واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بازي دوگانه و متناقض انگليس با حربه حمايت از تروريسم ( ۲و پاياني )
از جمله بارونس افشار نماينده ايراني الاصل عضو مجلس اعيان در يك بحث پارلماني درباره منافقين گفت: دولت بريتانيا آگاه است كه سازمان مجاهدين (منافقين ) پشتيبان و جايگاهي در ميان مردم ايران ندارد.
وي افزود: اين سازمان در همه فعاليتهاي مدني ايران غايب بوده است.
لرد باسام ديگر عضو مجلس اعيان هم در يك نشست پارلماني كه اخيرا براي اعمال فشار جهت خروج نام منافقين از فهرست تروريستي تشكيل شده بود، مجبور شد به سابقه منافقين در فعاليتهاي خشونت آميز و حمايت اين گروهك از صدام در جنك تحميلي عليه ايران اشاره كند.
وضعيت ويژه گروهك منافقين به گونهاي است كه حتي راديوي مورد حمايت دولت و كنگره آمريكا نيز به رغم انعكاس گسترده خبر آزادسازي آن از سوي انگليس ، مجبور شد در گزارشهاي خود اشاره كند كه اين سازمان هيچ حمايتي را در داخل ايران ندارد.
اين راديو به نقل از تحليلگران غربي گفت كه گروهك منافقين به دليل مستقر شدن در عراق و بهره بردن از حمايتهاي مالي و تسليحاتي صدام حسين ، ديكتاتور پيشين عراق در زماني كه ايران و عراق در جنك بودند، حمايتي در ميان افكار عمومي ايرانيان ندارد.
به گفته اين راديو، از آنجا كه شش سال پيش منبع نخستين ادعاها درباره برنامه هستهاي ايران، اين سازمان (منافقين ) بوده، به همين دليل برخي سياستمداران غربي با آن همدلي ميكنند.
* عملياتي شدن روند حمايت انگليس از تروريسم
كميسيون تجديد نظر سازمانهاي ممنوعه در بريتانيا پاييز سال گذشته تلاش خود را مبني بر خروج گروهك تروريستي منافقين از فهرست سازمانهاي خطرناك و تروريستي آغاز كرد و در دو نوبت به نفع اين گروهك راي داد.
دولت انگليس نيز بلافاصله پس از راي كميسيون مذكور اعلام كرد، در اعتراض به حكم كميسيون به دادگاه تجديد نظر اين كشور شكايت خواهد كرد.
توني مك نالتي از معاونان وزارت كشور با ابراز تاسف از اين راي گفت ضرورت مقابله با تروريسم و حفاظت از مردم در داخل و خارج بريتانيا ايجاب مي كند كه دولت در اين زمينه محتاطانه عمل كند.
حتي گوردون براون نخست وزير انگليس در آن زمان تصريح كرد، تغييري در ماهيت مجاهدين خلق (گروهك منافقين ) روي نداده تا منجر به خروج آن از فهرست گروههاي ممنوعه تروريستي شود.
وي اظهارداشت: اين سازمان در گذشته در فعاليتهاي تروريستي دست داشته و مدركي دال بر تغيير رفتار آن وجود ندارد.
دادگاه تجديد نظر انگليس نيز كه معمولا رسيدگي به اين گونه پرونده ها را حدود دو سال كش ميدهد، اين بار در عرض چندماه به اعتراض دولت رسيدگي كرد و نهايتا در ارديبهشت ماه امسال راي اوليه كميسيون تجديدنظر گروههاي تروريستي را مبني بر خروج منافقين از ليست، تاييد كرد.
دولت انگليس كه براي اعمال فشار بر ايران تلاش ميكرد، پس از راي دادگاه تجديدنظر، اقدامي جدي براي جلوگيري از اجراي اين حكم سوال برانگيز نكرد و در اقدامي هماهنگ شده در كمتر از دو ماه موضوع را از پارلمان اين كشور نيز گذراند و وزارت كشور نيز فورا حكم مربوطه را امضا و اجرايي كرد.
نكته قابل تامل همزماني اجرايي شدن اين حكم با اعلام تحريمهاي جديد عليه ايران از سوي اتحاديه اروپا و دولت انگليس بود، به نحوي كه در يك روز دولت انگليس تشديد تحريمها و انسداد داراييهاي بانك ملي ايران را اعلام كرد و در همان روز حكم آزادي فعاليت گروهك تروريستي را امضا و حتي حسابهاي بانكي مسدود شده اين گروهك را نيز بازگشايي كرد.
* واكنش ايران
اقدام سوال برانگيز انگليس هرچند كه با توجه به سابقه منفي استعماري و مداخله جويانه آن در ايران و منطقه چندان دور از انتظار نبود ولي به دليل استفاده ابزاري از تروريستهاي شناخته شده در بازيهاي سياسي با محكوميت گسترده مقامات، احزاب و گروههاي سياسي و اقشار مختلف مردم ايران مواجه شد.
دولت و مردم ايران به انگليس هشدار دادند كه اين بازي دوگانه و استفاده از حربه تروريسم عليه كشور بزرگي مثل ايران نه تنها نتيجه مثبتي براي لندن نخواهد داشت، بلكه عواقب چنين اقدامي متوجه خود انگليس خواهد بود.
رسول موحديان سفير جمهوري اسلامي ايران در لندن پس از اجرايي شدن حمايت انگليس از گروهك منافقين ، اين اقدام را بشدت محكوم كرد.
وي در نشستي با بيش از ۳۰تن از نمايندگان مجلس عوام انگليس اقدام حاكميت اين كشور در دادن آزادي فعاليت سياسي به گروهك منفور منافقين با سوابق تروريستي آشكار را ضربهاي به روابط دو كشور توصيف كرد.
سفيركشورمان سياست انگليس در برخورد با پديده تروريسم را دوگانه ارزيابي كرد و افزود: عواقب اين اقدام سياسي متوجه دولت انگليس خواهد بود سفير ايران حكم دادگاه انگليس در خارج كردن منافقين از فهرست گروههاي تروريستي را موضوعي با انگيزههاي سياسي و داراي تاثيرات سوء بر روابط بين الدولي ارزيابي و تاكيد كرد كه پارلمان انگليس نيز مسووليتهاي خود را در اين رابطه بدرستي برعهده نگرفته است.
موحديان افزود: آزادي عمل گروهك تروريستي منافقين در انگليس نقطه اي سياه در تاريخ روابط دو كشور تلقي ميشود و در حافظه تاريخي مردم ايران باقي خواهد ماند.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]