واضح آرشیو وب فارسی:موج: «دادستان تهران مي گويد باند پاليزدار مقاصد شومي داشت» مرتضوي: دستگيري بيش از 13 نفر در رابطه با پاليزدار/آغاز مرحله تازه طرح امنيت اجتماعي از شنبه/بيشتر جانباختگان حادثه سعادت اباد دانشجو بودند
خبرگزاري انتخاب : دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: تخلفات پاليزدار محدود به مصاحبهها و مطالب بيان شده توسط وي نبوده است، بلكه اين تخلفات ابعاد ديگري دارد.
سعيد مرتضوي دادستان عمومي و انقلاب تهران روز شنبه گفت: تعداد دستگير شدگان مرتبط با باند عباس پاليزدار بيش از ۱۳نفر است.
بر اساس اين گزارش، وي در گفت و گو با خبرنگاران در تهران گفت: در روند تحقيقات اوليه و در بازرسي از منزل پاليزدار متوجه شديم كه وي باندي تشكيل داده بود و با انحراف از جريان اوليه در پي اجراي جريان شومي بوده است.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: همه اعضاي اين باند اعم از زيرمجموعه ها، افراد پشت پرده و كساني كه برنامه ريز بوده اند، دستگير شده اند.
مرتضوي افزود: از اين باند اسناد سري بدست آمده است كه نشان ميدهد باند پاليزدار يك توطئه سازماندهي شده را هدايت ميكرد.
وي با بيان اينكه روند تحقيقات از اعضاي باند پاليزدار در مرحله مقدماتي است، گفت: به دليل آنكه تحقيقات از اين باند در مراحل مقدماتي است، اطلاع رساني بيشتر ممكن است به روند تحقيقات بازپرس پرونده لطمه وارد سازد.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: جزييات توطئه باند پاليزدار به زودي براي اطلاع افكار عمومي منتشر خواهد شد.
مرتضوي افزود: پاليزدار احكام متعددي از چند نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي كه عضو هيات تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي از قوه قضاييه بوده اند ، داشت.
وي گفت: صدور اين احكام براي پاليزدار سبب شد تا وي به اسناد محرمانه اي دست پيدا كند كه برخي از اين اسناد ارتباطي با موضوع تحقيق و تفحص از قوه قضاييه نداشته است.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: تخلفات پاليزدار محدود به مصاحبهها و مطالب بيان شده توسط وي نبوده است، بلكه اين تخلفات ابعاد ديگري دارد.
سعيد مرتضوي دادستان عمومي و انقلاب تهران در ادامه گفت و گويش با خبرنگاران اعلام كرد: از روز شنبه مرحله جديد طرح ارتقاي امنيت اجتماعي در تهران آغاز مي شود.
وي گفت: از هفته آينده با انسجام همه نيروها ، مرحله جديد طرح ارتقاي امنيت اجتماعي در تهران به اجرا در مي آيد و با اجراي اين طرح، اميدواريم حركات اراذل و اوباش به صفر برسد.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: اين حق مسلم شهروندان تهراني است كه شاهد به صفر رسيدن حركات اراذل و قدرت نمايي آنها در جامعه باشند.
مرتضوي با بيان اينكه همه تلاش خود را خواهيم كرد كه مابقي اراذل و اوباش هاي تهران دستگير شوند، گفت: خوشبختانه در اين طرح موفق بوده ايم.
وي توضيح داد كه پس از آغاز اين طرح، تعداد زيادي از دستگيرشدگان پس از آزادي حرفه خود را تغيير دادهاند و گزارشها از بازگشت درصد بسيار اندكي از دستگيرشدگان به اعمال ننگين گذشته خود حكايت دارد.
دادستان عمومي و انقلاب تهران درباره برخورد با خرده فروشان مواد مخدر و سوداگران مرگ در جامعه نيز گفت: از هفته آينده شاهد اجراي طرح وسيعي در خصوص جمع آوري مواد فروشان خواهيم بود. اين طرح، اقدام پيشگيرانهاي در حوزه مبارزه با مواد مخدر است.
مرتضوي تصريح كرد: براي درمان اين معضل، به همت همه دستگاهها از جمله سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نياز داريم.
وي با بيان اينكه ۱۸ناحيه دادسرا براي برخورد با اراذل و اوباش در نظر گرفته شده است، گفت: در هر ناحيه دو قاضي ويژه شامل يك بازپرس و يك داديار حضور خواهند داشت.
دادستان عمومي و انقلاب تهران با بيان اينكه هفت شعبه ويژه نيز براي رسيدگي به جرايم مرتبط با مواد مخدر در نظر گرفته شده است، گفت: افرادي كه در ارتباط با جرايم مرتبط با مواد مخدر دستگير ميشوند به اردوگاهي منتقل ميشوند كه مواد مخدر به هيچ عنوان راهي به آن نخواهد داشت.
