واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايران گفتگو را بهترين پايه براي همكاري ميداند
* اشاره:
دكتر منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران ميگويد كه به نامه وزيران خارجه پنج عضو دائم شوراي امنيت و آلمان پاسخ خواهد داد.
اشاره متكي به نامهاي با امضاي وزيران خارجه آمريكا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان است كه خاوير سولانا، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا آن را بيست و پنجم خردادماه به همراه بسته پيشنهادي به وي تقديم كرد.
دكتر متكي در ديدار جمعي از خبرنگاران ارشد رسانههاي آمريكا كه در محل دفتر نمايندگي ايران در سازمان ملل برگزار شد، گفت: در بحث هستهاي، ما همواره سعي كردهايم برخوردي منطقي، قانوني و مبتني بر يك نگاه سازنده داشته باشيم. در پي متن اين گفتگو از نظر خوانندگان گرامي ميگذرد:
***
وي اظهار داشت: جديدترين تحول در اين زمينه تبادل بستهها است. بسته ايران حدود يك ماه و نيم قبل و بسته طرف مقابل دو هفته پيش ارائه شد.
بسته پيشنهادي ايران و بسته گروه پنج بعلاوه يك، ظرفيت خوبي براي كار دارند.
متكي گفت: گفتوگوهاي سولانا در تهران، گفتوگوهايي احترام آميز و قدري متفاوت با گذشته بود و ما به طور جدي، دقيق و با نگاهي سازنده در حال بررسي اين گفتوگوها هستيم.
وزير امور خارجه افزود: ما گفتوگو را اساس خوبي براي پيگيري اين بحث ميدانيم و از نظر محتوايي، برخورد هياتهاي 1+5 با بسته پيشنهادي ايران را سازنده ديدهايم.
متكي اظهار داشت: طبيعي است كه ما از گفتوگو استقبال و فكر ميكنيم زمينه خوبي براي رسيدن به راه حل مورد رضايت طرفين وجود دارد.
وي افزود: اين پيامي بود كه در نامه شش وزير هم ذكر شده بود و اينكه امكان رسيدن به يك راه حل وجود دارد و اين برخورد، برخورد واقع بينانهاي است. ما همه اظهارات آنها و نامه را مورد بررسي قرار ميدهيم و بنابراين ترجيح ميدهيم كه بطور تدريجي با هم حركت كنيم و زمينههاي تفاهم را فراهم سازيم.
متكي گفت: ما در سفر سولانا به تهران، ظرفيتهاي شروع گفتوگوها را ملاحظه كرديم و اكنون در حال بررسي هستيم و بخشي از آنها در نامه من مورد اشاره قرار خواهد گرفت، لذا اجازه بدهيد به مرور و همراه با تحولات حركت كنيم.
تهديدهاي اسرائيل
وزير امور خارجه در ادامه كنفرانس خبري، در پاسخ به پرسشي درباره تهديدات اسرائيل عليه ايران گفت كه احتمال ورود اسرائيل به يك درگيري نظامي ديگر تقريبا صفر است.
وي تصريح كرد: پيروزي مقاومت لبنان در واقع افسانه شكست ناپذيري رژيم اسرائيل را در هم شكست و اكنون با يك خلا مشروعيت مواجه است.
متكي اظهارداشت: شكنندگي در درون ساختار اسرائيل بيش از هر زمان ديگري است و اخيرا به سختي حزب كارگر را متقاعد كردند كه از انحلال پارلمان حمايت نكند.
وي افزود: بعد از شكست اسرائيل در لبنان، اين رژيم به دنبال سوژههاي مختلفي است كه خود را مطرح سازد و ما پس از آن شكست، اسرائيل را هرگز در موقعيتي نميبينيم كه تهاجم ديگري به منطقه داشته باشد.
وزير خارجه ايران اظهار داشت: در جريان اشغال كويت شاهد بوديم كه اسرائيل با وجود دريافت موشك، وارد جنگ نشد و به نظر ميرسد اين سياستي است كه از سوي آمريكاييها ديكته شده است.
جنگ رواني
متكي تهديدهاي آمريكا عليه تهران را تداوم سياستهاي كهنه جنگ رواني واشنگتن عليه كشورمان عنوان كرد و گفت كه جرج بوش در دوسال گذشته پيرامون احتمال چنين حملهاي بارها صحبت كرده و تقريبا هر شش ماه يكبار اين بحث به طور جدي مطرح شده است.
وزير خارجه ايران اظهار داشت: يكسال پيش طرفهاي مختلفي در تماسهايي كه داشتند از جزئيات يك حمله قطعي، تاريخ حمله و حتي محلهايي كه قرار است هدف قرار گيرند، اطلاعاتريزي ميدادند.
وي افزود: ما در مورد آمريكا هم همان موقع كه بيشترين جنگ رواني صورت گرفته بود، ميگفتيم كه چنين احتمالي وجود ندارد. وقتي ميگوييم احتمال چنين كاري وجود ندارد در حقيقت آنچه را كه نفي ميكنيم، شانس تحقق چنين خواستهاي است و يكي از علتهاي آن اين است كه پيامدهاي چنين برخوردي را نميتوانند پيشبيني كنند.
متكي گفت: از طرف ديگر به نظر نميرسد كه افكار عمومي آمريكا پذيراي چنين اقدامي باشد، بويژه كه در چند ماه آتي، برخيها به اين افكار عمومي نياز دارند.
وزير خارجه ايران افزود: لذا ما براي آمريكا هم چنين احتمالي را نميدهيم و آن را جنگ رواني ميدانيم.
وي اظهار داشت: از سوي ديگر، آمريكاييها در 30 سال گذشته همواره دنبال دخالت در امور ايران بودهاند و همه راهها را هم تجربه كردهاند.
