مهندس مهدی کلانتری، مدیرعامل شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین اجتماعی، اعلام کرد که سامانه متمرکز دریافت لیست حق بیمه به طور آزمایشی راهاندازی شده است. وی افزود: با این تغییر، کارفرمایان قادر به دریافت وجوه لیست حق بیمه به صورت آنلاین میشوند و با واریز حق بیمه، حق درمان بیمهشدگان کارگاه متعلق به آن کارفرما برقرار میشود. این اقدام به منظور رفع مشکلات بیمهشدگان در دسترسی به خدمات درمانی انجام شده است.
وی همچنین به تاریخ تأسیس شرکت خدمات ماشینی تامین اجتماعی در سال ۱۳۷۰ اشاره کرد و اظهار کرد که این شرکت تمامی خدمات IT سازمان تامین اجتماعی را انجام میدهد، از جمله نرم افزارها، سختافزارها، زیرساختها و شبکه. همچنین، او افزود که این شرکت بیش از ۱۰۰ هزار کاربر داخلی و چندین میلیون کاربر خارجی دارد و در بین مخاطبان آن شامل مردم و بیمهشدگان، پزشکان، مراکز درمانی و داروخانههایی که با تامین اجتماعی قرارداد دارند، میباشد.
وی در خصوص تعداد کاربران و بیمهشدگانی که از خدمات غیرحضوری شرکت بهرهمند هستند، اظهار کرد: طرح ارائه خدمات غیرحضوری تامیناجتماعی از سال ۱۳۹۷ در شرکت راهاندازی شده است. بدین ترتیب، در سال ۱۳۹۹، طرح ۳۰۷۰ توسط شرکت اجرا شد و مقرر شد با غیرحضوری کردن ۳۰ خدمت، تعداد مراجعات به شعب تامیناجتماعی را ۷۰ میلیون بار کاهش دهد. هماکنون، این طرح به ۴۲۸۰ خدمت تبدیل شده است، به این معنا که ۸۰ میلیون مراجعه به شعب تامیناجتماعی توسط این خدمات غیرحضوری کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین اجتماعی اعلام کرد که در حال حاضر در اپلیکیشن "تامین من"، ۴۸ خدمت غیرحضوری در دسترس بیمهشدگان، کارفرمایان، و مستمریبگیران قرار دارد. او افزود که تعداد این خدمات به تدریج افزایش خواهد یافت و تا پایان سال جاری تمامی خدمات از طریق این اپلیکیشن به صورت غیرحضوری ارائه خواهند شد. اولین نسخه اپلیکیشن "تامین من" در تیرماه سال گذشته رونمایی شد و از آن زمان تعداد کاربران فعال این برنامه به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین اجتماعی اعلام کرده که از آغاز اجرای طرح نسخه الکترونیک در سال ۱۳۹۴، تعداد ثبت نسخههای الکترونیکی روزانه به حدود ۱.۵ میلیون نسخه رسیده است. او افزود که حدود ۷۰ درصد پزشکان از این سامانه برای نسخهنویسی الکترونیکی استفاده میکنند.
همچنین، از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه ۱۴۰۲، بیش از ۷۳۱ میلیون نسخه به صورت الکترونیکی ثبت شده است. از این تعداد، بیش از ۲۳۰ میلیون نسخه در داروخانهها، بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه در درمانگاهها، بیش از ۱۹۰ میلیون نسخه در مطبها، و بیش از ۸۳ میلیون نسخه در پاراکلینیکها ثبت شده است.
ه گفته کلانتری، در حال حاضر حدود ۷۰ درصد پزشکان از نسخه نویسی الکترونیکی استفاده میکنند و این در حالی است که با توجه به وجود زیر ساختهای مناسب فنی، امکان ارائه خدمت به ۳۰ درصد باقیمانده نیز جهت بهره مندی از این سامانه و نسخهنویسی الکترونیکی وجود دارد. هم اکنون۱۲۰ هزار پزشک، ۱۵ هزار داروخانه، ۱۱ هزار پاراکلینیک و حدود ۴۰۰۰ درمانگاه هم طرف قرارداد و از سامانههای آنلاین تامین اجتماعی استفاده میکنند.
کاهش اختلالات و قطعی سیستم سامانه نسخهنویسی الکترونیک به زیر یک درصد
یکی از مشکلات اولیه پزشکان و مراکز درمانی و داروخانهای برای بهرهمندی از سامانه نسخهنویسی، اختلالات و قطعی سیستم و اینترنت بود که کلانتری در این خصوص نیز گفت: میزان قطعی و اختلال سیستم در حال حاضر در حد بسیار ناچیز و زیر یک درصد است؛ در ابتدای طرح با توجه به مشکلات زیرساختی و نبود منابع با یکسری اختلالات روبرو بودیم که هم اکنون با پیگیریهای انجام شده و تقویت زیرساختها این مشکلات تا حد زیادی مرتفع شده و در حال حاضر اختلالی در سامانههای این سازمان وجود نداشته و چنانچه گاهی به دلیل بروز مشکل در سامانههای مرتبط با طرح، اختلالی بروز کند، با هماهنگی سازمان مربوطه نسبت به رفع فوری مشکل در نهادهای مرتبط اقدام می شود.
کاهش صف انتظار بیمهشدگان در داروخانهها جهت خوانش نسخه الکترونیک با راهاندازی اینترنت ملی
انتقال اطلاعات پزشکی بیمهشدگان در راستای ایجاد و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت
وی درخصوص بالا بودن صف انتظار بیمهشدگان در داروخانهها جهت خوانش نسخه الکترونیک اظهار کرد: این مدت زمان نسبت به قبل کاهش یافته است که با راهاندازی طرح اینترنت ملی، پیشبینی میشود مشکلات کمتر شود چون قرار است داروخانهها در بستر اینترنت ملی کار کنند.
مدیر عامل شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین همچنین گفت که اطلاعات و پروندههای پزشکی بیمهشدگان در راستای ایجاد پرونده الکترونیک سلامت به صورت دیجیتال منتقل میشود. علاوه بر این نسخه الکترونیک در حال بهروزرسانی و در هر لحظه امکانات دیگری همچون بحث دارویار، دستیار پزشک و ... به آن افزوده میشود و یا ارائه خدمات درمانی به بیماران صعب العلاج که از طریق صندوق حمایت از این بیماران (که به تازگی به خدمات درمانی تامیناجتماعی اضافه شده است) از طریق این سامانه صورت و اطلاعاتشان به بیمه سلامت و سایر صندوقهای بیمهای منتقل میشود.
اگر در بارگذاری اسناد پزشکی با مشکلی مواجه شدید با ۱۴۲۰ تماس بگیرید
به گزارش ایسنا، یکی از مباحث و مشکلات بیمهشدگان، قطع بیمه آنها در دوران مرخصی زایمان است به طوریکه وقتی به مرکز درمانی مراجعه میکنند، اعلام میشود بیمه ندارند که کلانتری در این خصوص گفت : بیمه شده می بایست درخواست دریافت کمک هزینه بارداری از سازمان تامین اجتماعی را از طریق سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی ثبت کند تا روند رسیدگی در شعبه انجام و استحقاق درمان وی برقرار شود.
وی همچنین از بیمهشدگان خواست تا چنانچه در بارگذاری اسناد پزشکی خود با مشکلی مواجه شدند با شماره ۱۴۲۰ (سامانه تلفنی تامیناجتماعی) تماس، مشکل را مطرح و کد پیگیری دریافت کنند تا با استفاده از این کد مشکلشان حل شود.
کاهش مصرف کاغذ با حذف دفترچههای کاغذی درمان تنها یکی از مزایای الکترونیکی شدن نسخ است که کلانتری درباره آن عنوان کرد: روزانه حدود ۱.۵ میلیون نسخه در سامانه الکترونیک تامیناجتماعی نوشته میشود؛ اگر قیمت هر برگ کاغذ و قیمت تمام شده هر دفترچه درمان از چاپ تا هزینههای کارگزاریها برای تامیناجتماعی، ایاب و ذهاب بیمه شده، صفهای انتظار، گم شدن دفترچه، استفاده نادرست از دفترچهها و ... به نرخ روز محاسبه شود، میتوان به اهمیت این سامانه پی برد این در حالیست که اطلاعات و اسناد جمعآوری شده از طریق این سامانه باعث دستیابی سیاستگذاران و مسئولان به نیازهای دارویی کشور، آیندهنگری حوزه سلامت و ... میشود.
حذف گردش پروندههای فیزیکی بیمهشدگان
وی همچنین مزایای طرح پرونده الکترونیک و نسخهنویسی الکترونیک را حذف گردش پروندههای فیزیکی بیمه شدگان از جریان ارائه خدمت، ارتقاء کیفیت خدمات، رفع دغدغه گم شدن پرونده یا اسناد مربوطه، کاهش هزینههای اداری و اجرایی شعب، آزادسازی فضای اداری و ایجاد پایگاه متمرکز اسناد مخاطبان سازمان اعلام کرد و گفت: انتقال پرونده بیمهشدگان و پرونده الکترونیک چند سال است آغاز و مبحث بیمهشدگان آن به اتمام رسیده و در حال حاضر در بحث درآمد و وصول در حال انجام کار هستیم.
کلانتری ادامه داد: همچنین امروز به راحتی میتوانیم از طریق eservices و اپلیکیشن "تامین من" سوابق بیمهای خود را مشاهده و درخواست انتقال سوابق، برقراری بازنشستگی و ... را داشته باشیم که لازمه این امکانات غیرحضوری، مکانیزه کردن فرآیندها بود که گام به گام صورت گرفت و امروز میتوانیم خود را با ۱۰ـ ۱۵ کشوری که حرفی برای گفتن در این زمینه دارند، مقایسه کنیم.
رایزنی با سازمان امور مالیاتی در راستای ایجاد درگاه مشترک جهت پرداخت حقبیمه و هزینه مالیات
راهاندازی آزمایشی سامانه متمرکز دریافت لیست حق بیمه/ رفع مشکلات برقراری استحقاق درمان با این سامانه
مدیر عامل شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین همچنین از رایزنی با سازمان امور مالیاتی در راستای ایجاد درگاه مشترک به منظور پرداخت حقبیمه و هزینه مالیات خبر داد و همچنین گفت: همزمان و همسو با راه اندازی پروژه لیست مشترک بیمه و مالیات، «سامانه متمرکز دریافت لیست حق بیمه» نیز توسط شرکت در دست پیاده سازی و اجراست. در این سامانه وجوه لیست حق بیمه به صورت بر خط از کارفرمایان دریافت میشود؛ بنابراین به محض واریز حق بیمه، استحقاق درمان بیمه شدگان کارگاه مربوطه برقرار میشود. در صورتیکه در سامانههای قبلی پرداخت وجه لیست لزوما همزمان با دریافت لیست حق بیمه انجام نمی شد که این امر باعث بروز مشکلاتی برای بیمه شدگان آن کارگاه در زمینه استحقاق درمان می شد. در حال حاضر سامانه متمرکز دریافت لیست حق بیمه به صورت پایلوت در ۴ شعبه ۱۳، ۱۶ ، ۹ و ۳۳ تهران در حال انجام است و بعد از انجام آزمونهای لازم در شعب مذکور، به سایر شعب تعمیم مییابد.
یکی از اهداف اجرای سامانه متمرکز دریافت حق بیمه، هوشمندسازی لیست حقبیمهها است که این مهم در راستای متمرکزسازی تمامی فرایند محاسبه دریافت و پرداخت لیست حق بیمه کارفرمایان اجرا شده است، کلانتری در این خصوص نیز اظهار کرد: با اجرای این پروژه از این پس پردازشهای لیست حق بیمه و سایر فرآیندها نظیر دریافت لیست حق بیمه از کارفرمایان از حالت توزیع شده در شعب تامین اجتماعی، به صورت متمرکز و هوشمند انجام میشود. اجرای این پروژه از انباشت بدهی کارفرما جلوگیری کرده و فرایند پرداختها را تسهیل میکند. همچنین همزمان ضمن کاهش چشمگیر حجم کار همکاران واحدهای درآمد شعب، اجرای منظم، بههنگام و بدون دخالت نیروی انسانی را موجب میشود؛ از طرفی حجم زیادی از اعتراضات ورودی به هیئتهای رسیدگی به شکایات را نیز کاهش میدهد. هم اکنون لیست هوشمند نیز همزمان با سامانه متمرکز دریافت حق بیمه در چهار شعبه ۳۳ و ۱۳ غرب تهران و ۱۶ و ۹ شرق تهران به صورت پایلوت اجرا شده است.