تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829158088




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جنايت، تضمين يك تهديد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جنايت، تضمين يك تهديد


ايران- زهرا ابراهيمي:
سال 1367 بود، 8سال پيش از آن تاريخ، جنگي به نظام نوپاي جمهوري اسلامي‌تحميل شده بود تا سدي در برابر صدور آن به كشورهاي منطقه ايجاد كند.

اين سد كه با اشغال بخش‌هايي از خاك ايران در جنوب و غرب كشور توسط عراق ايجاد شده بود نه‌تنها شكست بلكه بازي باخت ايران، با بيرون راندن نيروهاي مسلح و حمايت شده عراق از خاك ايران و تسخير جزيره فاو مهم‌ترين جزيره نفتي عراق توسط رزمندگان ايراني به برد تبديل شده بود.

اما قدرتهاي جهاني تصميم گرفته بودند به اين بازي كه با برد ايران خطرناك شده بود پايان دهند و شرايط را حداقل مساوي كرده و يا به برد سياسي عراق تبديل كنند.
از اين به بعد بود كه آمريكا مستقيما وارد صحنه نظامي‌و سياسي جنگ شد و با هدف قراردادن هواپيماي مسافربري ايران كه منجر به كشته‌شدن 290 مسافر بي‌گناه شد جنايتي را ثبت كرد كه در تاريخ بي‌سابقه بود.

آمريكا در همان حال كه نيروهاي نظامي‌اش را وارد خليج فارس كرده بود و به مقابله با نيروي دريايي ايران مي‌پرداخت كه حاصل آن زدن ناوچه‌هاي نيروي دريايي بود به همراه متحدانش قطعنامه‌اي هم به شوراي امنيت سازمان ملل بردند. ايران بر سر مفاد آن مذاكره مي‌كرد ولي حاضر نبود همه شرايط آن را كه عادلانه نبود بپذيرد. ايران جنگ را برده بود و در شرايط برتر قرارداشت و طبيعي بود كه حاضر نشود بردش به باخت يا مساوي تبديل شود. در همين زمان مين‌هاي كاشته شده دريايي در خليج فارس كه حاصل جنگ بود با چند نفتكش برخورد كردند. نفتكش‌ها به آتش كشيده شدند. آمريكا به چند سكوي نفتي ايران حمله برد. امنيت صدور نفت با تهديد مواجه شد.

قدرتهاي داراي حق وتو در سازمان ملل وارد معركه شدند. فشار به ايران براي پايان جنگي كه آغازگر آن نبود بيشتر شد. چند روز قبل از زدن هواپيماي مسافربري ايران در آسمان خليج فارس توسط ناووينسنس آمريكا، علي‌اكبر ولايتي وزير خارجه وقت در جلسه شوراي امنيت سازمان ملل براي بررسي قطعنامه به سرمي‌برد. به او گفته شده بود كه ايران بايد قطعنامه 598 را بپذيرد. 2 خواسته ايران (مشخص شدن آغارگر جنگ و ديگري تامين غرامت‌هاي جنگي ايران) به شكلي كه قدرتهاي بزرگ مي‌خواستند در قطعنامه گنجانده شد.

خواستهايي كه پس از پايان جنگ هم عملي نشدند و ايران اين را مي‌دانست و نمي‌توانست به راحتي به قطعنامه‌اي كه 8 سال تجاوز و خرابي جنگ عراق عليه ايران را ناديده مي‌گرفت، بپذيرد. ولايتي تازه از جلسه سازمان ملل به ايران آمده بود كه حمله آمريكا به هواپيماي مسافربري ايران انجام شد. احتمالا آمريكا به اين نتيجه رسيده بود كه براي به زانو درآوردن ايران بايد حادثه وحشتناكي رخ دهد تا نظام اسلامي‌را وادار به گذشتن از همه حقوقش پس از برد در جنگي نابرابر و تحميلي كند. اين حادثه وحشتناك چيزي نبود جز زدن هواپيماي مسافربري با 29 مسافر بيگناه غيرنظامي. تقريبا يك هفته بعد از اين جنايت علني، امام رسما قطعنامه را پذيرفت و همه مسئوليت‌هاي آن را برعهده گرفت و از آن به نوشيدن جام‌زهر تعبير كرد.

