واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رسانه ها در كاهش آمار طلاق، موفق نبوده اند
كارشناس مسائل اجتماعي گفت: مطبوعات و رسانه ها به علت نداشتن نگرش سيستمي در كاهش آمار طلاق كمتر موفق بوده اند.
دكتر مهاجري كارشناس مسائل اجتماعي در گفتگو با شبكه خبر گفت : در دهه گذشته افزايش طلاق در كشور جامعه را با مشكلات فراواني روبه رو كرده است ؛ به گونه اي كه در اين مدت، نرخ طلاق در شهر و استانهاي مختلف كشور با رشدي صعودي همراه بوده و اين در حالي است كه رسانه ها مي توانند با ظرفيت بالقوه خود نقش موثري در كاهش اين پديده داشته باشند، اما رسانه ها در پوشش اين نقش اساسي در جامعه موفقيتي از خود نشان نداده اند.
مهاجري درباره جلوگيري از افزايش نرخ طلاق در كشور ميگويد: در مرحله نخست جوانان بايد بدانند كه ازدواج يعني يك عمر زندگي كه در صورت انتخاب ناصحيح، كل زندگي آينده خود را از دست مي دهند ، بنابراين جوانان بايد با دورانديشي و احتياط همسر آينده خود را انتخاب كنند، در مرحله بعدي خانوادهها بايد به مسئله ازدواج فرزندان خود اهميت بدهند و امكان شناخت بيشتر را براي آنان فراهم كنند.
اين كارشناس مسائل اجتماعي با اشاره به اينكه بيشتر طلاق ها در دو يا سه سال اول زندگي صورت مي گيرد، گفت: آنچه مسلم است يك زوج جوان كه از آغاز با ديدي غلط و محدود وارد زندگي زناشويي ميشوند و براي خود بنايي رويايي و سراسر ايدهآل تصوير ميكنند، از آنجا كه اطلاعاتشان از يكديگر و از امكانات و تواناييهاي هم بسيار محدود و ناقص است و چه بسا با وهم و خيال خواستند براي خود دنيايي بسازند پس از گذشت چند ماه و يا حتي چند سال زندگي مشترك به فكر حسابرسي و ارزيابي ميافتند.
دكتر مهاجري افزود: تحقيقات و شواهد بسياري نشان ميدهد كه در جوامع امروز، زوج هاي جوان در اوايل زندگي با مسائل و مشكلات گوناگون و گاه شديدي مواجه هستند.
اين كارشناس مسائل اجتماعي گفت : رسانه ها با ظرفيت بالقوه خود توان آگاهي بخشي در مورد زندگي مشترك و مهارت هاي زندگي به افراد جامعه دارند تا زن و مرد با آگاهي هرچه بيشتر، ويژگيهاي خود و ويژگيهاي همسر آينده و نيز اهميت و اهداف ازدواج به اين دوره پويا و شكوفا در زندگي خود با آرامش بيشتري گام نهند، به بيان ديگر مرد و زن هر دو از آموزشهاي پيش از ازدواج به ويژه در ارتباط با انتظاراتي كه از آنها به عنوان زن و شوهر ميرود، سود ميبرند.
دكتر مهاجري افزود: امروزه دلايل مختلفي براي طلاق برشمرده ميشود كه سبب افزايش نرخ طلاق شده است از جمله عوامل فرهنگي ،اجتماعي، اقتصادي ، عوامل استرس زا در جامعه و انتخاب هاي نادرست افراد موجب افزايش و شكستن قبح طلاق در جامعه شده است.
وي در ادامه ميافزايد: برخي از مردم دچار سردرگمي اجتماعي هستند و درك متقابلي از شرايط يكديگر چه در روابط اجتماعي و چه در روابط خانوادگي و زناشويي ندارند، بنابراين بايد آنان تحت آموزش صحيح قرار بگيرند كه در اين صورت ميتوان به كاهش نرخ طلاق در كشور اميدوار بود، در اين ميان رسانه ملي بايد نقش اساسي ايفا كند.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]