واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ميزان آلودگي هوا در ايلام به حد اضطراري رسيد
افزايش گرد و غبار و ذرات معلق در هوا در استان ايلام به حدي رسيده است كه اكنون بسياري از نقاط شهري در حالهاي از گرد و غبار فرو رفته است و آسمان آبي زيباي اين شهر نيز پوشيده از گرو غبار است.
لايهاي از خاك بر روي در و ديوار و سطح خيابانها و منازل شهروندان را پوشانيده است و مردم براي تردد در سطح شهر از ماسك استفاده ميكنند.
اين در حالي است كه از ميزان رفت و آمد شهروندان ايلامي همچون يك روز عادي به ميزان قابل توجهي كاسته شده است.
كارشناس مسوول آزمايشگاه محيط زيست ايلام گفت: ميزان آلودگي هوا در ايلام اكنون به حد اضطرار رسيده است.
"مازيار سليمان نژاد" روز چهارشنبه در گفت و گو باخبرنگار ايرنا افزود:
ميزان ذرات گرد و غبار معلق در هوا در ۲۴ساعت گذشته مرتب درحال افزايش است كه همراه وزش باد اين ذرات به بيش از حد مجاز رسيده است.
وي گفت: در مجموع ميزان ذرات گرد و غبار معلق در هوا اكنون به بيش از ۹۵۰ميكرو گرم در متر مكعب رسيده كه حد طبيعي آن تنها ۱۵۰ميكرو گرم در متر مكعب است.
وي توصيه كرد: شهروندان ايلامي حتي الامكان جز براي انجام كارهاي ضروري از منزل خارج نشوند.
وي گفت: افراد داراي بيماريهاي قلبي و ريوي، افراد مسن و كودكان باتوجه به شدت آلودگي هوا از خروج از منزل و قرار گرفتن در محيطهاي باز خودداري كنند و ساير افراد نيز از ماسك استفاده كنند.
وي افزود: شهروندان ايلامي بايد از باز كردن در و پنجرهها منازل خوداري كنند و تا آنجايي كه امكان دارد، وارد فضاي باز نشوند.
وي، همچنين توصيه كرد براي حفظ سلامتي با توجه به وضعيت آلودگي هوا شهروندان از شير و لبنيات بيشتر استفاده كنند و فعاليت بدني خود را كاهش دهند.
سليمان نژاد گفت: شهروندان ايلامي در صورت امكان هنگام خروج از منزل از خودرو شخصي استفاده نكنند، زيرا آلودگي وسائط نقليه باعث تشديد وضعيت بحراني هوا ميشود.
لازم به ذكر است، وزش باد از صحراي عربستان و بيابانهاي عراق دليل اصلي اين گرد و غبار اعلام شده است.
رييس اداره پيشبيني و تحقيقات اقليمي هواشناسي استان ايلام نيز گفت:
پديده بارش گرد و غبار تا پايان هفته جاري در اين استان گسترش و ادامه خواهد داشت.
"رضا صديقيفر" افزود: اين پديده ناموزون بر اثر حركت جريانات شبه مداري غربي از روي نيمه غربي كشور در تراز مياني جو باعث اين مهم شده است.
وي ادامه داد: اين پديده تا اواخرهفته جاري در تمام نقاط استان شدت بيشتري مييابد،البته اين پديده از روز جمعه آينده از روي مناطق غربي كشور عبور كرده و شدت آن كاهش مييابد.
همچنين رييس مرتع و بيابانزدايي منابع طبيعي ايلام گفت: اين استان يكي از كانونهاي بحران فرسايش بادي است.
"مهرداد كهزادي" افزود: استان ايلام در مسير وزش گرد و غبار ناشي از بيابانهاي كشور عراق و عربستان قرار دارد و به كانون فرسايش بادي به گونهاي بحراني مبدل شده است.
وي گفت: بر اساس اطلاعات موجود ۱۴۰هزار هكتار از عرصههاي طبيعي ايلام واقع در شهرستان گرمسيري دهلران و مهران واقع در جنوب شهر ايلام در معرض فرسايش بادي قرار دارد.
وي افزود: فرسايش بادي در اين منطقه حالت تشديدشونده دارد كه در صورت عدم كنترل صحيح و به موقع مناطق زيادي از جمله شهرستان دهلران را تهديد ميكند.
وي گفت:حفظ منابع طبيعي بايد به فرهنگ عمومي و دغدغه همگاني مردم و مسوولان تبديل شود زيرا تفكر و انديشه انسانها در حفظ، احيا و بازسازي و يا تخريب منابع طبيعي موثر است.
وي افزود: حضور مستمر دام و مراتع، چراي بيرويه، فقر پوشش گياهي، توسعه اراضي كشاورزي، استفاده بيرويه از آبهاي زير زميني و بروز خشكسالي- هاي ممتد از جمله عوامل موثر در بيابانزايي در ايلام است.
وي گفت: آموزش و پرورش، رسانههاي گروهي و دانشگاهها موظفند اهميت حفاظت از منابع طبيعي به عنوان بستر حيات و توسعه پايدار را به همه اقشار جامعه بشناسانند.
استان مرزي ايلام حدود ۴۳۰كيلومر مرز مشترك با كشور عراق دارد و در سال معمولا چند بار دچار آلودگي هوا به دليل مجاورت با بيابانهاي اين كشور ميشود.ك/۴
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]