واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: كارگري - روزي روزگاري جوابيهاي
كارگري - روزي روزگاري جوابيهاي
پس از گذشت يكماه از انتشار گزارش «بازخواني خودكشي سه كارگر؛ چشمهاي بازمانده در گور» وزارت كار جوابيهاي 5 بندي ارسال كرده است كه به طور كامل در ادامه ميآيد به همراه پاسخ كوتاهي به يكي از بندها:
هجمه سنگين رسانههاي خبري مخالف دولت به تمامي دستاوردهاي دولت نهم، موضوع دور از انتظاري نبوده و نيست، استفاده از ترفندهايي نظير بزرگنمايي برخي مشكلات موجود سياهنگاري و قلب واقعيت براي تخريب دولت نهم در دستور كار رسانههاي حزبي قرار گرفته است.
در اين ميان با عنايت به درخشش سياستهاي اشتغالزايي وزارت كار و امور اجتماعي و حساسيت مسائل كارگري، نوك پيكان سياهنماييها، اين بخش مهم نظام جمهوري اسلامي را نيز نشانه ميرود.
گزارشگونه يا به عبارتي داستانوارهـ چشمهاي بازمانده در گور پيش از آن كه يك اثر ژورناليستي محسوب شود، نوشتهاي احساسي است كه با انگيزه تحريك عواطف مخاطبان به رشته تحرير درآمده است.
هرچند وزارت كار و امور اجتماعي براي حفظ امنيت حيثيت مجموعه اشتغال كشور از حق پيگيري قضايي خود استفاده خواهد كرد اما توضيحاتي در خصوص موارد كذب اين گزارش ارائه ميشود.
1- طرح موضوع يك خودكشي كه انگيزه آن اختلاف خانوادگي است كه در دولت نهم رخ نداده است و پس از گذشت سه سال در رسانهها چه هدفي را دنبال ميكند؟ آيا عنوان براي اثبات انگيزه مالي خودكشي كفايت ميكند؟ اساسا چرا نويسنده متعهد!! گزارش در هنگام وقوع خودكشي ـ به قصد تنوير افكار عمومي و حساس كردن مسوولان در دولت هشتم، قلم را در مركب سياه فرو نبرده و قصهاي به اين تباهي را ننوشته است؟
2- صداقت در تهيه گزارش يك اصل است كه متاسفانه گزارشگر محترم در هنگام نگارش چشمهاي بازمانده در گور اين اصل را به دست فراموشي سپرده است. خبرهايي كه دستمايه تهيه گزارش ياد شده قرار گرفته اخبار كذبي است كه در زمان انتشار نيز با ارائه مدرك و سند، غير واقعي بودن آن آشكار شده است.
3- خودكشي در تمامي نقاط جهان رواج دارد و متاسفانه بهرغم دين مبين اسلام برخي از هموطنان ما نيز به انجام اين عمل مبادرت ميكنند حال بدون توجه به انگيزههاي خودكشي بايد از گردانندگان مسلمان آن رسانه محترم پرسيد كه قهرمانسازي از اين افراد چه توجيهي دارد؟ هرچند مرگ يكي از اين سه نفر به دليل عارضه سكته قلبي به تاييد مراجع ذيصلاح و پزشكي قانوني رسيده و اساسا بحث خودكشي در ميان نبوده است.
4- در سطر سطر گزارش، سياهي موج ميزند و گزارشگر ميخواهد اين نكته را به مخاطب القا كند كه مسائل اقتصادي كارگران، اين قشر شريف را به پرتگاه نيستي سوق ميدهد اما حقيقت اين است كه يكي از قربانيان نهتنها صاحب واحد مسكوني بوده بلكه در شرايط مناسب رفاهي نيز به سر ميبرده است، هرچند اطرافيان وي از اختلافات شديد اين قرباني با اعضاي خانوادهاش خبر ميدهند.
5- پرداختن به موارد كذب گزارش با شيوه مورد به مورد، چيزي جز اتلاف وقت نيست و تنها به داستان واره حاضر وزن و اهميت ميبخشد اما ذكر اين نكته خالي از فايده نيست كه برخي از مسوولان رسانهاي نادانسته و ناخواسته وارد بازي خطرناكي ميشوند كه با امنيت ملي و اعتبار بينالمللي مغايرت دارد، انشاءالله خداوند همه را به راه راست و طريق صلاح هدايت فرمايد.
گروه كارگري: در جوابيه وزارت كار ميخوانيم كه بر خلاف ادعاي اين گزارش كارگراني كه خودكشي كردهاند نهتنها فقير نبودند كه از وضع مالي خوبي برخوردار بودهاند چون خانه داشتهاند و از طرفي اختلاف خانوادگي دليل خودكشي بوده و در عين حال اصلا ماجرا خودكشي نبوده بلكه «سكته» بوده است. در قسمت اول جوابيه هم ميخوانيم كه چرا نويسنده در زمان وقوع حادثه گزارش آن را منتشر نكرده است و در بند دوم آمده است كه روابط عمومي وزارت كار در زمان انتشار گزارش با ارائه سند و مدرك، غير واقعي بودن آن را آشكار ساخته است. خيلي خب. تصور نميكنيم خوانندگان اين صفحه هفتگي علاقهمند باشند پاسخي به اين «چيزها» بخوانند اما محض حرمت گذاشتن به جوابيه وزارت كار كه در بند اول پرسيده است «اساسا چرا نويسنده متعهد!! (علامت تعجب از ما نيست و محصول وزارت كار است) گزارش در هنگام وقوع خودكشي قلم را در مركب سياه فرو نبرده و قصهاي به اين تباهي را ننوشته است؟» بايد گفت همانطور كه در «روتيتر» و «مقدمه» اين گزارش هم ذكر شده است، هر كدام از اين سه واقعه در زمان خود به صورت گزارشهاي مستقل و مفصلي در رسانهها منتشر شده بودند و هدف از گزارش اخير كنار هم نشاندن و يافتن تشابهات اين خودكشيهاي كارگري بوده است. با وجود آنكه اين گزارشها همزمان در چند رسانه منتشر شده بودند، وزارت كار را به خبرگزاري فيلتر شده «ايلنا» ارجاع ميدهيم تا براي مشاهده مدارك ابتدا شكايت برخي وزارتخانههاي دولت نهم از اين رسانه را پس بگيرند تا اين خبرگزاري رفع فيلتر شود و آنها بتوانند مدارك را ببينند: «نگاهي به عوامل رواج خودكشي در ميان كارگران در تاريخ 4 ارديبهشت 83 »، «گزارش سكوت در ميان شعلهها، از بيم نجات در تاريخ 20 مرداد 84» و «گزارش طناب است دنيا در تاريخ 26 خرداد 86»
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]