واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
آرمانشهر وحدت
محمدعلي خسروي
ناشر: مؤسسه چاپ و نشر عروج
چاپ اول: 1387
129 ص-1300 تومان
آرمانشهر وحدت شهري است كه همه چيز در آن رنگ مهر و صفا به خود ميگيرد. دورنگي، دورويي، دوگانگي و نفاق را در آن راهي نيست. بنيان اين شهر بر پايههاي راستي و درستي استوار گرديده و نماي بيروني آن به زينت مروت و مدارا آراسته است. در اين شهر از غوغاي جنگ و نزاع و فريادهاي فحش و ناسزا و نجواهاي تهمت و افترا خبري نيست، سكوت آرامشبخش آن را هيچ صدايي جز صداي سخن عشق نميشكند و هيچ پيامي جز سلام و عليك رد و بدل نميشود. در چنين شعري است كه استعدادها فرصت رشد و بالندگي مييابند و نهالهاي آرزو در تمام فصول سال به بار مينشيند.
شهر انبياست كه اگر همه صد و بيست و چهار هزار پيامبر، سال تا سال در آن گردهم آيند، هيچ تا هيچ اختلافي بروز نخواهد كرد. در چنين شهري است كه تلاش و تكاپو با شكوه اسرارآميز آرامش، زمينه صعود به قلههاي معرفت را فراهم ميكند.
اما آيا اين همه دستيافتني است؟ و آيا چنين شهري را ميتوان در عالم واقع برپا كرد؟ پاسخ در يك كلمه، آري است؛ چرا كه اگر قابل دسترسي نبود، فلسفه فرستادن پيامبران و كتابهاي آسماني پوچ و بيمعنا ميشد، در صورتي كه ساحت قدس ربوبي از اين كار و هر كار بيهوده مبراست.
در كتاب حاضر تصويري از آرمانشهر وحدت را با تكيه بر تجربههاي تاريخي و منابع اصيل ديني ترسيم كرده است.
مصلحان بزرگ و انسانهاي برجسته كساني بودهاند كه ابتدا با تسلط بر تمايلات نفساني و افكار متفرق خود به يك وحدت در ذات خود نايل شدهاند و آنگاه ديگران را از كشمكش و جدايي به همبستگي، و از اضطراب و نگراني به آرامش و صلح رساندهاند.
از زمره مصلحاني كه در قرن حاضر تحولي عظيم در جوامع مسلمانان پديد آورد، حضرت روحالله خميني است. امامخميني(ره)، وحدت را تنها عامل نجاتبخش ملت اسلام، و عنصر تفرقه را پايه و اساس همه عقبماندگيها و گرفتاريهاي كشورهاي اسلامي ميدانست.
مؤلف در جاي جاي اين كتاب از انديشه و گفتار نوراني امامخميني(ره) در ابعاد مختلف بهره گرفته است و مطالب خود را به سخنان ارزشمند آن حكيم الهي كه ملهم از كلام خداوند و روايات معصومين(ع) است، مستند ساخته است و در چهار بخش با عناوين: جايگاه وحدت در قرآن و سنت، ريشهها و روشها، آفات وحدت، مستندات قرآني وحدت در كلام امامخميني(ره) تنظيم كرده است.
علم و سياستهاي
آموزشي ---- پژوهشي
دكتر رضا داوري اردكاني
ناشر: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
چاپ اول: 1387
332 ص - 3200 تومان
كتاب داراي بخشهاي مختلفي است. شرايط فرهنگي پديد آمدن و رشد علم و تكنولوژي جديد و همچنين فرهنگ، تعليم و تربيت و اخلاق از بخشهاي اين كتاب به شمار ميروند.
فرهنگ، اخلاق، علم، تكنولوژي و سياست بخش ديگري از اين كتاب است. كتاب و مطبوعات و فرهنگ و دانشپژوهي و همچنين علم و برنامه توسعه از موضوعاتي است كه مؤلف طي اين كتاب به آن ميپردازد.
بنياد علم و پژوهش در جهان توسعه نيافته در كنار ملاحظاتي در باب ترجمه نيز در اين كتاب مورد بررسي قرار ميگيرند. پوزيتيويسم اروپايي و صورت سطحي وارداتي آن، شرايط برنامهريزي و مديريت - علم و پژوهش از ديگر موضوعاتي است كه نگارنده به آن پرداخته است.
مؤلف در بخش ديگر اين كتاب، مديريت علم و پژوهش، ظهور علم در مقالات و حضور آن در جامعه، علم در هواي تجددمآبي به دشواري نفس ميكشد را نيز مورد بررسي قرار ميدهد.
نسبت اعتبار علمي مقالات با نام و عنوان رسمي مجله، توسعه علمي يا تكثير و ازدياد و تعداد مقالات نيز از ديگر بخشهاي اين كتاب محسوب ميشوند. توهم توسعه علمي از طريق افزايش تعداد مقالات فهرست ISI و همچنين علم بدون برنامه پيشرفت نميكند، موضوعاتي هستند كه مؤلف آنها را مورد بحث و بررسي قرار ميدهد.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]