واضح آرشیو وب فارسی::
در مراسم کلنگزنی مجتمع ۵۰۰ واحدی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران، دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اعلام کرد که دانشگاهها میتوانند از املاک بلااستفاده خود بهرهبرداری کنند. او توضیح داد که این به این معنی است که دانشگاه میتواند ملک بلااستفاده را به بخش خصوصی واگذار کند و بخش خصوصی در مقابل قیمت مناسبی زمین، ساختمان یا هر چیزی که دانشگاه نیاز دارد را برای دانشگاه فراهم کند.
وزیر علوم بیان کرد که دانشگاه تهران از قبل اعتبارات لازم را برای احداث این خوابگاه متاهلین تهیه کرده است و یک خیر نیکاندیش هم تامین منابع مالی برای احداث ۱۰۰ واحد دیگر این خوابگاه را بر عهده دارد. او افزود که با توجه به اینکه اعتبارات مورد نیاز برای احداث این مجتمع پیشبینی شده است، ۵۰۰ واحد خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران در کمتر از دو سال به پایان میرسد.
زلفیگل به تأکید کرد که این مجتمع خوابگاهی با سه برجی که به شکل جنگلهای عمودی ساخته میشود، ویژگیهای منحصر به فردی دارد. هر طبقه از این ساختمانها فضای سبزی خواهد داشت و وقتی افراد به آن نگاه میکنند، یک جنگل عمودی را مشاهده خواهند کرد.
وزیر علوم اظهار داشت که دانشگاه تهران باید در همه زمینهها الگو باشد و امیدوار است که این خوابگاه مجتمع با ویژگیهای خاص خود، شاهد توجه و تحسین باشد. او با اشاره به املاک بلااستفاده در دانشگاهها، اعلام کرد که قانون به دانشگاهها اجازه داده است این املاک را بهبود بخشند. دانشگاهها میتوانند این املاک را به بخش خصوصی واگذار کنند و بخش خصوصی در مقابل ارائه قیمتی مناسب، زمین، ساختمان و سایر نیازهای دانشگاه را فراهم کند. در صورت تمایل، دانشگاهها هم میتوانند از طریق فروش این املاک بلااستفاده منابع مالی جمعآوری کنند و آن را برای رفع اولویتهای دانشگاه استفاده کنند.
دکتر زلفیگل به این نکته اشاره کرد که با نگاه جدیدی که در مدیریت دانشگاه تهران وجود دارد، تغییرات مثبتی در این دانشگاه رخ میدهد. او تأکید کرد که در دانشگاهها منابعی بلااستفاده وجود دارد و قانون به دانشگاهها اجازه داده است این املاک بلااستفاده را بهبود بخشند. این اقدامات میتواند شامل تهاتر املاک با بخش خصوصی یا فروش این املاک و استفاده از درآمدهای حاصل از آنها برای اولویتهای دانشگاه باشد.
به این ترتیب، دانشگاهها قادر خواهند بود از املاک بلااستفاده خود بهرهبرداری کنند و منابع مالی لازم را برای توسعه و بهبود بخشیدن به نیازهایشان فراهم آورند.
دانشگاه تهران، به عنوان نماد آموزش عالی کشور و دانشگاه ایران، در تمام زمینههای علمی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و رفاهی باید به عنوان سرآمد و مرجع در نظام آموزش عالی شناخته شود. برای دانشآموزان و داوطلبان آموزش عالی، به ویژه در رشتههای علوم انسانی، دانشگاه تهران به عنوان پرچم و نمونهای برای تحصیل و تحقیقات خود محسوب میشود.
یکی از مسائل مهم درباره دانشگاه تهران، توسعه آزمایشگاههای آن به منظور ارائه خدمات به کل کشور است. با تحقق این هدف و تبدیل شدن آزمایشگاههای دانشگاه تهران به مرجعی برای سایر نهادها و دانشگاهها، میتوان به کشور بهبود و خدمترسانی کرد. این اقدام باید در آینده نزدیک انجام شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با توصیه به مسئولان آموزش عالی برای بهرهگیری از فرصت خدمت و انجام کار خیر، بیان کرد که خیر بودن به معنای داشتن منابع مالی و احداث ساختمانها نیست. خیر در برخی موارد میتواند به سادگی و با احترام به دانشجویان و انجام به موقع وظایف خود نشان داده شود. به عنوان مثال، با بازسازی و بهینهسازی واحدهای خوابگاهی در دانشگاه تهران، کار خیر در جهت آسایش دانشجویان انجام شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین اعلام کرد که مأموریتی به رئیس ستاد خیرین وزارت علوم ابلاغ شده است تا از توان خیرین نیکاندیش برای ارتقای آموزش عالی استفاده شود. ایجاد یک سیستم، که هر شهروندی با تواناییها و نیکاندیشی خود، بتواند در بهبود آموزش عالی مشارکت کند، اهداف این مأموریت را تعیین میکند. حتی با اهدای یک تخت یا آمادهسازی یک اتاق خوابگاهی، هر شهروند میتواند نیت خیرخواهانه خود را به مسئولان آموزش عالی اعلام کرده و به عمل تبدیل کند.
دکتر زلفیگل، معاون برمن متوجه سوال شما نشدم. برای هر سوال خاصی در مورد دانشگاه تهران، میتوانید از من بپرسید.