واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بازخواني حادثه ربايش4ديپلمات ايراني در گفتوگو با محتشميپور؛مسوول اصلي سرنوشت ديپلماتهاي ايراني دولت لبنان است
اعتماد ملي: سفير اسبق ايران در سوريه ضمن بازخواني حادثه ربايش 4 ديپلمات ايراني در لبنان، انتشار اخبار مربوط به شهادت اين اتباع كشورمان از سوي رسانههاي صهيونيستي را نشانه تلاش تلآويو براي فرار از مسووليت اين واقعه و نوعي فرار به جلو دانست. علياكبر محتشميپور دبيركل كنفرانس بينالمللي قدس و حمايت از انتفاضه مردم فلسطين در گفت و گو با مهر، مسووليت اصلي پرونده چهار ديپلمات ايراني كه 26 سال قبل در لبنان ربوده شدند را برعهده دولت لبنان دانست و اظهار داشت: مسوول اين موضوع در درجه اول دولت لبنان و سپس رژيم صهيونيستي است.
وي افزود: همانگونه كه ميدانيد بر اساس مقررات و كنوانسيونهاي مختلف بينالمللي و چارچوبهاي مشخص مربوط به امور كنسولي، حفظ حقوق اتباع هر كشور در كشورهاي ديگر لازمالاجرا است و بر اين اساس ديپلماتهاي كشورهاي مختلف در كشورهاي ديگر از مصونيت ويژه ديپلماتيك برخوردار بوده و مسوول حفظ امنيت و جان آنها دولت ميزبان است.
سفير اسبق ايران در سوريه ضمن بازخواني بخشهايي از حادثه ربايش 4 ديپلمات ايراني در لبنان، ادامه داد: نكته مهم و حائز اهميت در اين جريان، اين است كه در زمان حمله اسرائيل به لبنان و اشغال اين كشور تا بيروت، سازمان كه زيرمجموعه وزارت خارجه لبنان است، براي انتقال ديپلماتهاي ايراني از دمشق به بيروت گروهي را به عنوان محافظ و اسكورت همراه اين افراد فرستاد و لذا ديپلماتهاي ما با اسكورت مجموعه راهي اين سفر شدند. محتشميپور همچنين گفت: به هر صورت 4 ديپلمات ايراني و گروه محافظانشان از طريق شمال لبنان يعني طرابلس راهي بيروت ميشوند و نكته قابل توجه ديگر اين است كه در اين خط عبوري، نيروهاي اسرائيلي حضور نداشتهاند اما پس از رسيدن ديپلماتهاي ايراني به بيروت شرقي، عمليات ربايش در انجام ميشود. وي يادآور شد: همانطوركه ذكر شد نيروهاي رژيم اشغالگر قدس در اين منطقه حضور نداشتند و ايست بازرسي مذكور نيز متعلق به نيروهاي موسوم به و بهويژه نيروهاي موسوم به بود؛ با توجه به اين مقدمه طبيعتا عمليات ربايش ديپلماتهاي ايراني توسط فالانژها انجام شده اما بر اساس اطلاعات موجود از آن زمان، نيروهاي موسوم به قوات لبنانيه و بهويژه فالانژها روابطي نزديك با صهيونيستها داشته و هماهنگيهاي فشردهاي نيز با آنها انجام ميدادهاند.
دبيركل كنفرانس بينالمللي قدس و حمايت از انتفاضه مردم فلسطين در ادامه اظهار داشت: به هر ترتيب با بالا گرفتن اختلافات جاري بين سمير جعجع و ايلي حقيبه، تمامي دستگاههاي سياسي و امنيتي قوات لبنانيه به دست سمير جعجع كه او نيز روابطي نزديك با محافل اسرائيلي داشت، ميافتد. بر اساس اطلاعات موجود، ديپلماتهاي ايراني در اين دوره زماني تحويل نيروهاي رژيم صهيونيستي شدهاند. البته پس از اين جريان، اطلاعات تكميلي مرتبط با اين پرونده نيز از مشاهده ديپلماتهاي ايراني در زندانهاي اسرائيل حكايت داشت.
محتشميپور با اشاره به انتشار رسانهاي گزارشهاي مربوط به سرنوشت اين چهار ديپلمات ايراني از سوي محافل صهيونيستي، افزود: با نگاهي به اين واقعه درمييابيم كه مسووليت آن اولا و بالذات بر عهده دولت لبنان و ثانيا رژيم صهيونيستي بوده است؛ مسووليت دولت لبنان در اينباره طبعا با مرور قوانين بينالمللي مربوط به حفظ حقوق ديپلماتها در كشور ميزبان روشن است. مسووليت رژيم صهيونيستي هم به زيرپا گذاشتن قوانين بينالمللي مرتبط با اشغالگران بازميگردد. سفير اسبق ايران در سوريه ادامه داد: بر اساس قوانين بينالمللي، اشغالگران هر كشور يا منطقهاي وظايفي بر عهده دارند كه يكي از موارد آن حفظ امنيت ديپلماتهاي ساكن در كشورهاي اشغال شده است؛ با توجه به اين اصل ثابت، مشخص و قطعي رژيم صهيونيستي به هيچ وجه نميتواند از زير بار اين مسووليت شانه خالي كرده و با بهانهتراشي مسووليت اين موضوع را صرفا بر عهده دولت لبنان بيندازد. وي در تحليل انتشار گسترده اخبار رسانههاي صهيونيستي مبني بر شهادت ديپلماتهاي ايراني، گفت: تصور ميكنم جوسازيهاي رسانهاي مورد اشاره با مقاصد مشخص و براي تحقق سلسله اهدافي معين صورت ميگيرد كه در راس آن شانه خالي كردن از بار مسووليت اين اقدام ضدانساني و فرار از پاسخگويي به حزبالله برمبناي توافق صورتگرفته دو طرف قرار دارد.
دبيركل كنفرانس بينالمللي قدس و حمايت از انتفاضه مردم فلسطين در بخش ديگري از گفتوگوي خود در ارزيابي انتقاداتي كه نسبت به عملكرد دستگاه ديپلماسي كشور درباره پرونده چهار ديپلمات ايراني مطرح ميشود، تاكيد كرد: البته نميتوان تمام انتقاداتي كه در اين باره مطرح ميشود را با صراحت تاييد كرد يا درباره آن سخني گفت چرا كه بر اساس اطلاعاتي كه من در اين رابطه دارم، مسووليت پيگيري اين پرونده ظاهرا به درخواست خانوادههاي ديپلماتها يا حداقل خانواده كاردار عزيزمان در لبنان بر عهده برادر سيدحسين موسوي يعني سيد احمد موسوي گذاشته شده و اقدامات بسياري هم از سوي اين گروه ويژه در جهت روشن شدن سرنوشت اين ديپلماتها صورت گرفته است.
محتشميپور همچنين اظهار داشت: از همان آغاز روند پيگيريهاي مربوط به اين موضوع تا به امروز، وزارت امور خارجه تمامي امكانات مادي خود در سفارتهاي كشورمان در سوريه و لبنان را در اختيار كميته ويژه پيگيري سرنوشت چهار ديپلمات ايراني قرار داده و حقيقتا بايد اذعان كرد كه دامنه اين امكانات هم بسيار وسيع و گسترده بوده است. سيداحمد موسوي هم به عنوان مسوول انجام اين پيگيريها، هم در لبنان و هم در بيروت تيم مفصلي براي پيگيري مسائل اين پرونده را در اختيار داشته و در طول سالهاي گذشته تقريبا از هيچ اقدام سياسياي در اين باره دريغ نشده است. سفير اسبق ايران در سوريه از منتقدان عملكرد دستگاه ديپلماسي كشور درباره چهار ديپلمات ربودهشده ايراني در لبنان پرسيد: بهواقع در طول اين سالها چه اقداماتي بوده كه وزارت خارجه بايد انجام ميداده و ترتيبات آن را فراهم نكرده است؟ به هر صورت اين پرونده در اختيار تيمي قوي و حرفهاي قرار داشته كه بخشي از مسووليت اصلي آن نيز برعهده خانواده كاردار ربودهشده كشورمان در لبنان بوده است.
وي خاطرنشان كرد: از سوي ديگر نبايد از ياد برد كه در طول ساليان گذشته هم روسايجمهور ايران و هم شخص مقام معظم رهبري به طور مستقيم در جريان جزئيات اين پرونده قرار داشته و مسووليت پيگيري مسائل اين حادثه نيز بر عهده افراد كاركشته با سوابق روشن بوده است. با توجه به اين مقدمات، به نظر من برداشت كمكاري يا كوتاهي از عملكرد وزارت خارجه، داورياي به دور از انصاف است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]