تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827982817




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آمدن يا نيامدن خاتميمسئله اين نيست


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: آمدن يا نيامدن خاتميمسئله اين نيست
صالح اسكندري

دوران پدرخواندگى در سياست گذشته است وامروز بايد به مشاركت واقعى كليه جريانات سياسى احترام گذاشت. دوم خردادى ها پس از انتخابات 76 طراح اصلى تئورى پلوراليزه شدن فضاى سياسى كشور بودند و با مجوز دادن به بيش از 200 حزب و تشكل سياسى از كميسيون ماده 10 احزاب در اين مسير وارد فاز عملياتى شدند. اما همين جريان در دهه 80 و پس از شكستهاى مكرر در انتخابات مختلف با فراموش كردن تمام ايده هاى خود درباره توسعه سياسي، سعى دارد فضاى دو قطبى سابق را احيا و بازسازى نمايد.

تكثر سياسى نه تنهاد موجب بى ثباتى نيست بلكه ضمن تعميق مشاركت عمومي، منابع سياسى را مستقيما در اختيار مردم قرار مى دهد. با پلوراليزه شدن جريانات سياسي، منافع مختلف در جامعه نمايندگى مى شود و پس از انتخابات مختلف با چانه زنى احزاب و تاليف منافع، بسترهاى تحقق هر چه بيشتر اراده عمومى براى اداره كشور فراهم مى شود. بى ثباتى محصول ميزان قطب بندى و آشتى ناپذيرى جريانات سياسى است وگرنه در بسيارى از كشورهاى دموكراتيك دنيا رقابت چند ضلعى و تكثر سياسى پذيرفته شده است.در آلمان، فرانسه، ايتاليا، سوئد، نروژ و... رقابت چند ضلعى و تكثر سياسى نهادينه شده و نه تنها مايه بى ثباتى نيست بلكه بر رشد شاخصهاى مشاركت نيز تاثير گذاشته است. حتى در نمونه هاى دو قطبى مثل انگليس و آمريكا نيز احزاب ثالثى و جود دارند كه بخش كوچكى از منافع موجود در جامعه را نمايندگى مى كنند.

اصولگرايان در دهه گذشته نشان دادند كه به لوازم اوليه تكثر سياسى در كشور واقفند و از آنجا كه دغدغه كارآمدى نظام را دارند به منظور تعميق مشاركت سياسى و جلوگيرى از تك صدايى در كشور حتى حاضرند از بخشى از منافع خود چشم بپوشند. نمى توان به بهانه منافع حزبى و جناحي، كشور را از تفكرات مختلفى كه در درون نظام هستند و دغدغه كارآمدى سيستم دارند، محروم كرد. رقابت هشت ضلعى در انتخابات نهم در حالى كه نيمى از اضلاع آن متعلق به جريان اصولگرا و خرده گفتمانهاى موجود در آن بود، نشان داد كه براى اصولگرايان بيش از پيروزي، منافع تمام گروههاى جامعه مطمح نظر است و آنها در عمل به تكثر سياسى و تحقق مشاركت عمومى احترام مى گذارند.

نزاع اخيرى كه در بين جريانات دوم خردادى بر سر معرفى كانديداى واحد براى انتخابات رياست جمهورى آينده پيش آمده، پشت كردن به تمام نظريات و اهدافى است كه هشت سال با شعارآن دو قوه مهم كشور را در تصاحب داشتند. نزاع لفظى حزب اعتماد ملى و مجمع روحانيون بر سر انتخاب خاتمى در نشست يكشنبه هفته گذشته مجمع، توصيه اكيد دبير كل مشاركت بر آمدن گزينه واحد خاتمى و سكوت ساير جريانات دوم خردادي، تلاش مصرانه سازمان مجاهدين براى دو قطبى كردن فضاى انتخابات آينده و... حكايت از آن دارد كه منافع زود گذرجناحى براى پدرخوانده هاى دوم خردادى بيش از توسعه سياسى و تكثر نامزدهاى انتخاباتى اهميت دارد.

در نهايت به نظر مى رسد انتخابات رياست جمهورى آينده سنگ محك مناسبى براى سنجش ميزان پايبندى تئوريسين هاى دوم خردادى به شعار پر طمطراق توسعه سياسى است. آمدن يا نيامدن خاتمي، براى اصولگرايان مسئله‌اى نيست، براى اصولگرايان كارآمدى نظام سياسى و مهندسى رقابت دركشوراز اهميت بيشترى برخوردار است دوم خردادى ها نيز بايد اجازه دهند كه فضاى منولوگ كنونى به محملى براى ديالوگ كليه جريانات دوم خردادى تبديل شود و ساير گروههاى همسو را نيز در بازى خود راه دهند. چه بسا در فضاى چند ضلعى سياستها و منافعى كه آنها در جامعه نمايندگى مى كنند از ابهام كمترى برخوردار باشد و اقبال عمومى نيز با آنها همراه شود.
 سه شنبه 11 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن