واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صدور مجوز واگذاري ساخت پنجاه و يك نيروگاه
مديركل دفتر برنامهريزي تلفيقي و راهبردي وزارت نيرو از صدور مجوز واگذاري ساخت 51 نيروگاه به بخش خصوصي خبر داد و گفت: واگذاري مابقي ظرفيت نيروگاهي كشور تا سقف 20 هزار مگاوات هم در دستور كار قرار دارد.
داوود منظور در گفتگو با مهر در خصوص فعاليتهاي انجام شده توسط وزارت نيرو در راستاي جلب مشاركت خصوصي و واگذاري سهام متعلق به دولت گفت: توانير اقدامات موثري را در بخش واگذاري امور به بخش توليد، انتقال و توزيع در سايه ابلاغيه مقام معظم رهبري در خصوص اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي انجام داده كه بر اين اساس در بخش توليد، اجازه سرمايه گذاري به بخش خصوصي و فروش نيروگاههاي موجود دو آيتم اصلي را تشكيل ميدهند.
مدير كل دفتر برنامهريزي تلفيقي و راهبردي وزارت نيرو افزود: در اين راستا مجوز احداث 46 نيروگاه به ظرفيت 31 هزار و 164 مگاوات به بخش غيردولتي به روش ساخت، بهره برداري، مالكيت
( (B.O.O و احداث 5 نيروگاه به ظرفيت 4 هزار و 267 مگاوات به بخش غيردولتي به روش( (B.O.T صادر شده است.
وي تصريح كرد: تاكنون قرارداد خريد برق 9 نيروگاه به ظرفيت 5 هزار و 320 مگاوات توسط وزير نيرو امضا و به توانير ابلاغ شده؛ ضمن اينكه مجوز احداث 3 نيروگاه رودشور، فردوس و عسلويه جمعاً به ظرفيت 2 هزار و 792 مگاوات نيز صادر شده است.
منظور گفت: نيروگاه جنوب اصفهان به ظرفيت حدود 930 مگاوات توسط بخش خصوصي احداث و به بهرهبرداري رسيده است، همچنين نيروگاههاي خصوصي امكان ترانزيت و فروش در بازار برق را دارا هستند.
وي اظهار داشت: در عين حال يك گزينه آن است كه شركت توانير برق توليدي نيروگاههاي خصوصي را از طريق قراردادها خريد تضميني خريداري ميكند.
به گفته اين مقام مسئول در وزارت نيرو، مجوز احداث 607 مگاوات نيروگاه از منابع تجديد پذير از سوي وزارت نيرو به بخش خصوصي صادر شده است.
منظور گفت: براساس مكانيزم ماده 27 قانون الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، شركت توانير اجازه يافته نسبت به تبديل نيروگاههاي موجود به شركت و واگذاري سهام آنها از طريق بورس اقدام كند. اساسنامه نمونه شركتهاي توليد نيروگاهي تهيه و از سوي هيأت وزيران به تصويب رسيده است.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر شركتهاي مزبور تشكيل شده و در مرحله تعيين هيأت مديره هستند. وزارت نيرو در نظر دارد در مرحله اول، سهام نيروگاههاي بيستون، سهند، آبادان، سنندج، كرمان، شيروان، دماوند، خليج فارس و نيز شركتهاي توليد نيروي برق سبز بينالود و سبز منجيل را از طريق بورس واگذار كند كه نامه آن جهت پذيرش در بورس به سازمان خصوصي سازي ارسال شده است.
مدير كل دفتر برنامهريزي تلفيقي و راهبردي وزارت نيرو گفت: براساس تصميمات اتخاذ شده در شوراي خصوصي سازي وزارت نيرو، واگذاري مابقي ظرفيت نيروگاهي كشور تا سقف 20 هزار مگاوات در دستور كار شركت توانير قرار دارد كه اين نيروگاهها جزء نيروگاههاي برتر شبكه برق كشور هستند.
وي افزود: همچنين براساس سياستهاي اصل 44 قانون اساسي واگذاري شبكههاي اصلي انتقال برق امكانپذير نيست. از سوي ديگر براساس قانون استقلال شركتهاي توزيع و دستورالعمل مربوطه، ابتدا اموال شركتهاي توزيع كه هم اكنون جزء داراييهاي شركتهاي برق منطقهاي به حساب ميآيد به اين شركتها انتقال مييابد. پس از تحقق استقلال اين شركتها، سهام متعلق به دولت در اين شركتها به بخش خصوصي واگذار خواهد شد.
منظور از آماده سازي دو شركت توزيع خبرداد و تصريحكرد: دو شركت توزيع قزوين و زنجان در مرحله آماده سازي براي واگذاري هستند.
زمان واگذاري سهام شركت مخابرات
همچنين رئيس سازمان خصوصي سازي از واگذاري سهام شركت مخابرات به بورس تا پايان تير خبر داد.
غلامرضا حيدري كرد زنگنه با بيان اين كه پس از عرضه پالايشگاه تبريز به بورس در هفته آينده، نوبت به واگذاري شركت مخابرات خواهد رسيد، ادامه داد: شركت مخابرات آماده واگذاري به بورس است و در اين خصوص مشكلي وجود ندارد.
وي افزود: واگذاري 5 درصد سهام شركت مخابرات به بورس براي كشف قيمت تا پايان اين ماه صورت ميگيرد.
اين مقام مسئول در پاسخ به اينكه آيا رسيدگي به حسابرسي شركت مخابرات در سال 86، دليل تاخير واگذاري سهام اين شركت به بورس است، گفت: حسابرسيها بايد انجام شود اما در اين زمينه مشكل خاصي وجود ندارد. كرد زنگنه در عين حال در خصوص اينكه مقامات وزارت ارتباطات، مدعي واگذاري 80درصد سهام شركت مخابرات درمدت 6 ماه هستند، نيز گفت: هيات دولت و شوراي عالي نظارت پس از واگذاري 5 درصد سهام شركت مخابرات براي كشف قيمت، مصوبات و قوانين لازم را براي واگذاري بقيه سهام شركت مخابرات صورت ميدهد.
در اجراي اصل 44 قانون اساسي، اقدامات لازم براي خصوصي شدن شركت مخابرات از اوايل سال گذشته صورت گرفت و براساس برنامه زمانبندي مقرر شد كه سهام اين شركت اول دي در بورس عرضه شود، اما بحثهاي تبديل ودايع مشتركان تلفن همراه به سهام و نيز نبود پروانه اپراتور اول، از موانع اصلي تاخير در عرضه سهام براي شركت بود. با اين حال شركت مادر تخصصي مخابرات ايران، با سرمايه 14 هزار ميليارد تومان در 27 اسفند 86 با شروطي مبني بر ثبت شركت، اصلاح اساسنامه، تبديل شدن به سهام عام و پايان يافتن عمليات اداري شركت زير ساخت، در بورس پذيرش شد تا پس از شفافيت و ارايه مدارك و اطلاعات، پنج درصد سهام آن در بورس عرضه شود اما از آن زمان تاكنون، زمان عرضه سهام مخابرات بارها به تاخير افتاد.
پذيرهنويسي صندوق سرمايه گذاري
پذيره نويسي نهمين صندوق سرمايهگذاري با نام صندوق سرمايهگذاري بانك سپه از روز شنبه آغاز شد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني بازار سرمايه، پذيرهنويسي صندوق سرمايهگذاري بانك سپه تا روز 31 تيرماه امسال ادامه خواهد يافت.
سازمان بورس و اوراق بهادار در صورتي كه مسئولان اين صندوق بتوانند حداقل 500 ميليون تومان سرمايه جذب كنند، مجوز تاسيس و فعاليت اين صندوق را صادر خواهد كرد. مدير و ضامن اين صندوق كارگزاري بانك سپه و متولي و حسابرس آن موسسه حسابرسي سخن حق است.
سازمان بورس و اوراق بهادار پيش از اين مجوز تاسيس و فعاليت صندوقهاي سرمايهگذاري نهايت نگر، حافظ، سهم آشنا، خبرنگان، گلچين، پيشتاز و كارگزاري بانكهاي ملي و صادرات ايران را صادر كرده است.
رئيس اداره امور نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار هدف از تشكيل صندوقهاي سرمايهگذاري را جمعآوري وجوه از سرمايهگذاران و اختصاص آنها به خريد انواع اوراق بهادار به منظور كاهش ريسك سرمايهگذاري و تامين منافع براي سرمايهگذاران اعلام كرد.
رضا كياني كاهش هزينه بكارگيري نيرويهاي متخصص در گردآوري، تحليل اطلاعات و گزينش سبد بهينه اوراق بهادار، فراهم كردن امكان سرمايهگذاري مناسب و متنوعتر در داراييها ، كاهش ريسك، نمايندگي سرمايهگذاران در مقابل اشخاص ثالث و ضمانت نقدشوندگي سرمايه گذاران را از امتيازات صندوقهاي سرمايهگذاري در سهام از ديدگاه سرمايهگذاران ذكر كرد.
وي با اشاره به عملكرد مطلوب صندوقهاي سرمايهگذاري در مدت كوتاه فعاليت آنها، نسبت به گسترش هرچه بيشتر اين نهادهاي مالي موثر در بازار سرمايه ابزار خوشبيني كرد.
كياني استقبال سرمايهگذاران از صندوقهاي سرمايهگذاري را مطلوب دانست و هدف نهايي سازمان بورس و اوراق بهادار را ورود تمام سرمايهگذاران غيرحرفهاي از طريق اين نهادهاي واسط اعلام كرد.
رئيس اداره امور نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار پيشبيني كرد: باتوجه به افزايش تعداد و حجم صندوقهاي سرمايهگذاري و تمايل طيف وسيعي از فعالان به تاسيس صندوقهاي جديد و احتمال تاسيس اولين صندوق سرمايهگذاري بزرگ در آينده نزديك، به زودي شاهد حضور موثر صندوقهاي يادشده در بازار سرمايه باشيم.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]