جنايت آشكار

حمله موشكي به يك هواپيماي مسافربري ايران از سوي آمريكا، نه در قاموس دمكراسي مي‌گنجيد و نه حقوق بشر. اما فرمانده ناو وينسنس كه قطعا مي‌دانست به چه چيزي حمله مي‌كند مدال افتخار گرفت. دنيا در محكوم كردن اين جنايت ترديد به خرج داد و در يك كلام آب از آب تكان نخورد. اكبر‌ هاشمي‌رفسنجاني روز جمعه 17 تير در خطبه‌هاي نماز جمعه به اين جنايت هولناك اشاره كرد و آن را ناشي از پستي و زبوني دشمن دانست اما به گونه اي سخن گفت كه دشمنان مطمئن باشند جمهوري اسلامي‌قطعنامه را مي‌پذيرد تا آنها جنايت خونين تري را عليه مردم غيرنظامي‌ايران سازماندهي نكنند و بدين‌گونه اين حادثه در تاريخ جنگ‌هاي دنيا براي مقابله با پيروزي نظامي‌كشوري تازه انقلاب كرده كه قدرت‌هاي بزرگ با آن مشكل داشتند ثبت شد.

شرح حادثه

هواپيماي ايرباس 3000 متعلق به هواپيماي جمهوري اسلامي ايران در فرودگاه بندرعباس به زمين نشست و طبق برنامه پيش‌بيني شده قرار بود اين هواپيما با شماره پرواز 655 با 290 سرنشين (156مرد، 53 زن، 57 كودك، 2 تا 12ساله و 8 كودك زير 2 سال و 16 خدمه پروازي كه 36 نفر از اين جمع داراي مليت‌هاي يوگسلاو، پاكستاني، هندي و عرب بودند) در ساعت 10 صبح به مقصد دوبي پروازكند.

ساعت 9 صبح؛ خليج فارس

تعدادي از قايق‌هاي تندروي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه مشغول گشت‌زني در جنوب قشم بودند، با تهاجم نيروهاي آمريكايي مواجه شدند. رزمندگان اسلام بلافاصله به مقابله با نيروهاي آمريكايي مستقر در ناوها پرداختند.

در جريان اين درگيري چند فروند هلي‌كوپتر آمريكايي بر فراز قايق‌هاي تندرو به پرواز درآمده و به سوي آنها شليك كردند. نيروهاي سپاه، همزمان ضمن مقابله با ناوهاي آمريكايي به آتش هلي‌كوپترها نيز پاسخ داده و در اين درگيري يك فروند هلي‌كوپتر آمريكايي مورد هدف قرارگرفته و به قعر آبهاي خليج فارس سقوط كرد.

ساعت 10صبح ؛ بندرعباس

هواپيماي جمهوري اسلامي ايران پرواز655 با 15دقيقه تاخير در ساعت05/10 دقيقه از برج مراقبت فرودگاه بندرعباس تقاضاي پروازكرد، مدت پرواز تا دوبي 30 دقيقه و حداكثر14 هزارپا تعيين شد. در ساعت 17/10دقيقه، هواپيماي ايرباس 3000 به پروازدرآمد. دقايق نخستين پرواز و مراحل اوج گيري تا ارتفاع 12هزارپايي مطابق طرح پرواز انجام شد و خلبان به‌طور پيوسته با برج مراقبت فرودگاه بندرعباس و مركز كنترل راه‌هاي هوايي ايران و امارات تماس داشت.

همان دقايق؛ خليج فارس

ناو جنگي آمريكايي وينسنس كه در تاريخ هفتم خرداد از بندر سان‌ديه‌گو وارد خليج‌فارس شده بود، به قصد يك ماجراجويي هوايي به آبهاي مرزي ايران نزديك شد. ايچنرمارك قلب اين رزم ناو به شمار مي‌رفت. وظيفه اصلي آن، كشف هدف‌هاي پرنده، اعم از موشك، هواپيما و پردازش اطلاعات، تعقيب صدها هدف به‌طور همزمان و كنترل آتش آنها بود، همچنين اين رزم‌ناو به موشكهاي زمين به هوا با برد 8كيلومتر نيز مجهز بود.

چند لحظه پيش از ورود هواپيماي ايرباس‌3000 به منطقه كنترل هوايي امارات ، در محلي به نام مولبيت ،خلبان به مركز كنترل هوايي كشور اطلاع داد كه قصد دارد به 14هزار پايي صعودكند.

ساعت 22: 10 ؛ خليج‌فارس

در اين لحظه ناو وينسنس كه خود را به بهترين و نزديكترين موقعيت رسانده بود به دستور ناخدا‌‌ ويل راجرز فرمانده ناو، موشك استاندارد2 را به سوي پرواز 655 شليك كرد. هواپيما از صفحه رادارهاي زميني محو شد و در طوفاني از دود و آتش به پهنه آبهاي نيلگون خليج فارس فرو رفت. با عدم‌اطلاع از سرنوشت هواپيما، برج مراقبت فرودگاه بندرعباس در تماس با دوبي، پيگير سرنوشت پرواز 655 شد ولي آنها اظهار بي‌اطلاعي كردند. بلافاصله ستاد تامين استان هرمزگان وضعيت اضطراري اعلام و فعاليت خود را آغاز كرد. با شناسايي دقيق محل سقوط هواپيما، هلي‌كوپترها و شناورها به موقعيت 26و42 عرض شمالي و 56 درجه و3 دقيقه طول شرقي منتقل شدند.

پس از اين جنايت هولناك، مقامات آمريكايي اعلام كردند كه يك فروند هواپيماي اف‌14 جمهوري اسلامي ايران را مورد هدف قرارداده‌اند. اما پس از مشخص شدن نوع هواپيما، آمريكايي‌ها سعي كردند تا به نحوي وانمود كنند كه در اين مورد مرتكب اشتباه شده‌اند. اما شواهد بعدي نظر آنان را كاملا رد كرد. مقامات نظامي آمريكا اعلام كردند كه هواپيماي ايرباس در خارج از دالان هوايي پرواز مي‌كرده و رزم ناو آمريكايي نيز هفت بار اخطار راديويي براي هواپيماي ايران مخابره كرده ولي جوابي دريافت نكرده است !

اين ادعابه دلايل زير غيرقابل‌قبول بود:

1 - قطعات متلاشي شده هواپيما و اجساد سرنشينان آن درسطح وسيعي از آبهاي سواحل جنوبي جزيره هنگام ، درست در داخل آب‌هاي ايران پراكنده شده بودند. اين محل درست در زير مركز دالان هوايي بين‌المللي بندرعباس دوبي (آمبر56) قرار دارد و نشان مي‌دهد كه هواپيما درست در مسير پيش‌بيني شده در حال پرواز بوده است. چهار سال بعد روزنامه نيويورك تايمز در گزارشي نوشت: ناو وينسنس در آبهاي فلات قاره ايران بوده است نه در آب‌هاي بين‌المللي و پنتاگون در آن زمان براين حقيقت سرپوش گذاشته است.
همچنين درياسالار ويليام كراو رئيس ستاد مشترك نيروهاي مسلح آمريكا در دوره زمامداري ريگان در گفت‌وگو با شبكه بي‌بي‌سي تاكيد كرد: ناو وينسنس بدون هيچ دليل روشني با وجود برخورداري از توپها و موشك‌هاي دور برد به كرانه آبهاي ايران آمده بود. اين نشان دهنده آن است كه ناو براي انجام عمليات آماده شده بود.

2 - هواپيماي مسافربري ايرباس ازنظر حجم، شكل، اندازه وتوانايي پرواز كاملا با هواپيماي اف‌14متفاوت است.

3 - با توجه به رادارهاي ارتباط كلامي و ناوبري هر هواپيماي بازرگاني و مسافربري، ناو آمريكايي مي‌توانست به راحتي با شنيدن مكالمات خلبان به ماهيت هواپيماي مسافربري پي ببرد.

4 - مقامات ناوآمريكايي ادعا كرده‌اند كه سه اخطار روي باند نظامي فرستاده‌اند ولي پاسخي دريافت نكرده‌اند. مسلما اخطار نظامي ارسال شده به گوش خلبان 655 نرسيده است ولي سه اخطار روي باند غيرنظامي(اضطراري )را هيچ منبع غيرنظامي دريافت نكرده است و از آنجا كه كليه خلبانان منطقه هميشه در اين باند به گوش هستند اين ادعايي واهي بيش نبود.

