها را برعهده نداشته باشد.
تعريف شغل مديرتوليد در تئاتر
بهروز غريبپور كه در پروژه «بينوايان» حضور يك مدير توليد را تجربه كرده است، به خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اگر مدير توليد تعريف شود، بسيارخوب است، به شرط آنكه شغل آنهم تعريف شده باشد، چون در غير اينصورت حضور يك مدير توليد تنها بار اضافهاي بر دوش كارگردان تحميل ميكند.
او با اشاره به شرايط مالي نامطلوب تئاتر يادآور شد: در شرايط فعلي و با توجه به تأخيرهاي فراواني كه در پرداخت دستمزدها وجود دارد، كارگردان بايد بار مديرتوليد را هم بردوش بكشد و مشكلات يك كارگردان را به حداقل برساند.
اين كارگردان به تفاوت شرايط توليد در سينما و تئاتر اشاره كرد و افزود: شرايط توليد تئاتر در مقايسه با سينما و تلويزيون كاملا متفاوت است؛ بنابراين كار مديرتوليد هم به همان اندازه متفاوتتر خواهد بود و اين نكته بسيار مهمي است كه از سوي مديران توليد بايد مورد توجه قرار بگيرد. در غيراينصورت مديرتوليد و كارگردان دچار مشكل ميشوند، همچنانكه در پروژه «بينوايان» هم ناچار شديم دوبار مدير توليد كار را تغيير بدهيم.
ضرورت حضور مديرتوليد را درك نميكنم
او با اظهار تأسف از شرايط نامطلوب مادي تئاتر ادامه داد: در تئاتري كه نمايشنامهنويس، كارگردان، بازيگر و طراح صحنه و ... هيچيك دستمزد واقعي خود را نميگيرند، نميدانم اضافهشدن مدير توليد چقدر توجيهپذير است؟! اين در حالي است كه
خانه تئاتر به جاي اينكار، ميتوانست براي بهبود وضعيت دستمزدهها جريانسازي كند تا دستمزد عوامل تئاتر اين مقدار فاجعهآميز نباشد.
اين كارگردان معتقد است: مشكل اساسي تئاتر ما، نبود مدير توليد نيست و خانه تئاتر هم بيشتر بايد پيگير اجراييشدن قراردادهاي تيپ پيشنهادي خود در مركز هنرهاي نمايشي باشد.
در مرحلهي اول دستمزدها بايد افزايش پيدا كند
اما كتايون فيض مرندي، ديگر كارگردان تئاتر از طرح پيشنهادي خانه تئاتر به شدت استقبال كرد و تعريف يك مدير توليد بسيارخوب و ضروري دانست و به ايسنا گفت: با حضور مدير توليد، فردي حضور دارد كه پيگير امور قراردادها، گرفتن سالن تمرين و اجرا، ساخت دكور و ... باشد تا كارگردان ديگر ناچار نباشد، كار توليد هم انجام بدهد چراكه در حيطه توليد، درگيريهاي ناخواسته و سوتفاهمهاي بسياري پيش ميآيد.
او در عينحال تأكيد كرد: در مرحله اول دستمزد هنرمندان تئاتر بايد افزايش پيدا كند. گويا پديدهاي به نام تورم شامل حال زندگي تئاتريها نشده است. درحال حاضر بزرگترين مشكل ما كمبود دستمزدهايمان است كه هيچ تناسبي با مخارجمان ندارد، بنابراين در آغاز بايد افزايش تورم را بر شيوهنامه موقت دستمزدها اعمال كنند تا پس از آن بتوانيم وارد مراحل بعدي بشويم.
كارگرداني تئاتر حرفهاي ميشود
سهراب سليمي هم با استقبال از ارايه اين طرح به ايسنا گفت: اجراي اين طرح به حرفهايشدن كار كارگرداني كمك ميكند، چراكه در بسياري از موارد وظايف اصلي كارگردان به وظايف فرعي تبديل ميشود بدين صورت كه انجام اين وظايف باعث ميشود، انگيزه كارگردانها گرفته شود.
به اعتقاد او با اجراي اين طرح، كارگردان ميتواند كاملا در خدمت خلاقيت و امور هنري كار خود باشد.
وي در عينحال متذكر شد: اگر مدير توليد نتواند امكانات مالي لازم را پيش از آغاز تمرينات نمايش فراهم كند، حضور او در پروژه بيفايده است.
انتهاي پيام
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]