واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس انجمن رمز ايران: جاي سند سياستهاي كلي ICT در كشور خالي است
خبرگزاري فارس: رئيس انجمن رمز ايران گفت: هم اكنون در كشور جاي سند سياستهاي كلي در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات خالي است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس ، محمدرضا عارف در مراسم افتتاحيه اولين كنفرانس مديريت و راهبردي ICT ايران كه صبح امروز در هتل المپيك برگزار شد، با تاكيد بر اينكه فناوري اطلاعات و ارتباطات به عنوان يك الزام است، نه يك انتخاب، گفت: در سند چشمانداز 20 ساله جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه با هويت اسلامي و انقلابي، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بينالمللي هدفگذاري شده و ICT يكي از فناوريهاي داراي اولويت اين سند است.
وي تصريح كرد: فناوري اطلاعات و ارتباطات يك بخش زيربنايي است كه رشد و توسعه آن ساير بخشها را تحت تاثير قرار ميدهد به طوري كه رشد شتابان كاربران اينترنت، افزايش روز افزون سرعت و امكانات رايانهها، كاهش هزينه دسترسي به اطلاعات و شبكههاي اطلاعرساني همگي خبر از تحولات گسترده ICT ميدهند و توسعه ICT تا رسيدن به جامعه دانايي محور در همه بخشها و اماكن شهري و غير شهري ادامه مييابد.
عارف ادامه داد: توسعه ICT نياز به زيرساختهاي مخابرات، حقوقي، امنيتي، اقتصادي و اجتماع دارد. در برخي از بخش زيرساختهاي مناسب فراهم شده است اما در زيرساخت حقوقي اقدامات زيادي انجام نشده است.
وي گفت: فناوري اطلاعات و ارتباطات سرعت ارائه خدمات و اطلاعرساني را افزايش ميدهد و سطح آگاهي مردم را ارتقا ميبخشد و موجب افزايش عملكرد بخشهاي توليدي، دقت انجام كارها ميشود و مفاسد اداري، اقتصادي و هزينههاي سازماني را كاهش ميدهد و امكان همكاري از راه دور را فراهم ميسازد.
رئيس انجمن رمز ايران يادآور شد: كاربرد ICT در نظام امور بانكي و مالي كشور، اورژانس و امداد، سلامت و بهداشت، حمل و نقل، آب و انرژي، خدمات عمومي كشور و امور آموزش و پژهش كاربرد دارد و همچنين اين فناوري در بخشهاي دفاعي و امنيتي نيز كاربرد حياتي دارد.
وي افزود: با توجه به جهتگيريهاي خوب در قانون برنامه چهارم توسعه، لازم است ICT در برنامههاي توسعه بعدي و به خصوص برنامه پنجم توسعه مورد توجه بيشتري قرار گيرد و همچنين تدوين و تصويب سياستهاي كلي نظام به صورت سند در بخش ICT بايد با اولويت در دستور كار دستگاههاي اجرايي ذيربط، مراكز علمي و پژوهشي و در نهايت مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گيرد. زيرا كه هم اكنون جاي خالي اين سند در كشور احساس ميشود.
عارف خاطرنشان كرد: فضاي تبادل اطلاعات كشور بايد به گونهاي امن شود كه جاي هر گونه جاسوسي، خرابكاري، سرقت، هتك حرمت، تجاوز به حريم خصوصي اشخاص گرفته شود و اينگونه موارد قابل شناسايي و پيگيري باشد.
وي تاكيد كرد: ايمنسازي زيرساختهاي ICT كشور از الزامات ملي است كه در اين خصوص گامهاي اوليه برداشته شده اما اين گامها كافي نيست.
رئيس انجمن رمز ايران با تاكيد بر اينكه راهبردهاي «افتا» بايد در برنامههاي توسعه كشور تعيين شود، گفت: پيشنويس سياستهاي كلي نظام در افتا در انجمن رمز ايران تدوين شده و هم اكنون براي تصويب در دستور كار مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفته است.
انتهاي پيام/ز
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]