تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه بنده اى بخواهد چيزى بخواند و يا كارى انجام دهد و بسم اللّه  الرحمن الرحيم بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817224054




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاربرد انواع پروفیل چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی::

 



پروفیل یکی از مصالح پرکاربرد در صنایع ساختمان‌سازی است. این قطعه دارای سطح مقطع ثابت در طول است. در حالت کلی، پروفیل‌ها انواع مختلفی دارند و از نظر جنس، کاربرد، ابعاد و … به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. انواع پروفیل فولادی، در صنایع مختلف، کاربردهای گسترده‌ای دارند به گونه‌ای که با نگاهی گذرا به محیط اطراف، می‌توان نمونه‌های پروفیل استفاده شده را در وسایل مختلف مشاهده کرد. به عنوان مثال از کاربرد پروفیل، می‌توان به مواردی مانند استفاده در مبلمان، چارچوب در و پنجره و… اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع پروفیل و کاربردهای آن بپردازيم. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با انواع پروفیل آهنی تا پایان با ما همراه باشید.

پروفیل چیست و چه کاربردی دارد؟

باتوجه به مطالب فوق می‌توان بیان کرد، پروفیل یک قطعه توخالی است که انواع مختلفی دارد. از این قطعه در صنعت و ساختمان‌سازی استفاده‌های فراوانی می‌شود. به دلیل وجود تنوع در انواع پروفیل، از این مصالح در صنایع مختلف مانند کشتی‌سازی، ساخت سوله، پارکینگ‌های عمومی، نرده پیاده‌رو و خیابان‌ها، انبار و… استفاده می‌شود. کاربرد پروفیل‌ها بر اساس انواع و روش تولید آن می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه به معرفی انواع پروفیل و کاربرد آن می‌پردازیم.

انواع پروفیل بر اساس نوع کاربرد

پروفیل‌ها بر اساس معیارهای مختلف، در گروه‌های متفاوتی قرار می‌گیرند. در واقع از نظر ظاهر، جنس و روش تولید می‌توان به انواع مختلفی از این قطعه اشاره کرد. در حالت کلی انواع پروفیل فولادی را بر اساس نوع کاربردی که دارند، می‌توان در دو دسته پروفیل ساختمانی و پروفیل صنعتی در نظر گرفت.

پروفیل ساختمانی

به پروفیل‌هایی که در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، پروفیل ساختمانی می‌گویند. این پروفیل‌ها در مدل‌های مختلف پروفیل لنگه‌دری، پروفیل 507، 508 و… با ضخامت‌های 2 تا 4 میلی‌متر تولید می‌شوند. پروفیل‌های ساختمانی با استفاده از سه روش نورد سرد، نورد گرم و مرکب تولید می‌شوند.

  • تولید پروفیل با استفاده از نورد سرد: این پروفیل پس از طی مراحل شکل‌دهی، وارد مرحله‌ی خم کردن و پرس می‌شود و در نهایت به تولید انبوه می‌رسد. از این پروفیل در کاربردهای سبک مانند چارچوب دروپنجره و ناودانی استفاده می‌شود.
  • تولید پروفیل با استفاده نورد گرم: پروفیل نورد گرم، با استفاده از نورد شمش فولادی تهیه می‌شود. این پروفیل پس از شکل‌گیری همانند نوعی قوطی است.
  • پروفیل مرکب: پروفیل تولید شده با استفاده از روش ترکیبی نورد سرد و نورد گرم، پروفیل مرکب ناميده می‌شود.

از نمونه کاربرد پروفیل ساختمانی می‌توان به استفاده در ساخت درو پنجره به صورت مربع و مستطیل، جهت ساخت خانه‌های از پیش آماده شده و استفاده در ساخت قفسه و دکوراسیون داخلی ساختمان اشاره کرد.

پروفیل صنعتی

این پروفیل، یکی دیگر از انواع پروفیل فولادی است. پروفیل صنعتی همان‌طور که از اسم آن مشخص است، در کاربردهای سنگین صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال از این پروفیل، در ساخت سازه‌های سنگین فلزی مانند پل، تابلوهای تبلیغاتی بزرگ، صنایع نظامی و… استفاده می‌شود. پروفیل صنعتی از ورق‌های سیاه با ضخامت بالا تشکیل می‌شود که در شاخه‌های 12 متری تولید می‌شوند. ابعاد این پروفیل از 10×10 میلی‌متر تا 400 میلی‌متر متغیر است.

معرفی انواع پروفیل بر اساس ظاهر



انواع پروفیل فولادی را می‌توان بر اساس شکل ظاهری نیز دسته‌بندی کرد. این پروفیل‌ها از نظر ظاهری در دو دسته‌ی پروفیل باز و بسته قرار می‌گیرند. در زیر به توضیح این دو نوع پروفیل می‌پردازیم.

پروفیل بسته

این نوع پروفیل‌ها دارای سطح مقطع بسته هستند، می‌توان گفت قوطی‌ها همان پروفیل‌های بسته هستند که جهت کاربردهای مختلفی به کار می‌روند. از نمونه پروفیل‌های بسته، می‌توان پروفیل درب و پنجره، پروفیل لوله و قوطی، پروفیل درب‌های کرکره‌ای و پروفیل pvc را نام برد. از کاربرد پروفیل بسته، می‌توان به استفاده در صنایع خودروسازی، ساخت پایه میز و مبل، ساخت درو پنجره، ساخت ستون در ساختمان‌سازی، ساخت راه‌پله و انواع نرده‌های آهنی اشاره کرد.

پروفیل باز

پروفیل‌های باز، از نظر ظاهری شبیه به حروف T، Z  و U هستند. از مزیت‌های پروفیل باز می‌توان به قدرت و استحکام بالا، وزن پایین، مقرون به صرفه بودن و قابلیت نصب آسان آن اشاره کرد. مقاطعی مانند تیرآهن، میلگرد، چهارپهلو، تسمه، ناودانی و نبشی نمونه‌هایی از پروفیل باز هستند. با توجه به تنوع این محصولات، کاربرد پروفیل باز نسبت به پروفیل بسته خیلی بیشتر است. از پروفیل باز در مصارفی مانند ساخت سالن ورزشی و سوله، پوشش سقف‌های شیب‌دار و صنعت کشتی‌سازی استفاده می‌شود.

انواع پروفیل از نظر جنس

یکی دیگر از دسته‌بندی‌های پروفیل، تقسیم‌بندی انواع پروفیل فولادی بر اساس جنس است. پروفیل‌های فولادی در جنس‌های مختلفی تولید می‌شوند که از پرکاربردترین آن‌ها، پروفیل‌های آلومینیومی، گالوانیزه، کامپوزیت و مبلی هستند.

پروفیل آلومینیومی

وزن سبک پروفیل‌های آلومینیومی، یکی از ویژگی‌های بارز این نوع پروفیل است. پروفیل آلومینیومی با ظاهر براق و سفیدی که دارد، توجه بسیاری از مصرف‌کنندگان را به خود جلب کرده است. از این‌رو در کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پروفیل، نسبت به پروفیل‌های آهنی، دارای مصرف انرژی بهینه است. پروفیل‌های آلومینیومی در سه مدل خام، رنگ شده و آبکاری شده به بازار عرضه می‌شوند و از قابلیت جوشكاری مناسبی برخوردارند. این پروفیل همچنین در دو نوع ساختمانی و صنعتی قابل تولید است و در کاربردهای مختلف صنعتی و ساختمانی به کار می‌رود. 

پروفیل کامپوزیت

از ویژگی‌های بارز این پروفیل، میزان مقاومت بالای آن در برابر خوردگی است. همین ویژگی باعث افزایش کاربرد پروفیل کامپوزیت در ساختمان‌سازی با شرایط آب‌وهوایی مرطوب شده است. استفاده از پروفیل کامپوزیت در صنعت ساختمان‌سازی، همچنین مانع از خوردگی می‌شود و افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات و زمین‌لرزه را به دنبال دارد. پروفیل کامپوزیت تاثیر عمده‌ای در کاهش وزن کلی ساختمان دارد و به دلیل دارا بودن خاصیت غیرکشسانی، از ساختمان در برابر خوردگی و لرزش محافظت می‌کند.

پروفیل گالوانیزه

یکی از راه‌های افزایش مقاومت فلز، پوشش‌دهی آن با استفاده از روی است. این روش که گالوانیزاسیون ناميده می‌شود، از فلز در برابر خوردگی و اکسید شدن محافظت می‌کند. پروفیل گالوانیزه نیز یکی از انواع پروفیل فولادی است که با استفاده از روی پوشش‌دهی شده است. با توجه به این‌که بخش‌های بیرونی ساختمان و دروپنجره در معرض فشار ساختمان و آسیب بیشتر قرار دارند؛ استفاده از این نوع پروفیل باعث کاهش این فشار و افزایش استحکام ساختمان می‌شود. پروفیل گالوانیزه نسبت به پروفیل‌های دیگر طول عمر بیشتری دارند و با ضخامت‌های 1 تا 2 میلی‌متر تولید می‌شوند.

پروفیل مبلی

پروفیل مبلی یکی دیگر از انواع پروفیل فولادی است که در دسته‌بندی‌ پروفیل‌ها بر اساس جنس، به‌ پروفیل‌های سبک معروف شده‌ است. پروفیل مبلی از ورق روغنی و با استفاده از نورد سرد با ضخامت کمتر از 1.5 میلی‌متر تولید می‌شود. از ویژگی‌های این پروفیل، فرم‌پذیری مناسب و کیفیت سطحی و دقت ابعادی بالا است. از این پروفیل با توجه به قابلیت آبکاری و رنگ‌کاری که دارد در مصارفی مانند ساخت میز و مبل استفاده می‌شود. علاوه بر دسته‌بندی‌های گفته شده، نوعی دسته‌بندی‌ برای پروفیل‌ها وجود دارد که آن‌ها را بر اساس سطح مقطعی که دارند تقسیم‌بندی می‌کنند. انواع مختلف لوله، قوطی، نبشی و ناودانی نمونه‌ای از این پروفیل‌ها هستند.

جمع بندی نهایی



پروفیل یکی از مقاطع فولادی است که با توجه به گستردگی کاربرد، از انواع مختلفی تشکیل شده است و در دسته‌بندی‌های متنوعی قرار می‌گیرد. کاربرد پروفیل در صنایع مختلف و ساختمان‌سازی متفاوت است از این رو بر اساس دو نوع ساختمانی و صنعتی تولید می‌شوند. این پروفیل همچنین از نظر ظاهر، جنس، روش تولید و سطح مقطع دارای انواع مختلفی است. با توجه به این‌که پروفیل در محیط اطراف ما بسیار کاربرد دارد، هدف پیوان از این مقاله آشنایی شما با انواع پروفیل فولادی و ویژگی‌ و کاربردهای آن بوده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن