واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: اجرای توقیف و رفت توقیف اموال برای مهریه
توقیف اموال برای مهریه به چه معنا است؟ سوالی که در پاسخ به آن ابتدا باید به این پرسش جواب دهیم که مهریه چیست؟ مهریه حق قانونی و شرعی زن است که در زمان اجرای عقد نکاح، زوج برای زوجه براساس عرف جامعه تعیین میکند. پس از جاری شدن صیغه عقد؛ زوج موظف به پرداخت مهریه در صورت درخواست زوجه خواهد شد. در اصل مهریه در زمان عقد به مانند یک دین بر گردن شوهر محسوب میشود.
حال اگر زوجه قصد به اجرا گذاشتن مهریه (همه یا بخشی) را داشته باشد، قانون برای او یک سری اهرمهای فشاری مشخص کرده است تا به واسطه آنها بتواند حق خود را دریافت کند. زوجه با مراجعه به اداره ثبت یا دادگاه، درخواست طلب مهریه میکند. اگر مرد به هر دلیلی از پرداخت آن خودداری کند، قانون راههای بسیاری از جمله توقیف اموال برای مهریه را به زوجه پیشنهاد میدهد.
مهریه چیست؟
مهریه شامل پول یا دارایی است که، زوج در زمان جاری شدن صیغه محرمیت در زمان ازدواج متعهد به پرداخت آن میشود. زوج باید مهریه زوجه را پرداخت کند. البته هیچ اجباری جهت بازپس گیری آن مهریه تعیین شده از سوی زوج، جایز نخواهد بود. با توجه به این مسئله که مهریه یکی از ارکان اصلی عقد نکاح است؛ خود تبدیل به مهمترین موضوع در دادگاههای خانواده شده است.
به جهت تعیین مهریه، سقف و یا کف مقدار و مشخص نشده و انتخاب میزان مهریه بر اساس عرف جامعه و یا نظر طرفین در زمان ازدواج است. نکته قابل توجه در زمان تعیین مهریه این است که؛ مهریه انتخابی باید قابلیت داد و ستد و یا در حالت کلی دارای ارزش مالی باشد. برای تعیین مهریه میتوان سکه یا پول را بهعنوان اموال منقول، خانه یا زمین را بهعنوان اموال غیر منقول انتخاب نمود.
بهترین روش توقیف اموال برای مهریه
بر طبق قوانین جدید در مورد به اجرا گذاشتن مهریه، زن جهت دریافت حق خود ابتدا به دفترخانه که عقد در آن صورت گرفته میرود. درخواست طلب مهریه خود را انجام داده و بعد سردفتر نامه ابلاغیه پرداخت مهریه را برای همسر ارسال میکند. حال اگر مرد در مدت ۱۰ روز مهریه را پرداخت نکرد، او تقاضای توقیف اموال برای مهریه را به دادگاه ارائه خواهد داد.
اموالی که امکان توقیف آن برای زوجه در زمان توقیف اموال جهت دریافت مهریه وجود دارد، عبارت است از:
1. پولهای موجود در حساب بانکی زوج
2. سهام
3. حقوق مرد از سازمانهای دولتی و خصوصی
4. طلب زوج از افراد دیگر
5. مالی که زوج بعدها به دست میآورد. البته در زمانی که زن تمام مهریه خود را وصول نکرده باشد.
در زمان توقیف اموال برای مهریه از طریق حکم اجرائیه اداره ثبت، برای زوج دو اخطار یا ابلاغیه صادر میشود. در این مدت زوج میتواند اقدام به انتقال اموال خود به نام دیگر اعضا خانواده کند. با وجود ابلاغیهها، بدون اطلاع زوج نمیتوان حکم توقیف اموال جهت دریافت مهریه را گرفت. در نتیجه تنها و بهترین گزینه مراجعه به دادگاه و دریافت مجوز صدور تامین خواسته از قاضی دادگاه است.
نکته مهم در این بخش، مستثنیات دین است. اگر اموال زوج مربوط به این بخش باشند؛ زوجه امکان توقیف اموال را ندارد. مستثنیات دین بر طبق ماده ۵۲۴ آیین دادرسی شامل موارد زیر هستند:
• مسکن مورد نیاز محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی
• وسیله نقلیه مورد نیاز و متناسب باشان محکوم علیه
• اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم علیه، خانواده و افراد تحت تکفل وی لازم است.
• آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره میشود.
• کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق
• وسایل و ابزار کار کسبه، پیشهوران، کشاورزان و سایر اشخاصی که وسیله امرار معاش محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی است.
بهترین گزینه در زمان توقیف اموال جهت دریافت مهریه، مراجعه به گروه وکلای هوداد است. این گروه متشکل از وکیلهای با تجربه و متخصص به شما در امر توقیف اموال مشاورههای لازم را ارائه خواهند داد. البته در صورت تمایل می توانید تمامی کارهای مربوط به دریافت مهریه، توقیف اموال و حتی طلاق را با خیالی راحت، به اعضا گروه وکلای هوداد بسپارید. وکلا این گروه، پرونده ایرانیان خارج از کشور را نیز در صورت نیاز برعهده خواهند گرفت.
گروه وکلای هوداد، نگاهی ویژه به پروندههای مربوط به خانواده و ارث دارند. رویکرد گروه در پذیرش پرونده به این شکل است که؛ ابتدا پرونده حقوقی را کامل و جامع مورد ارزیابی قرار میدهند. در ادامه با شرافت کاری که در اعضا گروه وجود دارد، پرونده را با درصد موفقیت بالا قبول کرده و برای به سرانجام رسیدن آن، تمام تلاش خود را بهکار خواهند برد. پرونده که با پرداخت یک حق الوکاله، دو وکیل با تجربه و مسئولیت پذیر آن را انجام میدهند.
سه شنبه, 06 ارديبهشت 1401 ساعت 07:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]