مرتضوي تصريح كرد: بسياري از مواد فروشان، معتاد هستند، به همين دليل قصد داريم با انتقال آنان به اين اردوگاه، آنان را هم تنبيه كرده و هم بازپروري در مورد آنان انجام دهيم تا پس از سلامتي امكان بازگشت به جامعه به آنها فراهم شود.
وي در زمينه مبارزه با جرايم مانند كيف قاپي، سرقت خودرو و باندهاي مرتبط با آن گفت: اداره آگاهي تهران، مسوول اجراي اين طرح است و سه شعبه ويژه نيز در اين زمينه تشكل شده است و پروندههاي گروههاي خطرناك و باندهاي در ارتباط به مواد مخدر و اراذل و اوپاش به معاونت امنيت سپرده ميشود.
دادستان عمومي و انقلاب تهران با بيان اينكه مدت اجراي طرح دو ماه است، گفت: پس از پايان طرح، اقدامات صورت گرفته، بررسي و آثار و نتايج آن استخراج ميشود تا با توجه به آن، براي طرحهاي بعدي برنامه ريزي شود.
دادستان عمومي و انقلاب تهران در ادامه گفت كه بيشتر جانباختگان حادثه ساختمان فروريخته در سعادت آباد، دانشجوياني بودهاند كه براي تامين هزينههاي تحصيل، در ساختمان كار ميكرده اند.
سعيد مرتضوي افزود: هيات كارشناسي براي رسيدگي به اين مساله تشكيل شده است و همه افراد دخيل در اين حادثه، احضار و بازداشت شده اند.
وي با بيان اينكه تاكنون بيش از شش نفر در اين رابطه به زندان افتاده اند ، گفت: در اخذ پروانه ساختمان نيز تخلفي صورت گرفته است، به گونهاي كه دو طبقه روي پروانه قبلي اخذ شد، در حالي كه ساختمان تحمل طبقات بيشتري را نداشته است.
هفته گذشته ساختماني هفت طبقه در منطقه سعادت آباد تهران به دليل رعايت نشدن استانداردهاي ساخت و ساز فروريخت و تعدادي كارگر در زير آوار جان باختند.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: صدور مجوز براي افزايش تعداد طبقات اين ساختمان مربوط به دورههاي گذشته بوده است و شهرداري موافقت خود را با افزايش تعداد طبقات اين ساختمان اعلام كرده بود.
مرتضوي با بيان اينكه اسكلت ساختمان قدرت تحمل طبقات اضافه شده را نداشت، گفت: در قسمت جلويي ساختمان - قسمت جنوبي - اضافه بنايي از پايين تا بالاي ساختمان ساخته شده است در اين اضافه بنا رعايت موازين ساخت و ساز و ايمني نشده است.
به گفته وي، نهايتا نخستين خسارتها به بخشهاي جلويي ساختمان وارد مي شود و پس از بروز اين خسارت، ساكنان ساختمان، آن را تخليه ميكنند.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: شهرداري تهران با اعمال ماده ۵۵قانون ، به مالك ساختمان اخطار ميدهد كه آن را تخريب كند و پس از تعلل مالك در تخريب ساختمان، با پيمانكاري قرارداد بسته ميشود تا ساختمان را تخريب كند.
مرتضوي گفت: پيمانكار در ابتدا تصميم ميگيرد پنجرهها و آهن آلات ساختماني را كه ارزش داشته است، از ساختمان خارج كند.
وي با بيان اينكه يك ساختمان را نبايد با زدن ضربه پتك فرو ريخت، گفت: پيمانكار نيز در اسكان دادن كارگران اين ساختمان بياحتياطي كرده است.
دادستان عمومي و انقلاب تهران اظهار داشت: بررسيها نشان داد كه از ابتدا نيز ستونهاي ساختمان بر اساس استاندارد ساخته نشده بودند، به طوري كه سازنده فقط يك چهارم حد استاندارد سيمان را در ستونهاي ساختمان به كار گرفته است، تا سود بيشتري عايدش شود.
مرتضوي ابراز اميدواري كرد با تدابيري كه در نظر گرفته خواهد شد، خسارت همه خسارت ديدگان جبران شود.
دادستان تهران همچنين امروز اعلام كرد كه به زودي چهار طرح با هدف پيشگيري و مبارزه با جرايم خاص اجرا ميشود.
وي گفت: جمع آوري فروشندگان و توزيعكنندگان مواد مخدر، جمع آوري و برخورد با اراذل و اوباش و توزيعكنندگان محصولات فرهنگي غيرمجاز، جمع آوري مرتكبان به جرايم جيب بري، كيف قاپي، سرقت خودرو و لوزام داخلي آن و تشديد اجراي طرح ارتقاي امنيت اجتماعي چهار طرحي است كه ستاد پيشگيري و مبارزه با جرايم خاص آن را پيگيري ميكند.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]