واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رويكرد ستاد مبارزه با مواد مخدر بايد بر مبناي مطالعات علمي باشد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): "اسماعيل احمدي مقدم" دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز چهارشنبه اعلام كرد كه " رويكرد ستاد مبارزه با مواد مخدر بايد بر مبناي مطالعات علمي و بر اساس شناخت مساله باشد".
وي در دومين نشست تخصصي نقد و بررسي عملكرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمع صاحبنظران، اساتيد دانشگاه و جمعي از فعالان حوزه درمان و پيشگيري اعتياد گفت: در اين رويكرد بايد امكانات و چالش ها به درستي شناسايي شود و با توجه به آن، اهداف تعيين و برنامه هاي قابل اجرا طرح ريزي شود.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه "اين ستاد همواره بايد جايگاه خود را حفظ كند و هيچگاه به يك دستگاه اجرايي در كشور تبديل نشود"، گفت: تصميمات اتخاذ شده در ستاد بايد از داخل اتاق هاي فكر، مراكز تحقيقاتي و بر اساس خرد جمعي گرفته شود.
"احمدي مقدم" با بيان اينكه "هم اكنون ستاد مبارزه با مواد مخدر در يك مسير تكويني حركت مي كند، گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر هم اكنون به يك نقطه بلوغ رسيده است، اما هنوز راه زيادي بايد طي شود.
وي گفت: هميشه روش هاي علمي با پيشرفت علم، تغيير مي كند و بايد روش هاي نوين جايگزين روش هاي پيشين شود، بطوري كه مسير همواره به سوي رشد باشد.
"احمدي مقدم" با بيان اينكه "خوشبختانه در مبارزه با اعتياد به عزم ملي رسيده ايم"، گفت: هم اكنون نياز به كار گروهي داريم. بايد به اين نكته توجه كنيم كه انتقاد كردن آسانتر از كار كردن است.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر نقد را لازمه پيشرفت يك دستگاه دانست و گفت: نقد را تهديد نمي دانيم، بلكه معتقديم نقد، فرصت است.
وي اظهار داشت: امروز اگر موضوع علمي و مستندي مطرح شود، آن را پيگيري مي كنيم و اين مساله باعث شد كه در جامعه اعتماد زايي كنيم.
"احمدي مقدم" به پيشنهادهاي طرح شده براي تغيير عملكرد ستاد مبارزه با مواد مخدر و تبديل آن به ستاد اعتياد، گفت: با بررسي اين موضوع در اتاق هاي فكر، به اين نتيجه رسيده ايم كه اين كار موجب انحراف اهداف اصلي ستاد مبارزه با مواد مخدر در مقطع كنوني مي شود.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: هدف از اين طرح، مبارزه با انواع اعتياد از جمله الكل و دخانيات و قليان بود.
وي با بيان اينكه "براساس بدبينانه ترين آمارها، در كشور حدود 200 هزار معتاد الكلي وجود دارد"، گفت: اين ميزان معتاد نسبت به آمار جهاني بسيار ناچيز است، بطوري كه در اكثر نقاط دنيا تعداد معتادان الكي 10 برابر معتادان مواد مخدر است.
"احمدي مقدم" به نحوه مصرف مواد مخدر در دانشگاه ها نيز اشاره كرد و گفت: در زمان تحصيلات دانشگاهي، اعتياد دائمي بسيار اندك است، اما عمدتا دلايل مصرف مواد لذت گرايي و جلسات دوستانه است.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر جدا شدن فرزندان از خانواده براي ادامه تحصيل در دانشگاه شهر ديگري را يكي از عوامل كاهش كنترل خانواده ها بر جوانان عنوان كرد.
وي در مورد كمك هاي مالي ستاد مبارزه با مواد مخدر به نهادها و تشكل هاي مختلف، گفت: اعتبارات ستاد محدود است به همين دليل به همه نيازها نمي توانيم پاسخ دهيم.
"احمدي مقدم" افزود: نگرش ستاد در تخصيص اعتبارات به گونه اي است كه اعتبارات فقط به فعالاني كه در حوزه اعتياد، معتاد و رفتارهاي پر آسيب تلاش مي كنند، اختصاص يابد.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در نتيجه اجراي اين نگرش كه از ابتداي سال 86 در ستاد دنبال شد، بسياري از سازمان ها به دلايل مختلف به ستاد مبارزه با مواد مخدر فشار آورده اند تا از اين ستاد اعتبار بگيرند.
وي گفت: بسياري از اعتبارات تخصيص يافته به دستگاه ها هيچ بازده اي نداشته است و بسياري از سازمان ها از ما پول مي خواستند، بدون اينكه به ما بگويند چه برنامه اي در اين زمينه دارند.
"احمدي مقدم" گفت: اگر حمايت هاي شخص رييس جمهوري در تغيير نگرش ستاد مبارزه با مواد مخدر در تخصيص اعتبار به مراكز فعال در عرصه اعتياد نبود ، خيلي پيشتر بايد از موضع خود عقب نشيني مي كرديم.
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]