واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اخلاق در فضاي سايبر/ 26يك بلاگر ديني:انعكاس نهادينهكردن اخلاق در دنياي واقعي را ميتوان در فضاي مجازي ديد
گروه وبلاگ و IT: يك بلاگر ديني آموزش و تعليم آرام افراد به دور از هرگونه جنجال و خشونت در فضاي واقعي را ضروري خواند و نهادينه كردن اخلاق در فضاي واقعي را مرحله اول اجراي اخلاق در فضاي سايبر عنوان كرد.
«مرجان سهرابي» كارشناس ارشد فقه و حقوق و بلاگر ديني در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، دنياي مجازي را، دنيايي بينهايت وسيع و همانند فضاي غيرمجازي دانست كه افراد با گرايشها و اعتقادات و نگرشهاي متفاوتي در حال زندگي و گذران اوقات در آن هستند و از اين رو عملياتيشدن اخلاق به صورت عام و همهگير در اين فضا را امكانپذير ندانست.
متن كامل قسمت اول مصاحبه را اينجا كليك كنيد!
وي گفت: آنچه مسلم است اين است كه حاكميتها ميتوانند با ترويج اخلاق در دنياي واقعي، به صورت همه جانبه در محدوده تحت سيطره خود تأثيرگذار بوده و به رعايت اخلاق در محدوده وسيعي از دنياي مجازي كمك كنند.
اين بلاگر ديني تصريحكرد: هك كردن و كپي رايت در مراحل پيشرفته ميتواند نشانگر بياخلاقي و تلاش افراد براي كسب منفعت از زحمات ديگران و يا ضربه زدن به سايرين باشد.
وي اظهاركرد: اما در جامعه امروز ما هك كردن وب سايتها و يا ساير منابع اطلاعاتي موجود در فضاي سايبر يا عدم پايبندي به حقوق معنوي نويسندگان بيشتر جنبه اهمال و يا اقدامات تلافي جويانه و در برخي موارد نيز نشان دادن ميزان توانايي افراد به ديگران است.
وي افزود: پس با اطلاعرساني به موقع و تبيين موضوع ميتوان گامهاي موثري در جهت ساماندهي و منع افراد از اقدام به اين اعمال برداشت. در اين زمينه اقدامات قانوني و ورود حاكميتها براي تنبيه افراد اقدامكننده و در مجموع سازكارهاي قانوني ميتواند مؤثر باشد.
او در مورد علت تنبيه افراد اقدام كننده به هك و كپيرايت بيانكرد: بحث پايمال شدن حقوق برخي توسط ديگران مطرح است. اما در ساير موارد و مصاديق بياخلاقي كه حقي از ديگران تضييع نشده و پاي حقوق قانوني افراد به ميان كشيده نميشود و مساله شاكي خصوصي مطرح نميشود نميتوان با تجويز ورود قانون و مقررات انتظار اصلاح سيستم و حاكم شدن ضوابط اخلاقي بر فضاي سايبر را داشت.
وي اظهاركرد: صرفاً با آموزش و تعليم آرام افراد به دور از هرگونه جنجال و خشونت در فضاي واقعي بايد اخلاق را در افراد نهادينه و منتظر انعكاس آثار ان در فضاي مجازي بود.
سهرابي درباره وجود تفاوت بين اخلاق ديني در فضاي مجازي و اخلاق ديني در فضاي اجتماعي و واقعي گفت: تعاريف وقتي در دو حوزه با خصوصيات كامل متفاوت و غير قابل مقايسه قرار ميگيرند بر اساس مصاديق آنها شايد به ظاهر تفاوتهايي پيدا كنند اما در اصل تعريف تغيير ايجاد نميشود.
وي افزود: اما شيوه بهروز و جريان دين و اخلاق ديني در حوزه مجازي به طور كلي با نحوه ارائه، اجرا و به طور كلي موارد و مؤلفههاي دين و اخلاق ديني در فضاي غير مجازي، تفاوت داشته و از اين رو ميتواند منجر به پديد آمدن تعاريفي كه ظاهراً با هم متفاوتند، شود.
وي در پايان ارزيابي خود از فضاي ديني مجازي ايراني را اينگونه بيان كرد: به نظرم هنوز فضاي مجازي ديني منسجمي شكل نگرفته و اين طفل نوپا هنوز راه زيادي تا رسيدن به مراحل تكامل در پيش دارد مشروط بر اينكه در دوران كودكي خود به بيماري افراط و تفريط مبتلا نشود و از پا در نيايد.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]