خدمه پرواز ‌٦٥٥ «ايران اير» در حالي عهده‌دار وظايف خود شدند كه همگي از جمله شهيد «محسن رضائيان»، خلبان هواپيما، گواهي‌نامه معتبر بين‌المللي داشتند كه از طرف اداره بازرسي و استاندارد پرواز هواپيمايي كشوري، به نمايندگي سازمان بين‌المللي هواپيمايي كشوري صادر مي‌شود. از سوي ديگر هواپيماي ايرباس نيز تمام چك‌هاي پروازي را در موعد مقرر گذرانده بود، بنابراين خدمه پروازي و هواپيما، هر دو در وضعيت مناسب و شايسته‌اي براي پرواز بودند.

موضع دوگانه

مقامات آمريكايي كه در سال 1362سرنگوني يك هواپيماي مسافربري كره جنوبي توسط شوروي را بربريت ناميدند و خواستار تحريم بين‌المللي خطوط هواپيمايي شوروي سابق شدند. پس از ارتكاب جنايت حمله به هواپيماي مسافربري ايران سعي كردند با توسل به تبليغات كذب و طرح ادعاهاي بي‌اساس فاجعه را كوچك و كشتار290 انسان بي‌گناه را كه در نوع خود در تاريخ بي‌سابقه بود، امري عادي جلوه دهند.

در شهريور62 يك هواپيماي بوئينگ 747شركت هواپيمايي كره جنوبي (ك.ال.ال ) در حالي كه با269 مسافر از مسير عادي خود منحرف شده بود و حدود500 كيلومتر مسافت را زماني نزديك به دو ساعت در داخل خاك شوروي سابق طي كرده بود، به‌دليل بي‌توجهي به اخطارهاي مكرر هواپيماهاي شكاري اين كشور توسط سيستم دفاع موشكي شوروي سرنگون شد. در اين ماجرا رونالد ريگان رئيس جمهوري وقت آمريكا گفت كه هيچ چيزي نمي‌تواند توجيه‌كننده سرنگون ساختن يك هواپيماي غيرمسلح باشد. وي اعلام كرد شوروي با حمله به يك هواپيماي مسافربري، دست به يك عمل تروريستي زده است.

تبليغات وسيع آمريكا در اين خصوص دست‌كم براي مدت 6ماه ادامه داشت. شوراي امنيت درباره اين واقعه و جهت محكوم كردن عمل شوروي سابق چهار بار تشكيل جلسه داد و متحدين اروپايي آمريكا درباره اين موضوع شديدا عكس‌العمل نشان دادند. اما در فاجعه ايرباس ايراني كه مهم‌ترين مورد نقض حقوق هواپيمايي يك كشور، در تاريخ محسوب مي‌شود فرمانده ناو وينسنس به خاطر جنايتش نشان لياقت گرفت، محافل سياسي غرب در مقابل اين فاجعه سكوت اختيار كرده و يا آن‌را در چارچوب اخباركذب پنتاگون ارزيابي وتحليل كردند. 20سال از فاجعه‌اي سخت كه قلب هر انساني را به درد مي‌آورد گذشته است و ملت ايران همچنان سوگواركودكان و زناني است كه در اين حادثه ضد‌بشري جان باختند.

اكنون نيز شرايطي بر ايران حاكم است بر آن اساس ايران حاضر نيست از حق استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي خود چشم پوشد. اما در آن طرف همه قدرت‌هاي جهاني عليه اين خواسته مشروع ايستاده‌اند. در همين حال اخبار مربوط به احتمال حمله نظامي‌آمريكا و يا اسرائيل به ايران روزبه‌روز بيشتر مي‌شود و اين پرسش را به وجود مي‌آورد كه آيا بايد براي يك جنايت ضد‌بشري ديگر آماده شويم و يا شرايط، با 20 سال گذشته تفاوت كرده و اولتيماتوم‌ها با جنايت عليه مردم غيرنظامي‌تضمين نمي‌شوند؟

تاريخ درج: 11 تير 1387 ساعت 09:11 تاريخ تاييد: 12 تير 1387 ساعت 10:13 تاريخ به روز رساني: 11 تير 1387 ساعت 12:37
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن