واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: افزايش صدور كالاهاي صنعتي و معدني ؛ رونق صادرات غيرنفتي
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/04/12
توسعه صادرات غيرنفتي و متنوع كردن آن ، يكي از اهداف اصلي برنامه هاي توسعه و هدف گذاريهاي كلان اقتصاد كشورمان است كه بخشي از ان با اقداماتي نظير ايجاد بنگاهها و شركتهاي توانمند صادراتي، راه اندازي كنسرسيوم هاي بزرگ صادراتي، معرفي توانمنديهاي فني و مهندسي به خارج از كشور، تشكيل دستگاههاي تشويقي و به روز كردن جوايز صادراتي اجرا شده و بخشي ديگر نيز در دست اجراست.
حسين صديق شريف رئيس گروه صادرات غيرنفتي وزارت صنايع ومعادن مي گويد: عمده ترين اقداماتي كه در سال هاي اخير صورت گرفته به ترتيب تغيير اهميت نگرش توليدكنندگان و بنگاههاي اقتصادي در خصوص توليد براي صادرات، رفع موانع و مشكلات قوانين و مقررات موجود، بكارگيري ديپلماسي صادرات و افزايش سطح دانش و فرهنگ صادرات بنگاههاي اقتصادي بوده است.
آمارها نشان مي دهد در سال گذشته بدون احتساب ميعانات گازي 31 ميليون و 400 هزار تن انواع كالاي غيرنفتي به ارزش 15 ميليارد و 172 ميليون دلار صادر شد كه سهم كالاهاي صنعتي و معدني از مجموع كالاهاي غيرنفتي حدود 80 درصد يعني بيش از 12 ميليارد و 73 ميليون دلار بود.
اين ارقام از رشد 16 و 4 دهم درصدي به لحاظ ارزش و 11 و 4 دهم درصدي از نظر وزن اين كالاها در مقايسه با مدت زمان مشابه سال قبل از ان حكايت دارد.
اعظم خانزاده كارشناس مسئول آمار صادرات وزارت صنايع و معادن اهداف كمي صادرات صنعتي و معدني را طبق برنامه چهارم توسعه و براي سال گذشته 8 ميليارد و 319 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: در سال 86 در اين بخش با145 درصد تحقق صادراتي مواجه شديم.
وي اضافه كرد: در سال 86 بيش از 150 قلم انواع كالاهاي صنعتي و معدني صادر شد كه مهمترين آن از نظر حجم و ارزش به ترتيب به محصولات معدني، صنايع شيميايي و فلزات معدني اختصاص داشت.
مقاصد صادراتي ايران را در اين سال بيش از 40 كشور تشكيل مي داد كه 5 كشور امارات متحده عربي، عراق، ژاپن و هند به تنهايي حدود 50 درصد صادرات صنعتي و معدني ايران را به خود اختصاص دادند.
در سال گذشته جهش در صادرات خدمات فني و مهندسي هم قابل توجه بود به گونه اي كه طبق آمار رسمي، ميزان صادرات خدمات فني مهندسي كشورمان با 100 درصد رشد به بيش از 2 ميليارد و يكصد ميليون دلار رسيد.
حسين اسفندياري مدير كل امور صادرات وزارت صنايع و معادن هم مي گويد : آمار ما بيش از اين ارقام است، چون بسياري از كارهايي كه در ديگر كشورها انجام مي شود ثبت نمي شود و آمار موجود ارقام رسمي است، به همين دليل هم براوردها
براي سال 86 حدود 3 ميليارد دلار است.
اين مقام مسئول خاطرنشان مي كند: بيش از 20 كشور جهان در قاره هاي مختلف از خدمات ايران بهره مند شدند كه حتي در برخي زمينه ها كشورهايي چون آلمان، بلاروس، كانادا، قزاقستان واردكنندگان خدمات فني و مهندسي ايران بودند.
اما آيا با روند كنوني توسعه صادرات غيرنفتي كشور مي توانيم به اهداف سند چشم انداز 20 ساله كشور كه كسب رتبه نخست اقتصادي در منطقه آسياي جنوب غربي آسياست ، دست يابيم؟
مدير كل امور صادرات وزارت صنايع و معادن در اين باره مي گويد: ارزيابي جامع ما اين است كه تا افق 1404 اگر همين روند و سير رشد را ادامه دهيم، صادرات غيرنفتي مي تواند جايگزين موثري براي صادرات نفتي كشورمان باشد.
دستيابي به چنين اهداف آرماني بي شك به برنامه ريزي دقيق، اجراي كامل و هماهنگي همه دستگاههاي مرتبط نياز دارد تا همانگونه كه سزاوار ملت موقعيت شناس كشورمان است، بر بام اقتصاد رو به تحول منطقه و آسيا بايستيم.
گزارش: باي
كد 0001/10103/116/65
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]