با توجه به اعلام دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، استفاده از دخانیات در بین دختران نوجوان به طور قابل توجهی افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، در یک نشست تخصصی با موضوع تشکیل میز تخصصی مبارزه با استعمال دخانیات، محمود حاجیلویی بیان کرد که آمارهای رسمی نشان میدهد استفاده از دخانیات در کلیه گروههای سنی در حال افزایش است و این امر نگرانکننده است.
در بین دختران نوجوان، استفاده از دخانیات رشدی بالغ بر ۱۳۳ درصد نشان میدهد. حاجیلویی تأکید کرد که افزایش استفاده از دخانیات در بین نوجوانان، به ویژه دختران نوجوان، به خطرات بیشتری منجر میشود و این امر نگرانکننده است. وی اشاره کرد که استعمال دخانیات سبک، ورودی برای استعمال دخانیات سنگین و مواد مخدر است و بین ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد معتاد به مواد مخدر، در گذشته از دخانیات استفاده میکردند.
هدف سیاستگذاری در کشور، کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات تا سال ۲۰۲۵ است. محمود حاجیلویی، در یک نشست تخصصی با موضوع تشکیل میز تخصصی مبارزه با استعمال دخانیات، اعلام کرد که هدف اصلی برنامههای ملی در کشور، کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات تا سال ۲۰۲۵ است. اگر این روند ادامه یابد، کشور به عنوان یکی از کشورهایی شناخته خواهد شد که مصرف دخانیات در آن به طور قابل توجهی کاهش یافته است، مطابق اعلام سازمان بهداشت جهانی.
او درباره اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مقابله با ترویج استعمال دخانیات در سریالهای نمایش خانگی، اشاره کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه نمایش خانگی برنامههایی را تصویب کرده است. در بند ششم این برنامه، تهیه بستههای سیاستهای صوت و تصویر فراگیر در دستور کار قرار دارد.
حاجیلویی بیان کرد که به نظر میرسد این اقدامات بتواند بخشی از نگرانیها را حل کند، اما تا آن زمان قوانین و مقرراتی نیز وجود دارند که با ترویج صریح مصرف سیگار در رسانهها مقابله میکنند. او اظهار کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی این مسئله را از طریق دستگاههای موظف پیگیری میکند.
در بخش دیگری از برنامه، مقصود دبیر میز تخصصی پیشگیری از استعمال دخانیات شورای عالی انقلاب فرهنگی، سه راهبرد اصلی برای پیشگیری از مصرف دخانیات در زنان و نوجوانان بر پایه مدرسه و خانواده را بیان کرد. این راهبردها شامل انسجام بخشی و هماهنگی بین دستگاههای مختلف برای مواجهه موثر با مصرف دخانیات، تمرکز بر حوزه اطلاعرسانی و ایجاد بسترهایی برای مشارکت گروههای مردمی، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی است.
همچنین، برنامهریزی برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، ممنوعیت تبلیغات فیزیکبازنویسی سیاستگذاری برای کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات تا سال ۲۰۲۵ در کشور:
هدف سیاستگذاری در کشور، کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات تا سال ۲۰۲۵ است. برنامههای ملی در کشور برای دستیابی به این هدف مورد توجه قرار میگیرند. اگر به روند کنونی ادامه داده شود، کشور به عنوان یکی از کشورهایی شناخته خواهد شد که مصرف دخانیات در آن به طور قابل توجهی کاهش یافته است، همانطور که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است.
در جلسهای که در مورد مقابله با ترویج استعمال دخانیات در سریالهای نمایش خانگی برگزار شد، محمود حاجیلویی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اقدامات مورد توجه شورا را برای مقابله با این مسئله تشریح کرد. از جمله اقدامات شورا، تهیه بستههای سیاستهای صوت و تصویر فراگیر در حوزه نمایش خانگی است.
حاجیلویی بیان کرد که این اقدامات میتوانند به حل بخشی از نگرانیها کمک کنند، اما تا زمانی که این اقدامات به اجرا درآیند، قوانین و مقرراتی نیز وجود دارند که ترویج مصرف سیگار در رسانهها را محدود میکنند. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز این موضوع را از طریق دستگاههای مختلف پیگیری میکند.
در بخش دیگری از برنامه، دبیر میز تخصصی پیشگیری از استعمال دخانیات شورای عالی انقلاب فرهنگی، سه راهبرد اصلی را برای پیشگیری از مصرف دخانیات در زنان و نوجوانان بر پایه مدرسه و خانواده ارائه کرد. این راهبردها شامل انسجام بخشی و هماهنگی بین دستگاههای مختلف برای مواجهه موثر با مصرف دخانیات، تمرکز بر حوزه اطلاعرسانی و ایجاد بسترهایی برای مشارکت گروههای مردمی، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی است.
وی افزود: برنامهریزی برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، ممنوعیت تبلیغات فیزیکی و رسانهای در حوزه استعمال دخانیات و تولید محصولات فرهنگی از طریق میز پیشگیری از مصرف دخانیات را در دستور کار داریم.