نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: ما از امام خمینی درسهای بزرگی یاد گرفتهایم که امروز همچنان میتوانند در زندگی ما نقشآفرین باشند. این درسها شامل «غیرت دینی»، «غیرت ملی»، «استقلالطلبی»، «مردمی بودن»، «توجه به مردم»، «وظیفهمداری» و «اخلاص در راه خدا» است.
وی اظهار کرد که امام هیچگاه تسلیم کوچکترین تخلفی در برابر اسلام نشد. زمانی که لایحهای برای ایجاد انجمنهای ایالتی و ولایتی مطرح شد، امام با غیرت دینی خود اجازه نداد که مردم در برابر این حرکت دشمنان وارد سکوت شوند. همچنین، زمانی که قرارداد کاپیتولاسیون ننگین، که در واقع سند اسارت مردم ایران بود، به امضا رسید، امام به تنهایی به صحنه آمده و فریاد زده و دیگران را هم با خود همراه کرده است. وقتی کسی به نبی مکرم اسلام، محمد مصطفی (ص) اهانت میکرد، شاید دیگران مثل سیاستمداران عادی سکوت میکردند، اما امام به دلیل غیرت دینیاش پا به میدان گذاشت و هزینهای را که به جان خریده بود تحمل کرد. اما نام او در تاریخ اسلام به عنوان مدافع سختگیرانه دین و آرمانهای اسلام باقی ماند.
در مورد درس "غیرت ملی"، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد که امام خمینی به شدت مخالف بود که رهبران ملی به حقارت بینالمللی بیافتند. او بارها اعلام کرد که ارتش ایران توسط یک گروهبان آمریکایی دستور نمیگیرد و این موضوع باید برای ما بسیار مهم باشد تا هویت ملی ما مورد تقویت قرار گیرد. امروزه نیز، رهنمودهای امام و رهبر انقلاب ایران همواره توسط مردم و مسئولان ادامه داده میشود. این رهنمودها بر اساس اصل استقلال کشور از تداخلات خارجی و دستورات بیگانه است. استقلال یک کشور به معنای مقاومت در برابر تهدیدها و تلاشهای برای حفظ هویت ملی است، نه فقط مقابله با حملات نظامی، بلکه مقابله با تهاجم افکار غربی و تحت فشار قرار دادن آرمانهای ملی.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری به این موضوع اشاره کرد که از امام، درس اخلاص را یاد گرفتهایم. ایشان اظهار کردند که رهبر معظم انقلاب یک جمله زیبا را ارائه دادند که میگفتند امام مصداق بارز و تجسمبخش ایاک نستعین بود؛ یعنی کسی که باور دارد خودش را به خداوند معبود متصل کند و هیچ ترس یا واهمهای را در دلش جا ندهد.
وی اشاره کرد که امام تا آخرین لحظات زندگی در اوج بندگی بودند. ایشان اظهار کردند که هنگامی که بعضی از سیاستمداران وارد عرصه مبارزه میشوند، دیگر نمیتوانند به عنوان "عبادت" در زندگیشان فکر کنند. اما امام خمینی در ماه رمضان، با تعطیل کردن ملاقاتهای رسمی، وقت خود را برای اداره کشور و الهام بخشیدن به ملت صرف میکردند. وی ادامه داد که وظیفهگرایی و تکلیفگرایی از ویژگیهای مهم امام بود که در زندگی سیاسی، اجتماعی و فردی ایشان بروز یافت. امام همواره تأکید میکرد که ما باید بر اساس تکلیفهایمان عمل کنیم.
وی افزود که امروز ما شاهدیم کسی که ادامهدهندهٔ راه امام است و سرانجامدهندهٔ انقلاب است، با بیان تکلیفمدارانه و وظیفهمدارانه با دنیا سخن میگوید. امام در گذشته به قوای بزرگ اینگونه گفته بود که اگر در مقابل دین ما ایستادید، ما نیز در مقابل دنیای شما خواهیم ایستاد؛ و با تمام توانمان آمادهایم در این مسیر تلاش کنیم؛ یا همه به آزادی میرسیم و یا به چیزی بزرگتر به عنوان شهادت. این گفته به عنوان آینه و تابلوی راه ما خدمت میکند و امیدواریم که با دعای خیر امام این راه را ادامه دهیم.
سخنان حسینی بوشهری به پایان رسیده و در پایان به امام تأکید کرده که ایشان در طول ۳۶ سالی که از میان ما نیستند، اما همچنان در قلبهای ما حضور دارند و خاطرات آنها همیشه در زندگی ما زنده میماند. او از امام خواست که برای ما دعا کند و ما نیز به امید اینکه دعاهایشان مستجاب شود و ملت به مقصد و معنویت موردنظر برسد، دعا میکنیم.