واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رحماني فضلي رييس ديوان محاسبات كشور شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): با راي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي عبدالرضا رحماني فضلي به رياست ديوان محاسبات كشور برگزيده شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، نمايندگان مجلس در جلسه علني روز چهارشنبه خود ، عبدالرضا رحماني فضلي را با 198راي موافق از 247نماينده حاضر در جلسه به عنوان رييس ديوان محاسبات كشور انتخاب كردند.
عبدالرضا رحماني فضلي داراي مدرك دكترا در رشته جغرافيا "گرايش برنامهريزي از دانشگاه تربيت مدرس" است. وي هم اكنون عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي است.
رحماني فضلي كه دو بار به عنوان مدير نمونه كشور انتخاب شده، علاوه بر حدود دو دهه مسووليت در دستگاهها و نهادهاي مهم انقلاب اسلامي، در مسووليتهاي معاون آموزشي و پژوهشي دانشگاه فردوسي مشهد و رياست بخش شبانه اين دانشگاه خدمت كرده است.
نمايندگي مردم شيروان در مجلس شوراي اسلامي و عضويت در كميسيون برنامه و بودجه مجلس، حدود 10 سال مسووليت رسانه ملي در سمتهاي معاونت برنامهريزي، معاونت امور مجلس و استانها، معاونت سياسي، قائم مقام و رئيس ستاد انتخابات سازمان صداوسيما از ديگر مسووليت هاي رحماني فضلي بوده است.
از ديگر سمت هاي وي مي توان به معاون فرهنگي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز و عضويت در شوراي فرهنگ عمومي به مدت 6 سال اشاره كرد.
رحماني فضلي همچنين قائممقام و معاون فرهنگي و رسانه اي علي لاريجاني دبير پيشين شوراي عالي امنيت ملي بود.
رييس ديوان محاسبات كشور پس از افتتاح هر دوره قانونگذاري به پيشنهاد كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس و تصويب نمايندگان ملت انتخاب مي شود.
هيات رييسه مجلس علاوه بر رحماني فضلي ، صادقي مقدم و پاك نهاد را به عنوان گزينه هاي پيشنهادي براي تصدي رياست ديوان محاسبات به كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس معرفي كرده بود كه اين كميسيون نيز با تشكيل كميته اي و بررسي برنامه هاي اين نامزدها ، رحماني فضلي را به مجلس معرفي كرد.
ديوان محاسبات كشور پس از انقلاب اسلامي مطابق اصول 54 و 55 ديوان محاسبات كشور از وزارت امور اقتصادي و دارائي جدا شد و تحتاداره مستقيم مجلس و بهعنوان سازماني مستقل موجوديت يافت. قانون ديوان محاسبات كشور در سال 1361 بهتصويب رسيد و بعدها اصلاحاتي در آن بهعمل آمد.
ديوان محاسبات جمهوري اسلامي ايران مستقيماً زير نظر مجلس است و در امور مالي و اداري استقلال دارد و اعتبار موردنياز آن با پيشنهاد ديوان و تأييد كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس جداگانه در لايحه بودجه كل كشور منظور ميشود.
مقر ديوان محاسبات كشور در تهران بوده و در مراكز استانها نيز ادارات كل مستقر هستند. 3 تا 7 هيأت مستشاري و يك محكمه تجديدنظر و تعدادي داديار دادسراي ديوان ،از ديگر اعضاي ديوان محاسبات كشور هستند.
هيأت عمومي ديوان محاسبات كشور به رياست رئيسكل ديوان محاسبات و با حضور دادستان و حداقل سهچهارم از مستشاران اصلي ديوان محاسبات كشور با دعوت رئيس ديوان جهت رسيدگي به مواردي كه در قانون تصريح شده تشكيل و تصميمات آن با رأي اكثريت مطلق حاضرين معتبر است.
سيام.1336
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]