تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829379149




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هشدار درباره سكته‌هاي خاموش


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: هشدار درباره سكته‌هاي خاموش
جام جم آنلاين: اكثريت مردم ايران علايم سكته‌هاي خاموش را نمي‌دانند و بي‌توجه از كنار آن مي‌گذرند، در حالي كه اگر فرد سكته ديده ظرف نيم ساعت به پزشك مراجعه نكند، بافت قلبي و عروقي او مي‌ميرد و ديگر امكان جبران آن نيست.


طاهره سماوات، رئيس اداره بيماري‌هاي متابوليك وزارت بهداشت هشدار داد: متاسفانه درباره سكته‌هاي قلبي و مغزي هيچ آمار تاييد شده و قابل استنادي در كشور نداريم،‌ اما مهم‌تر از آمار، اين است كه اكثريت مردم ما علايم سكته را نمي‌دانند و به همين علت بي‌توجه از كنار آن مي‌گذرند و هنگامي به پزشك مراجعه مي‌كنند كه دير شده است.

وي ادامه داد: درد سرمعده كه در بين مردم به درد سردل معروف است يكي از مهم‌ترين علايم سكته قلبي است. بسياري از مردم اين درد را جدي نمي‌گيرند يا حداكثر به پزشك متخصص گوارش مراجعه مي‌كنند و پزشك هم بدون اين‌كه نوار قلب بگيرد براي او داروي معده تجويز مي‌كند.

وي گفت: نكته ديگر اين است كه بسياري از افراد دچار ديابت به علت اختلالي كه در ناحيه انتهاي عصب آنها به وجود مي‌آيد، اين نوع دردها را احساس نمي‌كنند و اصلا متوجه آن نمي‌شوند، البته همه ديابتي‌ها اين طور نيستند اما بخش مهمي از آنها به همين علت از بروز سكته مطلع نمي‌شوند.

سماوات افزود: بسياري از مردم تصور مي‌كنند، سكته قلبي‌ هنگامي بروز مي‌كند كه درد در ناحيه چپ سينه يعني درست روي قلب باشد، در حالي كه اين طور نيست. علايم سكته قلبي بسيار متنوع و متفاوت است، از درد سر معده گرفته تا درد در ناحيه انتهاي جناق، دردهاي گوارشي يا دردهاي در ناحيه راست بدن، درد در كتف‌ها و مچ دست هم اگر بدون دليل باشد، مي‌تواند علامت سكته قلبي باشد. افرادي كه دچار آرتروز هستند در صورت بروز سكته قلبي دردهاي عضلاني‌شان ناگهان افزايش مي‌يابد.

وي گفت: درد بين دو كتف يا درد در وسط قفسه سينه و فك تحتاني و دندان‌ها نيز از جمله علايم سكته قلبي است كه متاسفانه درباره درد دندان و فك بيشتر مردم به دندانپزشك مراجعه مي‌كنند.

وي افزود: گاهي نيز احساس خستگي مفرط و زودهنگام علامت بروز سكته قلبي است، مثلا فردي كه پس از 200 متر راه رفتن احساس خستگي مي‌كند ناگهان پس از 100 متر راه رفتن احساس خستگي مفرط كند. وي گفت: ‌بسته به اين‌كه كدام ناحيه قلب دچار سكته شده، علامت آن هم تغيير مي‌كند. مردم بايد علايم سكته قلبي را بشناسند و به موقع به پزشك مراجعه كنند. اين علايم بين زن و مرد تفاوتي ندارد اما با افزايش سن ممكن است شدت علايم بيشتر شود. افراد مسن‌تر به طور طبيعي بيشتر دچار بيماري‌هاي عروق كرونر هستند، البته به علت افزايش مصرف دخانيات، چاقي و مصرف غذاهاي آماده، سن ابتلا به اين بيماري‌ها و سكته قلبي در ايران پايين آمده است.

رئيس اداره بيماري‌هاي متابوليك وزارت بهداشت توضيح داد: افراد مسن در كنار علايم كلي سكته قلبي ممكن است دچار تنگي نفس، درد سينه و به خصوص اختلال رفتاري به صورت فراموشي يا بيان حرف‌هاي بي‌ربط هم بشوند، علت آن ايجاد اختلال ناگهاني در خون‌رساني به مغز در آنهاست.

وي در گفتگو با فارس گفت: اگر سكته قلبي به‌موقع شناخته نشود و فرد دچار سكته، به موقع به پزشك مراجعه نكند خيلي زود بافتي كه دچار سكته‌شده مي‌ميرد، سكته قلبي باعث ايجاد لخته در رگ‌هاي فرد مي‌شود كه حداكثر 3 تا 4 ساعت براي از‌بين بردن آن فرصت هست، در غير اين صورت به‌خصوص در مورد عروق كرونر كه اختلال در عملكرد آن موجب اختلال در كاركرد عضلات قلب مي‌شود، از بين نرفتن به موقع لخته موجب ‌مرگ بافت‌هاي آن ناحيه مي‌شود.

وي افزود: براي از بين بردن لخته در عروق كرونر بايد ظرف نيم ساعت بدون اين‌كه فرد تحركي داشته باشد به بيمارستان منتقل شود و بلافاصله داروي استرپتوكيناز به وي داده شود تا لخته خوني از بين برود و اگر فرد دير به بيمارستان برسد ممكن است جبران عوارض ناشي از اين نوع سكته امكان‌پذير نباشد.

وي گفت: فاكتورهاي مختلفي در بروز سكته قلبي دخيلند كه يكديگر را تشديد مي‌كنند؛ استعمال دخانيات، چاقي، فشار خون، چربي خون، ديابت و مصرف غذاهاي نامناسب آماده از جمله مهم‌ترين فاكتورهايي هستند كه موجب انسداد عروق و افزايش درصد بروز سكته قلبي مي‌شوند.

- در سكته مغزي مهم‌ترين عامل فشار خون است كه متأسفانه در جامعه ما نيز شيوع بالايي دارد. از هر‌5 نفر يك نفر در كشور ما مبتلا به فشار خون است. اين مساله باعث آمبولي در مغز و سكته مغزي مي‌شود كه سرگيجه، ضعف در يك طرف بدن، احساس ضعف در يك دست‌، اختلال ديد، اختلال در اعصاب صورت كه به صورت مثلا كج شدن دهان نمود پيدا مي‌كند، از جمله علايم سكته مغزي است.

وي گفت: استرس نيز يكي از مهم‌ترين علل بروز سكته‌هاي قلبي و مغزي است، به‌خصوص استرس‌هاي ناگهاني كه در كنار فشار خون فرد را مستعد پارگي عروق و بروز لخته مي‌كند. متأسفانه در كشور ما مركز نظام‌يافته‌اي براي ثبت سكته‌ها نداريم، به همين علت نيز هيچ آمار تاييد شده‌اي در اين زمينه وجود ندارد. البته درباره سكته‌هاي قلبي ثبت اطلاعات را شروع كرده‌ايم كه ممكن است استفاده از نتايج اين كار چندين‌ماه طول بكشد، اما درباره ثبت موارد سكته‌هاي مغزي هنوز اقدامي در كشور شروع نشده است.
 يکشنبه 16 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن