آخرین نظرسنجی ایسپا درباره حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی نشان میدهد که حدود ۴۱ درصد از مردم ایران قصد دارند در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت کنند.
این نظرسنجی توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) صورت گرفته است. آنها در سه مرحله مختلف، یعنی در هفته اول آبان، هفته آخر دی و در دو روز گذشته هفتم و هشتم اسفند، نظرات مردم را مورد بررسی قرار دادهاند. نتایج موج سوم این نظرسنجی نشان میدهد که تعداد افرادی که قصد شرکت در انتخابات را دارند، افزایش یافته است، در حالی که تعداد کسانی که ابتدا احتمال حضور آنها در این انتخابات را کم دانسته بودند یا اصلاً قصد حضور نداشتند، کاهش یافته است.
این نظرسنجی به شیوه مصاحبه حضوری و با رعایت اصول علمی در مقیاس ملی صورت گرفته است. تعداد نمونهها ۵۱۲۱ نفر بوده و از جمعیت بالای ۱۸ سال کل کشور (شامل مناطق شهری و روستایی) انتخاب شدهاند. از این نمونه، ۵۰.۹ درصد مرد و ۴۹.۱ درصد زن بودهاند.
همچنین، از نظرات جمعیت در نمونه، ۲۶.۵ درصد در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۷.۲ درصد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۶.۳ درصد ۵۰ سال و بالاتر بودهاند. از نظر سطح تحصیلات، ۶۶.۱ درصد غیردانشگاهی و ۳۳.۶ درصد دانشگاهی بودهاند. همچنین، ۳۶.۹ درصد از شرکتکنندگان ساکن مرکز استان، ۳۶.۴ درصد ساکن شهرهای غیرمرکز استان و ۲۶.۸ درصد ساکن روستا بودهاند.
در نتایج آخرین نظرسنجی مربوط به انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی، افزایش قابل توجهی در تعداد افرادی که قطعاً در این انتخابات شرکت خواهند کرد، مشاهده شده است. در ابتدا، در نظرسنجی موج اول، ۲۷.۹ درصد افراد اعلام کرده بودند که قطعاً در این انتخابات شرکت میکنند. این درصد در نظرسنجی موج دوم به ۲۸.۶ درصد افزایش یافت و در نهایت، در آخرین نظرسنجی که طی دو روز گذشته انجام شده، به ۳۸.۵ درصد رسیده است. به عبارت دیگر، تعداد افرادی که اعلام کردهاند قطعاً در این انتخابات شرکت میکنند، از ابتدا تاکنون افزایش یافته است.
همچنین، در این نظرسنجی، ۷.۶ درصد افراد اعلام کردهاند که به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت خواهند کرد. از سوی دیگر، ۱۶ درصد افراد اظهار کردهاند که هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفتهاند و احتمالاً در دقایق آخر ممکن است به جمع رای دهندگان اضافه شوند.
کاهش درصد افرادی که پیشتر اعلام کرده بودند "به هیچ وجه" در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نمیکنند، همچنین، مقایسه نتایج سه دوره نظرسنجی ایسپا نشان میدهد که تعداد افرادی که هنوز تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند، یا احتمال کمی شرکت در انتخابات را دارند، یا به هیچ وجه شرکت نمیکنند، کاهش پیدا کرده است.
در موج اول نظرسنجی در آبان ماه، ۲۱.۹ درصد از مردم اعلام کرده بودند که هنوز هیچ تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند، اما این عدد در موج سوم به ۱۶ درصد کاهش یافته است.
همچنین، در آبان ماه، ۶.۸ درصد از مردم اعلام کرده بودند که احتمال کمی شرکت در انتخابات را دارند، اما این درصد در نظرسنجی هفت و هشت اسفند به ۵.۴ درصد کاهش یافته است.
از طرف دیگر، درصد افرادی که معتقد بودند "به هیچ وجه در انتخابات مجلس شرکت نخواهند کرد"، از ۳۶ درصد در موج اول نظرسنجی به ۳۲.۶ درصد در موج سوم نظرسنجی کاهش یافته است.
درصد مشارکت مردم تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی به ۲۳.۵ درصد افزایش یافته است. مقایسه آمارهای به دست آمده از سه دوره نظرسنجی ایسپا نشان میدهد که این افزایش درصد مشارکت مردم تهران در انتخابات قابل مشاهده است، برای حوزههای انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس نیز.
در موج اول نظرسنجی، ۱۵.۸ درصد از تهرانیها اعلام کرده بودند که قطعاً در انتخابات شرکت میکنند. این عدد در موج دوم به ۱۸.۹ درصد افزایش یافت و در موج سوم به ۲۳.۵ درصد رسید.
با توجه به افزایش مشاهده شده در موج سوم نظرسنجی ایسپا، میتوان پیشبینی کرد که مشارکت مردم ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود ۴۱ درصد با سطح اطمینان ۲± خواهد بود.