واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: جهان - رهبران قدرتهاي صنعتي جهان در ژاپن گرد هم آمدند
جهان - رهبران قدرتهاي صنعتي جهان در ژاپن گرد هم آمدند
گروه بينالملل: جزيره هوكايدو در شمال ژاپن ميزبان سران هشت كشور صنعتي جهان است. رهبران ژاپن، ايالات متحده، كانادا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، روسيه و بريتانيا در اين جزيره گردهم آمدند تا علاوه بر بحث در خصوص قيمت سرسامآور سوخت و تغييرات جوي در خصوص پرونده هستهاي كره شمالي و زيمبابوه به نتيجهاي واحد برسند. كمك به قاره سياه هم از جمله بحثهايي است كه به سنت هميشه در اين اجلاس مطرح خواهد شد. جورج بوش كه به منظور شركت در اين اجلاس سهروزه به جزيره هوكايدو رسيده است، در نخستين مصاحبه مطبوعاتي مشترك با ياسو فوكودا نخستوزير ژاپن از عزم خود براي شركت در جشن مقدمات بازيهاي المپيك سخن گفت. از زمان آغاز ناآراميها در تبت و اقدام دولت چين در سركوب مخالفان، مقامات بسياري از كشورها اعلام كردند كه به منظور نشان دادن مخالفت خود با سركوب تبتيها در مراسم المپيك شركت نخواهند كرد. جورج بوش كه پيش از اين در خصوص شركت در اين مراسم ابراز ترديد كرده بود اين بار به صراحت و در مقابل خبرنگاران اعلام كرد كه در اين مراسم شركت خواهد كرد. بوش بار ديگر بر نقش حقوق بشر در چين تاكيد اما ادعا كرد كه عدمشركت در اين الميپك راهكار خوبي براي به تصوير كشيدن اين مخالفت نيست. بوش در اين مصاحبه مطبوعاتي از تصميم خود در حذف نام كره شمالي از ليست كشورهاي حامي تروريست دفاع كرد. اين اقدام واشنگتن خشم ژاپن را برانگيخت كه از مدتها پيش عاديسازي روابط با پيونگ يانگ را به حل مسئله گروگانها منوط كرده بود. بوش در همين مصاحبه خطاب به ياسو فوكودا گفت: من بحث گروگانهاي ژاپني ربوده شده توسط كره شمالي را فراموش نكردهام. به خوبي بر اهميت اين موضوع در محافل داخلي ژاپن آگاه هستم و مطمئن باشيد كه نه ايالات متحده و نه هيچ كشور ديگري اين ماجرا را فراموش نكرده است. در دو دهه هفتاد و هشتاد دولت كره شمالي به منظور تربيت جاسوسهايي كه به زبان ژاپني مسلط باشند، چندين ژاپني را ربوده و همچنان از اظهارنظر در خصوص سرنوشت آنها سر باز ميزند. همزمان با حذف نام كره شمالي از ليست كشورهاي حامي تروريست، توكيو بلافاصله مخالفت خود را با اين اقدام اعلام كرد. بوش در خصوص فعاليت هستهاي كره شمالي گفت:كره شمالي منزويترين كشور در جامعه بينالمللي است.
اما انهدام برج خنككننده مهمترين رآكتور هستهاي اين كشور عزم پيونگيانگ براي خروج از اين انزوا را به تصوير كشيد. ياسو فوكودا نيز در اين مصاحبه مطبوعاتي از بوش خواست كه دست به طرح توافقنامهاي همزمان بزند؛ معاهدهاي كه بر اساس آن كره شمالي هم به تعهدات هستهاي خود عمل كند و هم گروگانهاي ژاپني را به كشور بازگرداند. ياسو فوكودا هم از اين فرصت استفاده كرده و اعلام كرد كه او هم در مراسم مقدماتي المپيك شركت خواهد كرد. بوش و فوكودا از نخستين رهبران بينالمللي هستند كه بر حضور در مراسم افتتاحيه بازيهاي المپيك تاكيد دارند. اين تصميم در حالي اعلام شد كه گروههاي مدافع حقوق بشر پيش از اين از جامعه بينالمللي خواسته بودند كه به منظور مخالفت با سياست چين در سركوب معترضان تبت و همچنين موضع اين كشور در برابر دارفور از شركت در اين نشست خودداري كنند. ياسو فوكودا در اين خصوص گفت:به نظر من احتياجي به رنگ و بوي سياسي بخشيدن به المپيك نيست.
بوش در نشست گروه هشت دوشادوش رهبران هفت كشور صنعتي جهان ميايستد تا هم او و هم همراهان اروپايياش شمارش معكوس براي خروج وي از كاخ سفيد را آغاز كنند. بوش اميدوار است كه از فرصت بهوجود آمده در اين نشست استفاده كرده و از همراهان خود بخواهد كه به تعهدات پيشين نسبت به آفريقا پايبند باشند. در مقوله تغييرات جوي اما جامعه جهاني انتظار چنداني از بوش ندارد، چرا كه تا خروج او از قدرت تنها چند ماه فرصت باقي است و بدين ترتيب هر برنامهاي كه براي مهار گرم شدن جو زمين در اين نشست به تصويب برسد، بايد از حمايت رئيسجمهور آتي آمريكا هم برخوردار باشد. صدراعظم آلمان آنگلا مركل در آستانه نخستين روز برگزاري اين نشست اولويت دولت خود را حل بحران زيمبابوه خوانده و اعلام كرد كه هشت كشور صنعتي جهان بايد موگابه را براي ابطال انتخابات رياست جمهوري و برگزاري انتخابات عادلانه تحت فشار قرار دهند. مركل در اين خصوص گفت: بيشك گزينه افزايش تحريمها روي ميز كاري ما قرار دارد اما اميدواريم كه رهبران آفريقايي دعوت شده به اين اجلاس بتوانند در حل بيدردسر اين مناقشه ما را ياري دهند. رهبران دو كشور آفريقاي جنوبي و نيجريه هم از جمله مدعوين هستند كه قرار است در حاشيه نشست گروه هشت يا رهبران حاضر ديدار كنند. پرونده هستهاي ايران هم از جمله مباحثي است كه در اين نشست سه روزه مورد بررسي قرار خواهد گرفت. سخنگوي كاخ سفيد در اين خصوص گفت: ما از فرصت بهوجود آمده در اين نشست براي مشورت با متحدان خود در خصوص پرونده هستهاي ايران استفاده خواهيم كرد. روساي جمهور ايالات متحده و روسيه هم در حاشيه نشست، با يكديگر در خصوص مسائل امنيت منطقهاي، سپر دفاع موشكي آمريكا در دو كشور جمهوري چك و لهستان و همكاريهاي تجاري گفتوگو خواهند كرد. وزارت امور خارجه روسيه در بيانيهاي اعلام كرد كه دميتري مدودف و جورج بوش در ديدارهاي مشترك در خصوص تلاش مشترك براي مبارزه با تروريسم بينالمللي و جلوگيري از تكثير تسليحات كشتار جمعي بحث خواهند كرد. نحوه برخورد باپرونده هستهاي ايران هم از جمله موارد مورد اختلاف روسيه و ايالات متحده است.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]