واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: تابو امبكي به ديدار موگابه رفت
جام جم آنلاين: رييسجمهور آفريقاي جنوبي مذاكره كننده ارشد منطقهاي در بحران زيمبابوه، با رابرت موگابه و رهبران جناح هايي از حزب اصلي اپوزيسيون زيمبابوه در هراره، پايتخت اين كشور ديدار كرد.
به گزارش ايسنا ،تابو امبكي، رييسجمهور آفريقاي جنوبي در سفر به هراره، پايتخت زيمبابوه گفتوگوي كوتاهي با رابرت موگابه، رييس جمهور 84 ساله اين كشور داشت. آرتور موتامبارا، رييس جناح مخالف اپوزيسيون؛ جنبش تغييرات دموكراتيك، به رهبري مورگان تسوانگيراي، ولشمان انكوبه، دبير كل اين جناح و پريشيلا ميسيهائيريبوي موشنگا، معاون انكوبه نيز به اين جمع پيوستند.
اين ديدار و مذاكرات پس از آن انجام شد كه تسوانگيراي و موگابه حاضر به عقب نشستن از مواضع خود نشدند و همين امر بحران زيمبابوه را طولاني كرد.
موگابه گفته است كه با تسوانگيراي و يا هر كس ديگري مذاكره ميكند ولي با اين شرط كه وي را به عنوان رييس جمهور مشروع زيمبابوه كه با تورمي چهار ميليون درصدي دست و پنجه نرم ميكند، به رسميت بشناسند.
تسوانگيراي نيز طرح تشكيل دولت اتحاد ملي را كه از سوي رهبران اتحاديهي آفريقا در نشست سران اين اتحاديه در شرمالشيخ مصر مطرح شد، رد كرده و گفته است كه موگابه را به عنوان رييس جمهور به رسميت نميشناسد.
گابريل چايبوا، سخنگوي سابق موتامبارا در مراسم تحليف ششمين دوره رياست جمهوري ديكتاتور هراره پس از آنكه در دور دوم انتخابات رياست جمهوري با كسب بيش از 80 درصد آرا پيروز اعلام شد، شركت كرد و از همكاران خود خواست تا پيرترين رهبر قاره آفريقا را به عنوان رييس كشوري كه داراي نرخ بيكاري 80 درصدي است، به رسميت بشناسند.
موتامباراي 52 ساله كه در علم روباتيك داراي مدرك و از محققان ناسا بوده است در سال 2005 در پي مشاجرهاي بر سر تحريم انتخابات سناتوري از حزب اصلي اپوزيسيون جدا شد.
موتامبارا كه پيشتر يك رهبر دانشجويي بود، يكي از دو دانشجوي زيمبابوهاي بود كه براي تحصيل در دانشگاه آكسفورد در سال 1990 بورس تحصيلي رودز را دريافت كرد و به مدت 15 سال در خارج و عمدتا در آمريكا و آفريقاي جنوبي زندگي كرده است. وي سپس در فوريه سال 2006 به زيمبابوه بازگشت و به عنوان رهبر جناح طرفدار حزب جنبش تغييرات دموكراتيك بدون راي مخالف برگزيده شد.
وي در اول ژوئن سال 2008 به دليل انتقادي كتبي از موگابه كه در آن وي را به متلاشي كردن اقتصاد در زيمبابوه و سوء استفاده از نيروهاي امنيتي متهم كرده بود، دستگير شد، اما دو روز بعد به قرار وثيقه آزاد شد.
از سوي ديگر كاخ سفيد اعلام كرد: احتمالا رهبران هشت كشور قدرتمند صعتي جهان موسوم به گروه هشت ( G8) رابرت موگابه را در نشست خود در شهر توياكو ژاپن شديدا محكوم خواهند كرد و شديدا مشروعيت دولت وي را زير سوال خواهند برد.
دنيس وايلدر، مدير ارشد شوراي امنيت ملي در امور آسيا معتقد است در بيانيهي گروه هشت موگابه نيز محكوم خواهد شد.
وي افزود: فكر كنم گروه هشت شديدا آنچه را كه موگابه انجام داده، محكوم خواهند كرد و مشروعيت دولت وي را شديدا زير سوال خواهند برد.
همچنين روزنامه گاردين نوشته است: در فيلمي كه به طور مخفي توسط يك نگهبان زندان زيمبابوه گرفته شده و به طور قاچاق به ديگر كشورها ارسال شده، نشان داده ميشود كه در دور دوم انتخابات رياست جمهوري در 27 ژوئن (7 تير) تقلب صورت گرفته است.
در اين فيلم كه توسط نگهبان زنداني در زيمبابوه گرفته شده است نشان داده ميشود كه يك كهنهسرباز جنگ به پرسنل اين زندان ميگويد چگونه برگههاي رايگيري را براي موگابه پر كنند.
وي اين تصاوير را توسط دوربيني گرفته است كه روزنامه گاردين در اختيار وي نهاده بود.
او در اين فيلم ميگويد: من چنين خشونتي را قبلا نديده بودم. يك دولتي كه مدعي است به طور دموكراتيك انتخاب شده چگونه ميتواند مردم خود را بكشد و شكنجه دهد.
اين نگهبان 36 ساله كه به مدت 13 سال نگهبان زندان بوده است، از ترس جان خود از زيمبابوه فرار كرده است.
او در اين باره گفت: اگر چه تصميم درناكي گرفتهام اما از اين كار متاسف نيستم.
در اين فيلم هم چنين زني نشان داده ميشد كه آن قدر ترسيده است كه نميتواند راي بدهد و از ترس رنگ ارغواني به انگشت خود ميمالد تا به مزدوران دولت نشان بدهد كه راي داده است.
همچنين نگهبانان و سربازان مستقر در زندان كه مجبور شدهاند با شركت در يك رژه شعارهاي موافق با دولت سر دهند به تصوير كشيده شدهاند.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]