واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير خارجه بحرين : نقش منطقهاي ايران بايد در چارچوب تفاهم منطقهاي باشد
به گزارش ايرنا ، وزير خارجه بحرين در مصاحبه با روزنامه بينالمللي الشرق الاوسط چاپ لندن افزود: منامه معتقد به ضرورت وجود تفاهم سياسي بين كشورهاي منطقه در چارچوب كشورهاي شوراي همكاري با ايران يا تركيه ، مصر، هند و اردن است .
شيخ خالد بن احمد آل خليفه خاطر نشان كرد: بدون وجود چنين تفاهمي ثباتي در منطقه وجود نخواهد داشت .
وزير خارجه بحرين در مورد اعطاي نقشي منطقهاي به ايران به عنوان بخشي از مجموعه پاداشهاي تشويقكننده از سوي آمريكا، گفت : به نظر ما مساله هستهاي ايران با رابطه ما با تهران دو امر جداگانه هستند، مشكل ما در برنامه هستهاي ايران نيست چرا كه ايران يك كشور داراي حاكميت و آزاد است وزير خارجه بحرين در خصوص هشت بحريني زنداني در رياض نيز گفت: مدت بازداشت اين افراد طولاني شده و اين امر موجب ناراحتي خانوادههاي آنها مي شود و بر ما به عنوان دولت فشار وارد ميآورد و آنچه را كه ما آرزو مي كنيم اجراي قانون در مورد آنهاست.
شيخ خالد بن احمد آل خليفه خاطر نشان كرد: ما خواهان عدم اجراي قانون در مورد آنها نيستيم آنچه ما ميخواهيم آنست كه خلافكار به خاطر خلافي كه مرتكب شده محاكمه و در صورت عدم ارتكاب كار خلاف آزاد شود.
وي در مورد نسبت دادن تهمت جاسوسي به اين افراد گفت : امير نايف بن عبدالعزيز وزير كشور عربستان اين مطلب را تكذيب كرد و منبع اين خبر يك سايت اينترنتي بود، ما با برادران خود در عربستان تماس مستقيم داريم .
وزير خارجه بحرين همچنين در مورد تعيين يك سفير يهودي از سوي اين كشور در آمريكا گفت كه ما ميخواهيم به جهان ثابت كنيم كه بحرين و مردم خليج فارس بطور اعم مسالمت آميز هستند و با كسي خصومت نداريم .
وي افزود: بالاتر از آن اين كه بعيد ندانيد كه روزي يك سفير بحريني هندو باشد چرا كه ما شهرونداني داريم كه پيرو ديانت هندو هستند و اگر شايستگي دارند چرا بايد از آنها دوري كنيم .
شيخ خالد بن احمد آل خليفه در بخش ديگري از مصاحبه خود با الشرق الاوسط در مورد روابط بحرين و آمريكا نيز گفت : ما هنوز معتقديم كه روابط ما با آمريكا در ثبات منطقه سهيم ميباشد و مبالغه نميكنم اگر بگويم كه روابط بحرين با آمريكا از پايههاي ثبات در كل منطقه بوده و هست .
وي در خصوص روابط بين بحرين و رژيم صهيونيستي نيز گفت : مردم تفاوتي بين تماس و عاديسازي روابط قائل نيستند ، تماس وسيلهاي است براي رساندن يك پيام يا يك موضع اما عاديسازي روابط آنست كه در را كاملا باز گذاشته و به آنها بگويي بفرما.
وزير خارجه بحرين ادامه داد: من به كسي بفرما نگفته و نخواهم گفت اجازه افتتاح سفارت يا دفتر به آنها نخواهيم داد و هيچ نوع عاديسازي در كار نخواهد بود نه آنها از كشور ما ديدار و نه ما از كشور آنها ديدار خواهيم كرد، مگر در صورت برقراري صلح فراگير.
اين مقام بحريني در ارتباط با عراق و افتتاح سفارت بحرين در بغداد و تعيين سفير در اين كشور گفت : ما محل سفارت در منطقه سبز را مشخص و كليه اقدامات مربوط به افتتاح سفارت را اتخاذ كردهايم و طي دو روز آينده يك ديپلمات بحريني براي به اتمام رساندن اين اقدامات عازم بغداد خواهد شد، اما مسئله سفير به روند انتخاب آن باز ميگردد كه در آينده اعلام خواهد شد شيخ خالد در اين زمينه به دشواري قانع كردن سفيري كه براي رفتن به عراق معرفي ميشود، اشاره داشت و گفت به خاطر اوضاع امنيتي عراق و تجربه گذشته بحرين در اين كشور و سوء قصد به جان كاردار بحرين در عراق اين مساله دشواري است .
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]