تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817259351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دانش - گوريل عسل‌خوار در جنگل‌هاي كجور !


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: دانش - گوريل عسل‌خوار در جنگل‌هاي كجور !
دانش - گوريل عسل‌خوار در جنگل‌هاي كجور !

مژگان جمشيدي: چند روز قبل يكي از خبرگزاري‌ها خبري را منتشر كرد راجع به مشاهده گوريل در جنگل‌هاي كجور مازندران! اين خبرگزاري نوشت: شايعه مشاهده گوريل ابتدا در روستاي ويسر كجور در حالي كه مشغول خوردن عسل از درون كندوهاي عسل بود، رخ داد و يك هفته بعد نيز گوريلي با همان مشخصات در روستاي پيده، همجوار روستاي كندلوس ديده شد!

بر اساس گزارش اين خبرگزاري، يكي از اهالي روستاي پيده كجور در اين‌باره مي‌گويد: «چند شب متوالي سر و صداهاي مشكوكي را در اطراف محوطه محصور شده كندوهاي عسل مي‌شنيديم و اين موضوع موجب نگراني ما از بابت تهاجم حيوانات به كندوهاي عسل شد. اما با توجه به اينكه در سال گذشته يك قلاده خرس به كندوهاي عسل يكي از اهالي روستاي پيده هجوم برده و علاوه بر خوردن عسل، كندوها را نيز تخريب كرده بود، در ابتدا گمان كرديم كه خرس است. بنابراين هر شب به اتفاق پسرم ساعاتي را در اطراف محوطه نگهباني مي‌داديم.» وي ادامه داده است: «تا اينكه عصر يكي از اين روزها پسرم و دامادم براي سركشي به سراغ كندوها رفته بودند كه به محض باز كردن در ورودي در كمال ناباوري يك قلاده گوريل را مشاهده كردند كه در حال تخريب كندوها و خوردن عسل‌ها بود، گوريل نيز با ديدن اين دو نفر بلافاصله از روي ديوار دو متري عبور كرده و از آنجا گريخت.» حال نكته قابل توجه در اين خبر اين است كه خبرنگار محترم به جاي آنكه صحت و سقم اين خبر را از يكي از مسوولان محيط‌زيست منطقه جويا شود، به سراغ بخشدار كجور رفته است و البته بخشدار محترم نيز كه به نظر مي‌رسد آگاه‌تر از خبرنگار ماجراجو بوده، مشاهده گوريل در روستاي ويسر را تكذيب كرده و در مورد روستاي پيده نيز اظهار داشته كه هنوز معلوم نيست اين جانور خرس بوده يا گوريل.
ادعاي مشاهده حيوانات، با ظاهري غول مانند يا انسان‌ريخت‌هاي عظيم‌الجثه كه تقريبا در همه نقاط دنيا شايع است امر چندان بعيدي نيست و تقريبا به يك افسانه تبديل شده است. مثلا مردم تبت سال‌هاست كه از افسانه وجود انسان‌ريخت عظيم‌الجثه‌اي به نام «يتي» ياد مي‌كنند. در آمريكا نيز افسانه مشابهي وجود دارد و بر اساس آن مردم مدعي هستند انسان ريخت غول‌پيكري به نام پاگنده را سال‌هاست كه در جنگل مي‌بينند ولي واقعيت اين است كه اين داستان‌ها تا به امروز به اثبات نرسيده است. حيرت‌آور اينكه، خبر مشاهده گوريل به جاي آنكه از سوي يكي از نشريات زرد منتشر شود، از جانب يك خبرگزاري رسمي و بدون توجه به واقعيت‌هاي علمي منتشر شده به طوري‌كه اين خبرگزاري در بخش پاياني خبر خود مدعي احتمال وجود نسلي از گوريل‌ها در منطقه كجور شده و براي اثبات ادعاي خود به شرايط كوهستاني اين منطقه و سازگاري‌اش با گوريل اكتفا كرده است. درحاليكه واقعيت‌هاي زيست‌شناختي و اكولوژِيكي و جغرافياي زيستي جانوران چيزي فراتر از حدس و گمان‌هاي ساده يك خبرنگار است. حال توجه به اين نكته ضروري است كه اولا گوريل كه تنها در قاره آفريقا زيست مي‌كند، عسل‌خوار نيست بنابراين اولين حدسي كه مي‌توان زد اين است كه حيوان مورد نظر يك خرس قهوه‌اي بوده كه منطقه البرز مركزي شمالي نيز يكي از زيستگاه‌‌هاي خوب اين حيوان است. ضمن اينكه خرس‌هاي شمال كشور عمدتا به جاي قهوه‌اي، رنگي مشابه خاكستري دارند و شايد همين امر باعث شده تا خرس را با گوريل اشتباه بگيرند. دوم اينكه، مناسب بودن اقليم جنگل‌هاي شمال هرگز نمي‌تواند دليل كافي براي وجود اين جانور در جنگل‌هاي ايران باشد و اين درست مثل اين است كه امروز ادعا شود در جنگل‌هاي ايرانوتوراني ايران زرافه وجود دارد! شكي نيست كه در بسياري از موارد جانوراني به برخي زيستگاه‌‌ها معرفي شدند و سازگاري خوبي هم با منطقه نشان دادند مثل خرگوش در استراليا يا راكون در ايران. اما اينكه باور كنيم گوريل عسل خوار قصه ما بدون آنكه اثري يا ردي از زيست آن در كشورهاي بين اين دوقاره وجود داشته باشد، ناگهان در جنگل‌هاي شمال ظاهر شده، اين يك فرض محال است و از نظر علمي با ترديدهاي جدي مواجه است. تنها مي‌توان گفت شايد اين گوريل فرضي از يك باغ وحش فرار كرده و در جنگل ساكن شده كه البته باز هم شواهد و مدارك موجود نشان مي‌دهد هيچ گوريلي در هيچ يك از باغ وحش‌هاي ايران موجود نبوده و نيست! گوريل در كجور افسانه‌اي بيش نيست و پر و بال دادن به اين افسانه‌هاي غيرقابل باور در قامت يك خبرگزاري رسمي نمي‌گنجد.
 شنبه 15 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 443]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن