واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ضرورت تحقيق در علل بروز بيماريهاي قلبي عروقي
* پيشبيني ميشود كه در سال 2020، از هر سه مورد مرگ يك مورد آن بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي خواهد بود
* تحقيق در زمينههاي مختلف و در جوامع پيشرفته از اهميت خاصي برخوردار است و محققان در اين گونه ممالكت داراي اعتبار بالايي هستند و كشورهايي از مشكلات گوناگون انباشتهاند كه از اين مهم بيبهرهاند. در اين ميان پژوهش و تحقيق پيرامون موضوعهاي طب، ورزش و تغذيه حائز اهميت فراواني است... در يك بررسي اجمالي مشخص شده است كه بازار دارو در جهان بيشترين رواج را دارد و درآمد آن از نفت بالاتر است به عنوان مثال، داروي «ساي متادين» پس از 10سال تحقيق و بررسي، وقتي وارد بازار شد، در طول 3ماه خرجش را در آورد. داروهاي گرانقيمت ضد سرطان، مكملها، لوازم آرايش، ... و داروهاي ضد چاقي همين حالت را دارند.
در شروع قرن بيستم، بيماريهاي قلبي ـ عروقي كمتر از 10درصد كل مرگ و مير در جهان را شامل ميشد اما در پايان اين قرن، اين بيماريها نزديك به 50درصد از كل مرگ و مير را در ميان كشورهاي صنعتي و پيشرفته به خود اختصاص دادهاند... و پيشبيني ميشود كه در سال 2020 از هر سه مورد مرگ يك مورد آن بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي خواهد بود...
مطالعات نشان ميدهد كه در سه دهة گذشته شيوع و بروز نارسايي قلبي در دنيا روندي افزايشي داشته است. به طوري كه فقط در بيمارستانهاي ايالات متحده آمريكا ساليانه حدود 90 هزار بيمار مبتلا به نارساييهاي قلبي بستري ميشوند كه هزينه معالجه آنها در اين بيمارستانها بسيار بالا ارزيابي شده است. براساس بررسيهاي انجام شده و ديدگاههاي سازمان بينالمللي بهداشتي، همراه با توسعه و پيشرفت علوم و صنايع و به عبارتي فنآوري، درصد ضايعات قلبي ـ عروقي كه متأثر از الگوهاي رژيم غذايي و الگوهاي رفتاري سبكها و روشهاي زندگي و عوامل تنشزاي گوناگون، به شدت بالا رفته است كه امروزه اين امر يكي از مشكلات اساسي بهداشتي و اجتماعي در دنيا تلقي ميشود. تغذيه نيز در نوع خود يك معضل منحصر به فرد است. اغذيه فروشيهاي فراواني كه غذاهاي بهظاهر متنوع را به صورت ساندويچ (Fast Food) به مشتريان ارائه ميكنند و از سويي ديگر مصرف غذاهاي پرچرب كه بسيار زيانآور ميباشند، بدون استفاده از سبزيها و ميوههاي تازه كه حياتبخش هستند، كه اگر به اين معضلات، كمتحركي، بيتحركي، افكار منفي، ترافيك شلوغ و غيره را اضافه كنيد، همين ميشود كه ميبينيد و رنج و عذابي كه از اين دنياي به ظاهر مدرن و بهرهمند از تكنولوژي ميكشيم و دچار شدن به بيماريهاي قلب و عروق... به يك آمار تكاندهنده دقت كنيد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني در سال 1996 بيماريهاي قلب و عروق 14 ميليون نفر (20 درصد از علل مرگ و مير در جهان) در دنيا قرباني گرفته است كه بيترديد اين آمار در سالهاي اخير بالاتر رفته است... و براساس اعلام انجمن قلب آمريكا هزينههاي درماني بيماران كورونري در اين كشور نزديك به 150 ميليون دلار تخمين زده ميشود. در كشور خودمان، ايران نيز حدود 25 درصد از مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي است كه هميشه در صدر جدول آمار مرگ و مير قرار دارد. در مطالعاتي كه در سال 1369 در 24 استان كشور انجام شده، نشان ميدهد كه 38 درصد علت مرگ و مير مربوط به بيماريهاي قلبي عروقي است و اين رقم در سال 1373 به 46 درصد رسيده كه جداً تكاندهنده است. سهم بيماريهاي قلبي ـ عروقي تهران حدود 26 درصد در سال 1365، از 50 درصد در سال 1375، فراتر رفته است كه بيشترين عوامل به حاشيهها، عدم تحرك (ورزش نكردن)، فشار خون، بيماري قند، نداشتن دندانهاي سالم، افسردگي، منفيگرايي، نداشتن دانش روز، تغذيه و مسائل اقتصادي مربوط ميشود. همه آنچه كه عنوان شد از برجستهترين علل سكتههاي قلبي و مغزي بوده است.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 466]