تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827995945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نمايش ناهماهنگ گروه هشت در ژاپن


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نمايش ناهماهنگ گروه هشت در ژاپن


آسيا- ميدل ايست آنلاين - ليدا ‌هادي:
سران هشت كشور صنعتي جهان در حالي راه سفر به ژاپن را در پيش گرفته بودند كه گمان مي‌كردند

مي‌توانند در مقام بزرگان جهان همه آنچه را كه ميلياردها نفر از مردم هر روز با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند در مدت زماني 3 روزه حل و فصل كنند.

هشت رهبر برجسته جهان هنگامي كه راهي ژاپن مي‌شدند هيچ گاه تصور آن را هم نداشتند كه به همراه آنها هزاران تن از هم مليتي‌هاي آنها هم با خريد بليتي فوري به توكيو سعي دارند مخالفت خود را با سياست‌هاي آنها در خيابان‌هاي توكيو فرياد بزنند چرا كه فريادهاي همواره آنها در غرب هيچ‌گاه به گوش مقامات نرسيد.

توكيو روزهاي گذشته مملو از جمعيتي بود كه براي ابراز ذره‌اي از انزجار خود از سياست‌هاي كلان اقتصادي و سياسي آنها، راه سفري چنين طولاني را در پيش گرفته بودند. قدرت‌هاي بزرگ جهان بايد مي‌دانستند كه هيچ ابر قدرتي نمي‌تواند در سه روز سرنوشت مردم جهان را تغيير دهد!
ايده اصلي برگزاري چنين نشست‌هايي در همايش مشترك آمريكا، اروپا و ژاپن در آستانه دهه70 ميلادي و بروز نخستين نشانه‌هاي بحران نفت در گستره جهاني مطرح شد.

اين گروه كه در روزهاي نخستين پايه‌ريزي با نام جي 6 شهرت داشت پس از پيوستن كانادا به اين مجمع در سال 1976 ميلادي به جي 7 تبديل شد. چندي نكشيد كه با ورود روسيه به اين اتحاديه كلان در سال 1998 ميلادي گروه هشت كشور صنعتي، قدرتي جهاني را صاحب شد.

در سال‌هاي پاياني دهه 1970 ميلادي اين اتحاديه كم‌كم از فعاليت در زمينه‌هاي اقتصادي و تجاري خود را به عرصه سياست جهان نيز وارد كرد.

از آن زمان بود كه هشت كشور صنعتي جهان نه تنها در مورد معاملات اقتصادي كلان خود و حتي ساير كشورهاي جهان تصميم مي‌گرفتند بلكه سعي داشتند در مقام بزرگان جهان به حل و فصل امور سياسي و تنش‌هاي دروني كشورهاي مختلف نيز بپردازند.

با توجه به تمايلات و اظهارنظرهاي متفاوت هر يك از كشورهاي عضو اين گروه معمولا دستيابي به اتفاق نظر در مساله‌اي خاص براي آنها سخت و دشوار است به طوري كه در نهايت آنچه كه در پايان همايش‌هاي سالانه آنها به دست مي‌آمد چنان پيچيده و همراه با تبصره و مواد مختلف است كه هيچ معناي خاصي از آن به دست نمي‌آيد.

اين در حالي است كه تغيير گرايش‌هاي سياسي و اقتصادي كلان نيز در گستره جهان در هر دوره بيش از پيش آنان را گرفتار اختلاف نظر و عقيده در تعيين راهبردهاي گروهي مي‌كند.

در اين ميان ظهور قدرت‌هاي اقتصادي بزرگي مانند چين و هند كه هر يك هم اكنون از غول‌هاي اقتصاد جهان به شمار مي‌روند و عدم راه يافتن آنها به گروه كشورهاي صنعتي جهان اين واقعيت را بر همگان روشن كرده است كه 8 قدرت برتر جهان چندان هم كه بايد و آن‌گونه كه ادعا دارند براي حل مشكلات اقتصادي و سياسي مردم دنيا دغدغه‌اي ندارند.

بيش از همه اين ابراز اتحاد و همبستگي آنها در برابر هر نيروي خارجي است كه آنها همواره به دنبال آن هستند.

در اين ميان حضور كمرنگ مقاماتي از كشورهاي آمريكاي لاتين و آفريقا در گردهمايي سه روزه آنها در توكيوي ژاپن را نيز بايد صرفا به دليل حساسيت موضوع آفريقا و تاثير مسايلي مانند بحران مواد غذايي، تغييرات آب و هوا و...

در پيكره اقتصادي خود آنها توجيه كرد، وگرنه مردمان قاره سياه نمي‌توانند هيچ گاه دغدغه‌اي براي بزرگان جهان به شمار بيايند. در واقع بدون حضور نمايندگاني از كشورهاي مختلف جهان نمي‌توان تصميم‌گيري سران اين گروه را منطقي و كامل برشمرد.

آنها با اين اوصاف فقط داراي اين قابليت هستند كه بخواهند براي امور مربوط به خود تصميم بگيرند و بي‌حضور نمايندگان همه كشورها درباره آنها اظهار نظري نداشته باشند. اين دقيقا همان خواسته‌اي است كه خيل عظيم جمعيت معترض در خيابان‌هاي طويل توكيو فرياد زدند!

تاريخ درج: 19 تير 1387 ساعت 13:30 تاريخ تاييد: 19 تير 1387 ساعت 19:50 تاريخ به روز رساني: 19 تير 1387 ساعت 19:48
 چهارشنبه 19 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن