واضح آرشیو وب فارسی::
اسکلت فولادی
برای ساخت بنا معمولا مهندسان می توانند از اسکلت فولادی، چوبی یا بتنی در پیکربندی ساختمان استفاده نمایند. این مورد بستگی به عواملی از جمله آب و هوا، مسائل اقتصادی، عوامل فنی و حتی خواست صاحب ملک دارد. اسکلت فولادی که اساس ساختمان سازی امروزه را تشکیل می دهد، مقاومت بسیار بالایی برای تحمل وزن های زیاد و همچنین انعطاف پذیری چشمگیری هم دارند. به گونه ای که بدون اینکه ترک بخورند به شکل مورد نظر در می آیند. این امر یک امتیاز بسیار خوب برای ساختمان سازان محسوب می شوند. اسکلت های فلزی به سه گروه اسکلت میخی، اسکلت جوشی و اسکلت پیچ و مهره ای تقسیم می شوند. انواع اسکلت فلزی شامل تیر های عمودی و افقی هستند که یا با جوش و یا با پیچ و مهره به هم متصل شده اند. در اینجا این دو نوع اسکلت فلزی یعنی جوشی و پیچ ومهره ای را معرفی می کنیم.
· اسکلت فولادی جوشی
در این روش معمولا قطعات آهن را برش می دهند و به اندازه های دلخواه در می آورند سپس این قطعات را به وسیله ی جوش بهم متصل می نمایند. این روش بسیار راحت تر از اسکلت فلزی پیچ و مهره ای است.
· اسکلت فولادی پیچ و مهره ای
یکی از انواع اسکلت فلزی، مدل پیچ و مهره ای آن است. در این روش قطعات آهن که شامل تیر های عمودی و افقی هستند، از قبل در کارخانه ها یا کارگاه های تولید قطعات ساخته می شوند. سپس بوسیله ماشین های سنگین از قبیل کامیونت ها و تریلی به محل ساخت و ساز منتقل می گردند. در محل به وسیله ی پیچ و مهره هایی این قطعات را بهم متصل می نمایند. در میان انواع اسکلت فلزی این نوع اسکلت از همه بهتر می باشد چرا که هم سرعت ساختمان سازی به مراتب بیشتر از روش جوشی است و هم تیر های آهن کاملا با شرایط استاندارد و ابزار های مناسب در کارخانه ها و کارگاه ها ساخته می شوند.
ساخت سوله
ساخت سوله از عملیات سازه ای مهمی است که در سال های اخیر کاربرد زیادی در صنایع ساختمانی داشته است. نیاز به مکانی مسقف با امکانات لازم برای انجام پروژه های مختلف صنعتی، نظامی، ورزشی و بسیاری از موارد دیگر باعث شده ساخت سوله در همه جای دنیا به صنعتی پر رونق و محبوب تبدیل شود.
بخش مهمی از ساخت هر سوله، به فونداسیون بندی سازه و آماده سازی بسترهای مناسب اجرا مربوط است. در این مرحله، نظارت بر اجرای صحیح فونداسیون متضمن انجام بهینه سایر مراحل کار نیز خواهد بود.
نصب سوله و اجرای مراحل دیگر کار، گام بعدی است که با حضور مهندسین مجری و ناظر انجام میشود. بسته به نوع کاربری که از سوله انتظار داریم و نیز فضای در دسترس، عملیات ساخت سوله تاحدودی متفاوت خواهد بود.
سقف سوله، تجهیزات به کار رفته در آن، نوع دیوارها و پوشش آنها، عایق مصرفی در دیواره ها و سقف سوله و از همه مهمتر تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز نظیر جرثقیل، هر یک به نوبه خود نیازمند بررسی کارشناسی و انتخاب هوشمندانه هستند.
ساخت سوله فلزی و مراحل نصب
برای کسب موفقیت در ساخت و نصب یک سوله فلزی، لازم است از یک مجموعه متخصص و کارآزموده کمک بگیرید. کلیه مراحل از طراحی سازه و تایید آن تا نصب و مونتاژ را میتوانید در چنین مجموعه هایی تجربه کنید.
ابعاد سوله از دهانه تا ارتفاع تاج و کناره و نیز میزان متریال و فولاد مصرفی را باید پیش از آغاز به کار محاسبه کرده و با توان مالی خود قیاس کنید. در این صورت با انتخاب های مناسب، سوله ای مقرون به صرفه و متناسب با نیاز و توان اقتصادی خود تهیه میکنید.
نصب و راهاندازی تاسیسات در سوله
تاسیسات بخش مهمی از ساخت یک سوله را تشکیل میدهد که اجرای موفق آن می تواند تاثیر بالایی در تدارک فضای مناسب و کارایی بهینه آن داشته باشد.
نصب درب و پنجره در یک سوله تا تاسیسات برق و به دنبال آن سیستم های سرمایشی و گرمایشی و تهویه، نخستین و اصلیترین تاسیسات مورد نیاز هر سوله به شمار میآیند.
در سوله های صنعتی و ایمن، نصب سیستم اطفای حریق استاندارد و دوربین های مدار بسته نیز از الزامات اجرایی به شمار میآیند.
نیاز است تا این مرحله برای اجرای مطمئن و تکمیل بهینه کارها به دست متخصصین خبره و کار بلد سپرده شود.
سپردن مراحل مهم نصب و راه اندازی تاسیسات سوله به افراد آماتور و فاقد تخصص با خطر بروز مشکلات اصولی در کار همراه بوده و ایمنی سوله را به خطر می اندازد.
سازه های بتنی
سازه بتنی – شرکت ایستا سازه
سازه های بتنی یکی از اجزای ساختمان است که شامل مهم ترین و کلیدی ترین اجزای ساختمان مانند ستونها، شاه تیرها و پی است اما کاربرد های آن فقط محدود به استفاده در ساختمان سازی نمیباشد. از اصلی ترین رقیب های سازه های بتنی، میتوان به سازه های فلزی اشاره کرد اما سازه بتنی مزایایی دارند از جمله مقرون به صرفه تر بودن، مهارت و نظارت کمتر، قابل دسترس تر بودن مصالح تکشیل دهنده و…که آنها را خیلی محبوب کرده است.
بتن به شکل جدایی ناپذیری به ساختمان سازی پیوند خورده است. سازه بتنی یا همان اسکلت بتنی، اگر نگویم اصلی ترین اما میتوان گفت یکی از اصلی ترین اجزای هر ساختمان و یا سازهی است. همانطور که از نام سازههای بتنی پیدا دلیل نام گذاری آنها این این است که برای ساخت آنها از بتن آرمه(سیمان، شن، ماسه و فولاد به شکل میلگرد ساده یا آجدار) استفاده میکنند. دقیقا به همین خاطر است که بعضی از افراد به سازههای بتنی، سازههای بتن آرمه هم میگویند.
در واقع به بیانی ساده تر میتوان گفت اگر از بتن آرمه در تیرهای اصلی، ستونها و پی استفاده شود، آن را سازه بتنی مینامند. اسکلت های بتنی از رایج ترین انواع اسکلت ها در ساختمان سازی های مدرن است.
یکی از اصلی ترین عوامل در طول عمر سازههای بتنی، بستگی به کیفیت مصالح به کار رفت (بتن آرمه) در آن است که باید به مدت حداقل ۶۰ سال طول عمر مفید داشته باشد.
سازه های بتنی در ساختمان ها، در ساخت اجزای زیادی نقش دارند مانند پله ها، ستون ها، فونداسیون و…