واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي پنجاه سال روابط ديپلماتيك ايران و تايلند
من امروز افتخار ملاقات با شخصيت بزرگي را دارم، شخصيتي كه پدر ملت تايلند محسوب ميشود و مردم تايلند به او به ديده پرستش نگاه كرده و سمبل هدايت خود ميدانند.
اعليحضرت
سابقه ارتباطات ايران و تايلند به حدود چهارصد سال قبل ميرسد و بيش از پنجاه سال است كه دو كشور داراي روابط رسمي ميباشند و به خاطر اين سابقه ديرينه است كه امروز نيز مناسبات دو كشور داراي ثبات و استحكام بوده و به سوي جلو حركت ميكند. سفر علياحضرت ماهاچاكري به ايران در سال گذشته نقطه عطف روابط دو كشور بود و نشان داد كه اراده مقامات عاليرتبه دو كشور بر توسعه هرچه بيشتر روابط استوار ميباشد. در اينجا لازم ميدانم سلامهاي گرم جناب آقاي خاتمي رئيس جمهور محترم كشورم را ابلاغ كنم. ايشان همچنين از اعليحضرت دعوت كردند كه به سرزمين تاريخي ايران سفر كرده و مهمان مردم مهماننواز اين سرزمين باشند.
اعليحضرت
مناسبات فرهنگي دو كشور كه مبتني بر بسط اخلاق است برگرفته از تعاليم رهبران اعتقادي دو كشور ميباشد.
پيامبر اسلام(ص) اولين وظيفه خود براي هدايت بشريت را ترويج اخلاق ميدانست و در تعاليم بودا نيز بر ضرورت بسط اخلاق بسيار تاكيد شده است. و اگر امروز پيروي از اخلاق شيوه قدرتمندان و سلطهطلبان جهان ميشد هيچ جنگي اتفاق نميافتاد و هيچ انساني بيگناه كشته نميشد.
امروز تاكيد بر اخلاق است كه ايران و تايلند را در زمره صلحطلبان و بشردوستان جهان قرار داده تا جايي كه امروز ايران باني گفتگوي تمدنها و تايلند باني گفتگوي آسيايي براي استقرار صلح و جلوگيري از جنگ و خونريزي ميشود.
اعليحضرت
خوشبختانه روابط اقتصادي دو كشور حركت رو به رشدي داشته است. در سپتامبر سال جاري هفتمين اجلاس كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور در تهران برگزار شد كه نتايج مثبتي را در برداشت.
توافقهاي اين اجلاس، بستر مناسبي براي سرمايهگذاري و تجارت سرمايهگذاران و بازرگانان دو كشور فراهم كرد.
در ارتباط با مباحث نفتي نيز تفاهمهاي مثبتي حاصل شد و بر اين اساس من آينده روابط اقتصادي دو كشور را بسيار روشن ميبينم.
اعليحضرت
هدف اصلي بنده توسعه روابط دو كشور جهت تامين منافع دو ملت ميباشد. اميدوارم با حمايت حضرت عالي بتوانم به اين هدف مهم نايل شده و نقش خود را در پيشبرد مناسبات فيمابين ايفا كنم.
بار ديگر از پذيرش اينجانب متشكرم.»
پس از اين سخنان، راماي نهم ضمن تشكر از دعوت جهت سفر به ايران و ابلاغ سلام متقابل براي رئيس محترم جمهوري اسلامي گفت من هم معتقد به ضرورت تاكيد بر مشتركات و انجام فعاليت به خصوص در ابعاد فرهنگي هستم. سابقه ديرينه روابط دو كشور پشتوانه محكمي براي تحكيم روابط فيمابين است و مطمئن باشيد در طول ماموريت خود از حمايت من بهرهمند خواهيد بود و من آرزو دارم روابط دو كشور در تمام ابعاد توسعه يابد. سلام گرم من را به جناب آقاي خاتمي برسانيد.
از دعوت ايشان متشكرم و اميدوارم بتوانم در فرصت مناسب از ايران ديدن كنم.
پس از تسليم استوارنامه، دفتر ياد بود را امضا كردم و سپس با وزير امور خارجه عكس گرفتيم. خبر اين مراسم نيز در ساعت 8 شب از كليه شبكههاي تلويزيوني تايلند پخش شد. پس از تقديم استوارنامه راه براي فعاليت جديتر فراهم شد لذا از فرداي آن روز ملاقات با اعضاي كابينه، اعضاي شوراي سلطنت و مسئولين قوه مقننه و قضاييه را آغاز كردم.
وقوع سونامي
يكي از وقايع تلخ دوره ماموريت من، وقوع سونامي در كشورهاي شرق آسيا از جمله تايلند بود. در تاريخ هشتم دي ماه 1383 زمين لرزهاي به بزرگي 9/8 ريشتر جنوب شرق آسيا را لرزاند كه مركز آن در آبهاي ساحلي اندونزي بود. اين زمينلرزه موجب بروز خسارتهاي سنگين و كشته و مجروح شدن تعدادي از مردم كشورهاي اين منطقه شد.
براساس آخرين آمارهاي رسمي اعلام شده، بيش از سه هزار و 500 نفر در تايلند كشته شدند.
نوه پادشاه تايلند كه جواني 21 ساله بود نيز در اين حادثه جان باخت.
وي فرزند دختر بزرگ پادشاه تايلند بود.
بلافاصله كشورهاي جهان از جمله سخنگوي وزارت امور خارجه ايران از وقوع اين زلزله دلخراش و تكان دهنده ابراز تاسف كردند.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]