پيدا كردن جاسوس، حمايت از كساني كه دنبال ناآرامي در داخل كشور بودند، حمايت گسترده از صدام در جنگ عليه ايران و دادن تسليحات شيميايي به صدام براي استفاده عليه ايرانيان در جنگ، حمايت از گروههاي تروريستي كه برخي از آنها هم اكنون در آمريكا زندگي ميكنند در كنار تحريمهاي اقتصادي 30 ساله، تلاش براي اعمال تحريمهاي ديگر و اخلال در كار سازمانهاي بينالمللي، بخشي از كار آمريكاييها بوده است.
متكي گفت: فكر ميكنم وقت آن رسيده كه برخيها در آمريكا اين كارنامه 30 ساله عملكرد واشنگتن در قبال تهران را مورد ارزيابي قرار دهند و من فكر ميكنم كه به نتايج و نكات جالبي ميرسند.
وي افزود: بنابر اين، الان هم آمريكاييها دنبال اقداماتي هستند اما مردم ما با هشياري مصمم هستند كه از دستاوردهاي انقلاب خود محافظت كنند.
وزير خارجه گفت: ايرانيان شيريني استقلال را با تلخكامي وابستگي عوض نميكنند و در عين حال به شعار خود مبني بر حمايت از صلح، ثبات و آرامش ادامه ميدهند.
اثرات تحريم
متكي در جواب سوالي درباره اثرات تحريمها روي تجارت ايران گفت: در اينجا هم يك اشتباه تحليل وجود دارد چرا كه امروز ساده ترين كار در دنيا تجارت است.
وي تصريح كرد: مزيتهاي اقتصادي كشورها، شركا را به دنبال خودش ميكشد و همين الان تعدادي از شركتهاي آمريكايي با ايران كار ميكنند، اما به دليل شرايط آنها، نميتوانيم اسم اين شركتها را ذكر كنيم.
وزير امور خارجه اظهارداشت: در حوزه انرژي، ما با ثباتترين قراردادها را با شركا بستهايم. طي شش ماه گذشته با كشورهاي اروپايي در عرصه گاز توافقهايي مهم و با كشورهاي آسيايي توافقها و قراردادهاي مهمتري داشتيم.
متكي گفت: در تامين نيازهاي كشور با مشكلي مواجه نيستيم. صادرات ما در حوزه غيرنفتي در سال 2007، دو برابر سال قبل از آن بود و ما يكهزار ميليارد دلار گردش پولي در بازارهاي پولي جهان داريم.
وي افزود: 15 كشور در همسايگي ايران قرار دارند و البته آمريكاييها هر وقت بحث پذيرش برخي ريسكها است، سعي ميكنند از جيب اروپاييها خرج كنند، ولي وقتي بحث منافع نفت در عراق مطرح است، سعي ميكنند اروپاييها را دور بزنند.
وزير امور خارجه ايران گفت: به هر صورت ما براي تداوم فعاليتهاي اقتصادي خود مشكلي نداريم، از اين كارها هم عصباني نميشويم و از رويكرد منطقي و سازنده خود در بحث انرژي هستهاي هم دست نميكشيم.
بررسي پيشنهادهاي آمريكا
وزير امور خارجه ايران در كنفرانس خبري در نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل، در جواب سوالي درباره راهاندازي دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران گفت كه بحث پروازهاي مستقيم ميان ايران و آمريكا و گشايش دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران، ميتواند از سوي دو كشور مورد بررسي قرار گيرد.
متكي گفت: ارتباط بين دو ملت ايران و آمريكا را گام مفيدي در شناخت بهتر از يكديگر ميدانيم.
وي افزود: هماكنون دانشگاهيان ايران از همتايان آمريكايي خود براي سفر به كشور و گفتگوهاي علمي و تحقيقاتي دعوت كردهاند.
وزير خارجه ايران اظهار داشت: گردشگران آمريكايي در سفر به ايران، تصوير واقعي به دست ميآورند و ما همچنين رقم قابل توجهي از ايرانيان را داريم كه در آمريكا زندگي ميكنند.
متكي گفت: سال گذشته پيشنهاد داديم كه پرواز مستقيم ميان ايران و آمريكا برقرار شود و بحث پروازهاي مستقيم ميان دو كشور و گشايش دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران، ميتواند از سوي دو كشور مورد بررسي قرار گيرد.
ايران و انتخابات آمريكا
منوچهر متكي در جواب سوالي درخصوص مذاكرات ميان ايران و آمريكا در خصوص عراق گفت كه سه دور مذاكره ميان ايران و آمريكا برگزار شده و انتظار ميرود اين مذاكرات به جاي شكلي بودن، محتواييتر و در عين حال نوعي پايبندي و تعهد نسبت به نتايج گفتوگوها باشد.
متكي افزود: هدف اين گفتوگوها منافع دولت و مردم عراق و نهايتاً حل بحراني است كه در عراق وجود دارد.
فكر ميكنيم در واشنگتن هنوز اين گفتوگوها جدي گرفته نشده است و در صورت تغيير نگاه، ميتواند مورد توجه قرار گيرد.
وي درباره كانديداهاي رياست جمهوري آمريكا هم گفت: براي اينكه آنها دچار مشكل نشوند، سعي ميكنيم اظهارنظر در موردشان نكنيم، اما واقعيت اين است كه ما ناگزيريم به افراد و احزاب در آمريكا توجهي نداشته باشيم، چرا كه نگاهي به نوع تعامل احزاب و افراد در 30 سال گذشته و سياستهاي آنها نسبت به ايران، ما را به چنين نتيجهاي رسانده و تكيه ما بر سياستهاي اعمالي و نه اعلامي است.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]