واضح آرشیو وب فارسی:: لوله مانیسمان یا لوله بدون درز (Seamless Pipe) و لوله درز دار (Welded Pipe) دو نوع از رایجترین لولههای فولادی محسوب میشوند که در صنایع مختلفی کاربرد دارند. این لولهها از نظر مشخصات، ویژگیها و کاربردها تفاوتهایی باهم دارند. با اطلاع از تفاوتهای بین لوله های بدون درز مانیسمان با لولههای درزدار میتوان از بین آنها مناسبترین و بهترین لوله را برای پیشبرد اهداف خود انتخاب کرد. در این مطلب قصد داریم درباره مهمترین تفاوتهای بین لولههای مانیسمان بدون درز و لولههای درزدار صحبت کنیم. لطفا تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با مهمترین تفاوتهای بین لوله مانیسمان و لوله درز دار
از مهمترین تفاوتهای بین لولههای مانیسمان و درز دار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تفاوت در زمان و روش تولید
در تولید لولههای مانیسمان بهجای استفاده از ابزارهای جوشکاری و اتصال، شمشهای فولادی از طریق روشهایی شامل نورد گرم، نورد سرد، کشش سرد و اکستروژن به لوله تبدیل میشوند. این در حالی است که برای تولید لولههای درزدار با استفاده از ورقهای برش خورده از روشهای مختلف جوشکاری شامل قوس اتوماتیک و جوشکاری مقاومتی کاربرد دارد. مدت زمان مورد نیاز برای تولید لولههای مانیسمان بیشتر از لولههای درزدار است.
تفاوت در میزان استحکام و مقاومت
ساختار یکدست و یکپارچه لوله مانیسمان و عدم وجود جوش و اتصالات در سطح آن باعث شده است که میزان استحکام و مقاومت آن نسبت به لولههای درزدار بهمراتب بیشتر باشد؛ البته به این نکته توجه داشته باشید که استفاده ای مواد اولیه مشابه برای تولید این نوع لوله تأثیر زیادی در مقاومت و استحکام آنها دارد؛ اما بههرحال وجود درز و شکاف در ساختار لولههای درزدار در کاهش مقاومت و استحکام آنها نسبت به لولههای مانیسمان تأثیرگذار است.
تفاوت در هزینههای تولید
تفاوت دیگری که بین لوله بدون درز و درزدار وجود دارد، تفاوت در هزینههای تولید است. با توجه به گران بودن مواد اولیه و نیاز به تجهیزات پیشرفته برای انجام فرآیندهای تولید لولههای مانیسمان هزینه تولید این نوع لوله از هزینه تولید لولههای درزدار بیشتر است و بههمین دلیل قیمت لوله مانیسمان نسبتا بالاتر است.
تفاوت در میزان در دسترس بودن
لولههای درزدار بهطور گسترده در ابعاد و اندازههای مختلف در دسترس هستند؛ در حالی که لوله های مانیسمان بدون درز بهدلیل پیچیده بودن فرآیند ساخت و محدود بودن تعداد آلیاژهای بهکاررفته در تولید دسترسی کمتری دارند. در تولید لولههای درزدار هیچ محدودیتی بابت دسترسی به صفحات و کویلهای استیل وجود ندارد.
تفاوت در شکل ظاهری
از نظر شکل ظاهری لولههای درزدار نسبت به لولههای مانیسمان کیفیت بهتری دارند. سطح ظاهری لوله های بدون درز مانیسمان را میتوان با کمک پولیش کمی جلا داد؛ اما لولههای درز دار به خاطر مناسب بودن سطح کویل دارای سطحی صاف، یکنواخت و هموارتری هستند.
تفاوت در نوع کاربردها
از لوله مانیسمان بیشتر در خطوط کنترل نفت و گاز، فشارقوی، هیدرولیک، صنایع غذایی و دارویی، تزریق مواد شیمیایی، دریچههای ایمنی زیر دریا، انتقال سیالات تحت فشار و غیره استفاده میشود؛ اما کاربردهای لوله درزدار عبارتند از: استفاده در صنعت ساختمانسازی برای لولهکشی آب و گاز، لولهکشی شوفاژ، لولهکشی آبگرمکن، صنایع خودروسازی، صنعت کشتیسازی، ساخت پروفیل، لولهکشی فاضلاب و غیره.
تفاوت در میزان قطر و ضخامت دیواره لوله
قطر بیرونی لوله مانیسمان بین 8.1 تا 26 اینچ و قطر بیرونی لوله درز دار تا 24 اینچ است. امکان ساخت لولههای بدون درز با ضخامت دیواره پایینتر از 3 میلیمتر ممکن نیست. ضخامت دیواره لوله در لولههای مانیسمان نسبت به لولههای درزدار بیشتر است. لولههای بدون درز معمولاً طول کمتری دارند؛ اما لولههای درزدار را میتوان با طول زیاد به اندازههای 6 متر تا 12 متر هم تولید کرد.
تفاوت در میزان مقاومت در برابر خوردگی
در گذشته اعتقاد بر این بود که لولههای درزدار در بخش درز طولی به مرور زمان دچار خوردگی شده و مقاومت خود را از دست میدهند؛ اما امروزه میزان کیفیت ساخت لولههای درزدار نیز بالا رفته است و درست مانند لوله بدون درز در مقابل خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارند.
تفاوت در سرعت اجرا و قابلیت اتصال
با توجه به اینکه در لولههای درزدار امکان استفاده از فرآیند جوشکاری وجود دارد، بهراحتی میتوان آن را به تجهیزات دیگر متصل کرد. سرعت نصب، تعمیر و تعویض آنها نیز بالاتر لولههای مانیسمان است. ساختار یکپارچه لولههای بدون درز باعث شده است که قابلیت اتصال و سرعت اجرا، نصب و تعویض آنها کمتر باشد.
انتخاب درست با آگاهی از تفاوتهای لوله مانیسمان و درزدار
در این مطلب شما را با تفاوتهای بین لوله های بدون درز مانیسمان و لولههای درزدار آشنا کردیم. این دو نوع لوله از نظر زمان و روش تولید، میزان استحکام و مقاومت، هزینههای تولید، در دسترس بودن، شکل ظاهری، کاربردها، میزان قطر و ضخامت، مقاومت در برابر خوردگی و سرعت اجرا و قابلیت اتصال با هم تفاوت دارند. آشنایی با تفاوتهای بین این دو نوع لوله پرکاربرو باعث میشود که با توجه به نیاز خود انتخاب درستتری داشته باشید. در صورتی که تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت روز لوله مانیسمان و همینطور خرید لوله مانیسمان دارید همین حالا با کارشناسان آهن یک https://ahan1.com تماس حاصل نمایید.