واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پيشگيري و آگاهسازي جامعه موثرين راه مقابله با بلاي اعتياد است
اعتياد به مواد مخدر بهعنوان يك معضل و نابساماني اجتماعي پديدهاي است كه آن را بلاي "خانمانسوز" نام نهادند.
متخصصان، روانشناسان و صاحبنظران مرتبط با مسايل مواد مخدر و اعتياد در استان سمنان پيشگيري و آگاهسازي را مهمترين راهبرد در مبارزه با اين بلاي خانمانسوز ميدانند.
مسوولان مبارزه با مواد مخدر در اين زمينه نقش آموزش و پرورش و رسانهها را در امر آگاهسازي جوانان و نوجوانان بسيار مهم و تعيينكننده تلقي ميكنند.
نماينده وليفقيه در استان و امام جمعه سمنان با تاكيد بر لزوم مقابله جدي با معضل مواد مخدر و اعتياد خواستار توجه بيشتر مسوولان و خانوادهها به اين مساله شد.
حجتالاسلاموالمسلمين "سيدمحمد شاهچراغي" ترويج اعتياد و مواد مخدر را از توطئههاي دشمنان انقلاب اسلامي دانست و بر ضرورت همكاري دستگاههاي مرتبط با قاچاق و مصرف مواد مخدر تاكيد كرد.
فرمانده انتظامي استان سمنان نيز در اين زمينه ميگويد در راه مبارزه با مواد مخدر مهمترين برنامه بايد مبتني بر پيشگيري باشد و امسال نيز سال پيشگيري در ناجا و ستاد مبارزه با مواد مخدر نامگذاري شده است.
سردار "عليرضا طاهري" افزود: پيشگيري از راههاي اساسي و اصولي براي برخورد با معضل مواد مخدر است.
وي گفت:آگاهسازي جامعه به ويژه جوانان و نوجوانان در اينراه نقش اساس دارد.
فرمانده انتظامي استان سمنان خاطرنشان ساخت: در راه آگاهسازي جامعه به خصوص در بين نسل جوان و نوجوان آموزش و پرورش نقشي بسيار كليدي و موثر دارد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استانسمنان ايجاد مراكز ترك اعتياد، مبارزه شديد با قاچاق و توزيع مواد مخدر و اجراي برنامههايفرهنگي و آموزشي را در راستاي برنامههاي پيشگيري دانست.
سردار طاهري با اشاره بهفعاليت ۲۲مركز درماني و ترك اعتياد دولتي و خصوصي در اين استان افزود: اجراي برنامههاي فرهنگي و آموزشي از ديگر برنامههاي اين شورا در سالجاري براي پيشگيري ،مقابله و درمان معضل مواد مخدر است.
وي گفت: با توجه بهنامگذاري سال ۸۷در ستاد مبارزه با مواد مخدر و نيروي انتظامي به عنوان سال پيشگيري عمده برنامهها بر پايه پيشگيري استوار است.
طاهري بهكشف بيش از دو تن مواد مخدر در استانسمنان اشاره كرد و افزود:
بيش از ۴۰۰قاچاقچي و توزيعكننده مواد مخدر در ايناستان دستگير شدهاند.
وي جمعآوري معتادان تابلو و پرخطر از شهرها و معابر عمومي را از ديگر اقدامات شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر در استان سمنان برشمرد.
فرمانده انتظامي استان سمنان با اشاره بهكشف بالاي مواد مخدر در استان سمنان گفت: ۸۵درصد مواد كشف شده در اين استان مصرف خارج استاني دارد.
وي ميزان كشفيات پارسال مواد مخدر در استان سمنان را ۳/۵تن و كشفيات سه ماهه اول امسال را دو تن و ۱۸۰كيلوگرم اعلام كرد.
وي فعاليت هماهنگ دستگاههاي انتظامي، نظامي، امنيتي ، اطلاعاتي، مراكز ترك اعتياد دولتي و خصوصي و مشاركت مردم را براي كاهش اعتياد در جامعه ضروري دانست.
معاون سياسي امنيتياستانداري سمنان نيز با هشدار در مورد آسيبهايسياسي استفاده از مواد مخدر و تغيير الگوي مصرف اين مواد گفت: انگيزه سياسي دشمنان براي ترويج استفاده از مواد مخدر در كشور بيهويت و بيارزش كردن جوانان ايراني است.
"احمد عجم" با بيان اينكه همسايگي با افغانستان و پاكستان به عنوان قطبهاي توليد مواد مخدر و ترانزيت اين مواد از ايران زمينه را براي تحقق اين هدف دشمنان فراهم كردهاست بر لزوم آشنايي جوانان و خانوادها با خطرات اجتماعي مصرف مواد مخدر تاكيد كرد.
وي با اشاره به تغيير رويكرد مصرف مواد مخدر از مواد سنتي به صنعتي و شيميايي گفت: براي مقابله با افزايش مصرف اين نوع مواد مخدر در استان سمنان از دو سال پيش برنامهريزي شده است.
عجم، انگيزه جمهوري اسلامي ايران را از تلاش بيوقفه در مبارزه با مواد مخدر توجه بهكرامت انساني،حفظ سلامت خانوادگي و وظيفه قانوني و شرعي مقابل افراد نيازمند كمك عنوان كرد.
معاون سياسيامنيتي استانداري سمنان نيز معتقد است براي مبارزه جدي با پديده زشت مواد مخدر نياز به يك عزم ملي در كشور است.
عجم در اين خصوص پيشگيري را مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت: مساله اعتياد بايد بهعنوان يك پديده زشت تلقي شود و با اجراي طرحهاي پيشگيري و آموزش نسل جوان و خانوادهها با اين بلاي خانمانسوز مبارزه شود.
كارشناسان معتقدند در راه مبارزه با مواد مخدر خانوادهها و آموزش و پرورش نقش موثري دارند و در اين رابطه طرحهاي متعددي در مدارس براي آگاه سازي جوانان بايد اجرا شود.
دكتر "فرشيد فريور" رييس گروه خانواده دانشگاه علوم پزشكي سمنان نيز بر هوشياري خانواده، نظارت بر رفتار فرزندان، آگاهسازي فرزندان نسبت به خطرات مواد مخدر، ارائه آموزشهاي لازم توسط رسانهها و ... تاكيد دارد.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر استانسمنان از افزايش چهار برابري كشف مواد مخدر در اين استان خبر داد و گفت: دو هزار و ۱۸۵كيلوگرم انواع مواد مخدر در سهماهه اول امسال در استانسمنان كشف شده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد بالايي برخوردار است.
سرهنگ "عبدالحسين اميديان" افزود: مواد مكشوفه شامل دو هزار و ۶۱ كيلوگرم ترياك، ۱۱۷كيلو هروئين كراك و كريستال، پنج كيلو حشيش و دو كيلو گراس است.
وي، تشديد كنترل محورهاي اصلي و كويري، تقويت ايستگاههاي بازرسي و استفاده از شيوههاي اطلاعاتي در شناسايي قاچاقچيان و محمولههاي سنگين مواد مخدر را از دليل افزايش كسفيات مواد مخدر در استان سمنان دانست.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: در اين مدت ۱۹باند باند تهيه و توزيع مواد مخدر در استان سمنان متلاشي شدهاند.ك/۴
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 457]