رئیس جهاددانشگاهی درباره ساماندهی واحدهای دانشگاهی جهاددانشگاهی اظهار کرد: در بعضی از واحدهای دانشگاهی ما رشتههای خیلی خوبی وجود دارد. اگر بتوانیم همه واحدهای دانشگاهی خودمان را در یک پوشش کارآمد ترکیب کنیم، این تدابیر به توسعه و بهبود عملکرد دانشگاهی کمک خواهد کرد و دانشجوها نیز نگران ادامه تحصیل و دریافت مدرک خود نخواهند بود.
رئیس جهاددانشگاهی، حسن مسلمی نائینی، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در مورد آمایش و ساماندهی واحدهای دانشگاهی جهاددانشگاهی و اخباری که در مورد تعطیلی بعضی از واحدهای آن شنیده میشود، توضیح داد: با توجه به اینکه برخی واحدهای دانشگاهی ما بدهی دارند و همچنین به دلیل اعلام دولت که ارگانهای مختلف مانند هلال احمر، شهرداریها، جهاددانشگاهی و... نمیتوانند واحد دانشگاهی علمی کاربردی داشته باشند، تصمیم بر آن است که دانشگاههای ما ساماندهی شوند.
وی ادامه داد: درخصوص برخی واحدها این امکان وجود ندارد تا آنها را در واحد یا دانشگاههای دیگری ادغام کنیم. اما دانشجویان نگران نباشند؛ ما تا پایان تحصیلات آنها همراهشان هستیم و واحددانشگاهی آنها نیز پابرجا خواهد ماند و فقط دیگر دانشجوی جدیدی جذب نمیکند.
مسلمی نائینی اضافه کرد: در خصوص برخی از واحدهای دانشگاهی علمی کاربردی جهاددانشگاهی این امکان وجود دارد که افراد به سایر واحدهای مشابه رفته و ادامه تحصیل هم بدهند و دانشگاههای خصوصی دیگر هم میتوانند در این رابطه ما را همراهی کنند. بازهم تاکید میکنم از نظر ادامه تحصیل و دریافت مدرک فارغ التحصیلی مشکلی برای هیچ کدام از دانشجویان ما به وجود نمیآید.
استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس توضیح داد: به وزارتخانه نیز اعلام کردهایم که امکان جابهجایی برخی واحدهای دانشگاهی ما وجود دارد و دانشجویان میتوانند در مراکز مشابه مراکز ما منتقل شوند. به طور کلی در آمایش دانشگاهها تلاش بر این است که واحدهای دانشگاهی موثرتر واقع شوند. ما موسسات کوچکی هم داریم که اگر با سایر موسسات ادغام شوند و به هم افزایی برسند، طبیعتاً خیلی بهتر میتوانند کار کنند تا اینکه جداگانه باشند.
او توضیح داد: ما برای آمایش واحدهای خودمان ۶ ماه فرصت خواستهایم تا به دقت روی این موضوع کار شود. هم افزایی و ساماندهی واحدها این امکان را ایجاد میکند تا واحدهای دانشگاهی جهاددانشگاهی بین سایر دانشگاههای کشور حتی دانشگاههای دولتی قد علم کنند. در بعضی از واحدهای دانشگاهی جهاددانشگاهی رشتههای خیلی خوبی وجود دارد. اگر بتوانیم همه واحدهای دانشگاهی خودمان را در پوششی کارآمد دور هم جمع کنیم، موثرتر خواهند بود و دیگر شاهد واحدهای کوچک نخواهیم بود.
استاد تمام افزود: ما برنامههای پیشنهادی متعددی برای تحقق آمایش دانشگاههای خودمان مدنظر داریم. مثلاً شاید برای همه واحدهای دانشگاهی جهاد یک نام مشخص بگذاریم و فقط در هر استان شعبی داشته باشند و با نام شعبه استانی خود مشخص شوند. چیزی شبیه دانشگاه آزاد اسلامی تا دیگر هر واحد ما مستقل برای خودش نباشد و یکپارچگی ایجاد شود. قطعاً اگر واحدهای دانشگاهی ما با هم باشند، قویتر هم میشوند. آمایش واحدها دسترسی به وسایل و تجهیزات را نیز آسانتر میکند.
استاد تمام با تأکید بر اینکه جای نگرانی برای دانشجوها وجود ندارد و ارزش مدرک و امکان ادامه تحصیل برای همه دانشجوها برقرار است، اظهار کرد: اگر واحدی اعلام کرده که در ترم جدید دانشجو نمیپذیرد، منظور پذیرش ورودی جدید است و مشکلی برای کسانی که پیشتر در واحدی مشغول به تحصیل شدهاند، وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشخص شده که چه تعداد واحد دانشگاهی جهاددانشگاهی قرار است ادغام یا تجمیع شود، افزود: فعلاً روی این طرح کار میشود و باید بررسی کرد. برخی شهرها ممکن است دیگر هیچ واحدی نداشته باشیم و اگر مرکزی هست برای اینکه دانشجوها به مشکلی برنخورند تا پایان تحصیل آنها باید برقرار میماند. بعد از بررسیها تعداد تجمیع و ادغامها را هم اعلام میکنیم و تمام هدف ما بهتر شدن کیفیت و وضعیت تحصیلی افراد در جهاددانشگاهی است.