واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: 7 منطقه تاريخي تا آذرماه گواهي ميراث جهاني ميگيرند
سرويس شهرستانها: آيين اعطاي گواهي ميراث جهاني در بم، دوشنبه آينده برگزار ميشود و به دنبال آن تا آذرماه 6 گواهي ديگر به ميراث جهاني اصفهان، سلطانيه زنجان، تخت سليمان تكاب، چغازنبيل، پرسپوليس و پاسارگاد اهدا خواهد شد.
آيين اعطاي گواهي ميراث جهاني بيستون نيز پريروز برگزار شد.
به گزارش ايرنا، در اين مراسم كه نماينده يونسكو، دبير كميسيون ملي يونسكو در ايران، استاندار كرمانشاه، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و اعضاي هيأت امناي مجموعه جهاني بيستون حضور داشتند، لوح سند جهاني بيستون از سوي دبيركل يونسكو توسط نماينده وي خانم به اين مجموعه جهاني اهدا شد.
مجيد غفوري، استاندار كرمانشاه در اين مراسم گفت: تبيين جايگاه ميراث فرهنگي براي مردم ضروري است زيرا مفهوم حفظ ميراث فرهنگي براي آنها روشن نيست.
مدير پايگاه تاريخي بيستون كرمانشاه نيز تهيه طرح جامع ساماندهي براي عرصه جهاني بيستون و تدوين ضوابط و مقررات براي حريم اين اثر جهاني را از مهمترين برنامههاي در دست اجراي پايگاه تاريخي بيستون عنوان كرد.
داوود دانشيان با اشاره به دو برابر شدن اعتبارات اين مجموعه جهاني در سال جاري گفت: امسال اعتبارات اين 10 ميليارد ريال رسيده است.
وي از حمايتهاي يونسكو در بخشهاي كارشناسي و فرهنگي قدرداني كرد.
به گزارش كميسيون ملي يونسكو در ايران اين مراسم نخستين مراسم از هشت مراسمي است كه براي اهداي گواهينامه ميراث جهاني در ايران برگزار شد و مراسم بعدي در هفتم ژولاي 2008 (هفته آينده) در شهرستان بم برگزار خواهد شد.
گواهينامه شش اثر جهاني باقيمانده كشور نيز تا قبل از دسامبر سال 2008 (آذرماه) اهدا ميشود.
مجموعه جهاني بيستون هشتمين اثر جهاني كشورمان است كه تيرماه سال 85 در نشست يونسكو در كشور ليتواني در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيد.
پيام رئيس دفتر منطقهاي يونسكو
رئيس دفتر منطقهاي يونسكو در تهران و نماينده دبيركل يونسكو در جمهوري اسلامي ايران در پيامي اعطاي گواهي ميراث جهاني به مجموعه جهاني بيستون را تبريك گفت. در بخشهايي از اين پيام آمده است: در 16 سپتامبر سال 1948 ايران به يونسكو پيوست و بالغ بر شش دهه ايران به اين سازمان وفادار و عضو فعال آن بوده است.
جمهوري اسلامي ايران در تمام برنامههاي مهم يونسكو مشاركت فعال داشته و از دستاوردهاي چشمگيري برخوردار بوده و يكي از جامعترين كميسيونهاي ملي يونسكو را تأسيس و حفظ كرده است. اين پيام ميافزايد: ايرانيان به فرهنگ و تاريخ خود افتخار ميكنند و اين نكته در راهبرد ملي توسعه فرهنگي ايران ديده ميشود.
در ادامه اين پيام آمده است:
در بخش پاياني پيام آمده است: يونسكو فرصت را مغتنم شمرده و از دولت جمهوري اسلامي ايران، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، كميسيون ملي يونسكو در ايران، مقامات استانداري و شهرداري كرمانشاه و بيستون و مردم استان كرمانشاه براي محافظت از اثر جهاني بيستون به بهترين وجه و همكاري فعال در پاسداري از ميراث بشريت سپاسگزاري ميكند.
5 اثر تاريخي كرمانشاه نامزد ثبت در فهرست آثار جهاني است
سرويس شهرستانها: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه گفت: پنج اثر تاريخي استان شامل تاق بستان، مجموعه ساساني قصر شيرين، قلعه يزدگرد، معبد آناهيتا و غار قوري قلعه كانديداي ثبت در فهرست آثار جهاني است.
وي تصريح كرد: از آنجا كه سالانه از هر كشور فقط يك اثر در فهرست آثار جهاني به ثبت ميرسد و اكنون آثار زيادي در كشور به يونسكو معرفي شده است.
ثبت آثار كرمانشاه به تأخير افتاده است.
به گفته وي در استان كرمانشاه حدود 3 هزار اثر تاريخي شناسايي شده وجود دارد كه از اين آثار تاكنون يك هزار و 800 اثر مستندسازي شده است.
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]