واضح آرشیو وب فارسی:: امروزه منابع روشنایی فراوانی برای نورپردازی و دیزاین محیط به کار می روند. یکی از پرکاربردترین این منابع روشنایی، چراغ خطی نام دارد. چراغ های خطی بر اساس ویژگی هایی که دارند، در انواع مختلفی از جمله چراغ های قرنیزی، چراغ های آویز، چراغ های خطی دفنی، چراغ های لب پله ای، چراغ های مخفی زیر کابینت و... تولید و به دست مشتریان می رسند. چراغ های خطی دفنی یکی از انواع چراغ خطی به شمار می روند که اغلب برای فضاهای خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. نورپردازی به وسیله این چراغ ها معمولا از کف زمین صورت می گیرد و بر روی ستون ها یا فضاهای بیرونی ساختمان ها نصب می شوند. ما در این مقاله بر آنیم تا کاربران را با چراغ خطی دفنی بیشتر آشنا و مطالب مهمی را حول این منابع روشنایی بیان کنیم.
چراغ خطی دفنی از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
به طور کلی هر چراغ خطی از جمله چراغ خطی دفنی متشکل از سه بخش بدنه، دیفیوزر و منبع نور هستند. بدنه این چراغ ها از آلومینیوم آنودایز شده است و مقاومت بالایی در برابر عوامل بیرونی دارد. دیفیوزر انواع چراغ های خطی از جنس پلی کربنات بوده و بر روی پروفیل قرار می گیرد. این بخش در پخش نور نقش مهمی داشته و از دیده شدن نور به صورت نقطه ای جلوگیری می کند. منبع نور به شکل چیپ های اس ام دی داخل پروفیل قرار گرفته و وظیفه تولید نور را دارند.
عملکرد چراغ خطی دفنی چگونه است؟
چراغ خطی دفنی معمولا در داخل زمین نصب می شود و تنها محل خروجی نور آن قابل مشاهده است. این چراغ معمولا در نورپردازی از پایین به بالا استفاده می شود و هدف اصلی این نوع از نورپردازی به وسیله چراغ های دفنی، بزرگنمایی سوژه مد نظر است. بنابراین می توان از چراغ های خطی دفنی در کف مناطق مرطوب، فضاهای خارجی، کف استخر و... بهره برد. البته علاوه بر این موارد، در ادامه کاربرد چراغ های خطی دفنی در محیط های مختلف به طور کامل بررسی خواهد شد.
مزایا و ویژگی های استفاده از چراغ خطی دفنی کدامند؟
استحکام و مقاومت بالا چراغ در برابر گرما، سرما، آب و مواردی از این قبیل، همواره مورد توجه مشتریان بوده و هست. چراغ های خطی دفنی از متریال با کیفیتی طراحی شده اند. از این رو در برابر خش، خمیدگی و تغییرات جوی سخت مقاوم هستند. چراغ های خطی دفنی تنوع بالایی در نور، رنگ، ولتاژ و زاویه تابش دارند و مشتریان می توانند با در نظر گرفتن نورپردازی محیط، اقدام به خرید انواع این چراغ ها کنند. همچنین با اینکه چراغ های خطی دفنی بسیار کم مصرف هستند، ولی بازدهی و طول عمر بالایی دارند. طول عمر چراغ های خطی دفنی در حدود پنجاه هزار ساعت تخمین زده شده است که عدد قابل توجهی برای یک منبع روشنایی با بازدهی بالا به شمار می رود. علاوه بر موارد ذکر شده، یکی دیگر از مزایای چراغ های دفنی، قابلیت تغییر رنگ و افکت ها است که این امکان به وسیله یک ریموت کنترل انجام پذیر می باشد.
چراغ خطی دفنی در چه محیط هایی به کار می رود؟
همانطور که پیشتر اشاره شد، چراغ های خطی دفنی کاربرد وسیعی در فضاهای خارجی دارند. از چراغ های خطی دفنی می توان در نقاطی مانند محوطه، تالار، زیر پکان ها، پله ها، کف استخر، باغ، پل ها و... استفاده کرد. چراغ های دفنی در رنگ های متفاوتی از جمله سفید سرد، سفید گرم، آبی، سبز، قرمز و در برخی موارد ترکیب این رنگ ها موجود هستند. بدنه آلومینیومی آنها موجب دفع حرارت می شود و بهره برداری از آن را در محیط های گرم برای ما امکان پذیر می کند. درجه حفاظت یا IP چراغ های خطی نشان دهنده میزان نفوذپذیری آنها در برابر عوامل خارجی است. رقم 0 تا 6، حفاظت در برابر گرد و غبار و نیز رقم 0 تا 8، میزان نفوذپذیری در برابر آب را مشخص می کند. بنابراین هر چه عدد جلوی IP بیشتر باشد، به طبع مقاومت چراغ خطی دفنی ما در برابر عوامل جوی و بیرونی بالاتر خواهد بود. اگر بخواهیم به طور اجمالی خصوصیاتی که استفاده از چراغ های دفنی خطی را در هر محیط خارجی برای ما امکان پذیر می کنند نام ببریم، در یک نگاه می توان گفت: ضخامت بالا، کیفیت خوب رنگ ها، مقاومت زیاد، نصب آسان، تنوع بالا، مصرف پایین انرژی و امکان ترکیب کردن رنگ های گوناگون.
روش نصب و اجرا چراغ خطی دفنی چگونه صورت می پذیرد؟
برای نصب و اجرا چراغ خطی دفنی ابتدا لوله پی وی سی تهیه شده را به منظور عبور کردن آماده کنیم. در مرحله بعد، کابل را عبور داده و بتن را در اطراف آن می ریزیم. سپس کابل چراغ را در کنار کابل اصلی و چراغ خطی در کاسه بتنی جایگذاری می کنیم. نکته قابل توجه در این مرحله این است که طوقه را می بایست باز و پیچ های متصل کننده بدنه منبع روشنایی خود را به کاسه بتنی متصل کنیم. در نهایت پیچ های طوقه چراغ را می بندیم. چراغ های دفنی باید از یک فوندانسیون مخصوص برخوردار باشند تا به وسیله آن بتوان از بدنه نگهداری کرده و نیز شیشه چراغ قابلیت تنظیم زاویه تابش نور روی سوژه مورد نظر را داشته باشد.
کلام پایانی درباره معرفی و خرید چراغ خطی دفنی
چراغ خطی دفنی تنوع و کاربرد بالایی در محیط های بیرونی دارد و گزینه مناسبی برای نورپردازی این نقاط است. برای خرید انواع چراغ های خطی دفنی می بایست به چند نکته مهم توجه کرد. ابتدا عدد IP محصول باید مد نظر قرار گیرد و میزان مقاومت آن مشخص شود. سپس میزان بازدهی و ولتاژ چراغ خطی دفنی را مورد سنجش قرار می دهیم و پس از آن، با توجه به سایر مشخصات محصول و نوع نورپردازی محیط اقدام به خرید چراغ خطی دفنی دلخواه می کنیم. ما در این مقاله توضیحات کاملی را درباره یکی از پرکاربردترین و بهترین چراغ های خطی، یعنی چراغ خطی دفنی بیان کردیم. امیدواریم که مطالب ذکر شده در این متن برای کاربران و مشتریان مفید واقع شده باشد.