واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: مقایسه جرثقیل های برقی زنجیری و سیم بکسلی
جرثقیل های سقفی ابزار آلاتی کاربردی در لیفتینگ بار محسوب می شوند که هم بصورت دستی و هم بصورت برقی تولید می شوند و دارای قابلیت لیفتینگ بار تا 25 تن را نیز دارند. جرثقیل سقفی Hoist برای اتصال نیاز به یک تکیه گاه در بالا دارد که می تواند بصورت قلاب سقفی برای جرثقیل سقفی 2 کاره و یا بصورت ریل های سقفی برای جرثقیل های سقفی چهار کاره طراحی شده باشد. در اغلب موارد یک دسته کنترل که یا بصورت سیم به خود جرثقیل اتصال پیدا کرده است و یا بصورت ریموت و وایرلس عمل می کند برای جرثقیل برقی طراحی شده است. دسته بندی های مختلفی برای جرثقیل های سقفی وجود دارد که می تواند بر حسب نیروی محرکه دسته بندی شده باشد که در این صورت دو نوع جرثقیل برقی و جرثقیل دستی و یا می تواند بر حسب نوع اتصال دسته بندی شده باشد که به جرثقیل زنجیری و جرثقیل سیم بکسلی قابل دسته بندی می باشد. هر یک از انواع جرثقیل های سقفی متناسب با شرایط کاری ویژه ای انتخاب می شوند. در جایی که دسترسی به الکتریسیته وجود داشته باشد ترجیح به استفاده از جرثقیل برقی و در موارد دیگر جرثقیل های دستی که با ظرفیت وزنی بسیار بالایی نیز تولید می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب میان جرثقیل سیم بکسلی و جرثقیل زنجیری با در نظر گرفتن معیار های دیگری که در زیر شرح می دهیم صورت می پذیرد. جرثقیل برقی زنجیری بخش عمده انواع جرثقیل های سقفی را جرثقیل های زنجیری Chain Hoist تشکیل می دهند که در دو نوع جرثقیل دستی زنجیری Chain block و جرثقیل برقی زنجیری قابل استفاده هستند. مبنای عملکرد جرثقیل های زنجیری بسیار ساده و بر حسب ضریب تبدیل دو چرخدنده در داخل بلوک جرثقیل یکی با قطر کمتر که به زنجیر بار متصل است و دیگری با قطر بیشتر که به زنجیر دستی اتصال دارد می باشد. جرثقیل برقی دو کاره تنها قابلیت لیفتینگ بار بصورت عمودی را داشته و از یک قلاب سقفی در اتصال استفاده می کند، حال آنکه جرثقیل برقی چهار کاره دارای ریل های سقفی و جرثقیل برقی 6 کاره که قابلیت انتقال بار به هر نقطه ای را دارد اغلب بصورت دروازه ای تولید می شود
در اتصالات جرثقیل برقی زنجیری از دو گرید مختلف زنجیر یکی زنجیر فولادی گرید G80 که در واقع با قابلیت کششی بسیار بالایی تولید شده و به رنگ سیاه بصورت فسفاته در اتصال بکار گرفته می شود و دیگری زنجیر دستی که از آلیاژ های آهنی و گرید های پایین تر زنجیر اغلب G43 بصورت گالوانیزه و به رنگ نقره ای بکار گرفته می شود. جرثقیل های برقی زنجیری اغلب تا تناژ 10 تن بصورت برقی و تا تناژ 25 تن بصورت دستی نیز بکار گرفته می شوند. برند های بسیار گسترده ای در دنیا به تولید جرثقیل برقی مبادرت دارند که معروف ترین آنها برند KITO ژاپن می باشد. جرثقیل برقی سیم بکسلی سیم بکسل یکی از کاربردی ترین نوع اتصالات صنعتی محسوب می شود که از گرید های مختلف فولادی و استیل تولید شده و دارای انعطاف و عملکرد بسیار مناسبی است. سیم بکسل ها دارای ساختار، بافت، نوع مغزی و تنسایل بسیار متعددی بوده و از این رو ساختار های بسیار گسترده ای از سیم بکسل وجود دارند که هر یک دارای مشخصات مکانیکی مختص به خود بوده و برای صنایعی خاص مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو سیم بکسل بکار گرفته شده بر روی جرثقیل های سقفی دارای ساختار و مشخصاتی متفاوت با سیم بکسل های صنایع آسانسور، تاور کرین و سیم بکسل های بکار گرفته شده برای اسلینگ بار دارد.
جرثقیل برقی سیم بکسلی که در تناژ مختلف حتی بالاتر از 30 تن بکار گرفته می شود دارای یک پولی درام می باشد که سیم بکسل در بالا بردن بار به دور آن جمع می شود. از سیم بکسل فولادی با ساختار 6X19 هم بصورت مغز فولادی IWRC و هم بصورت مغز کنفی بصورت Fiber core در اتصالات جرثقیل برقی سیم بکسلی استفاده می شود. تنسایل مقاومت کششی سیم بکسل جرثقیل اغلب 1770 نیوتن بر میلیمتر مربع انتخاب می شود. در مقایسه عملکرد جرثقیل برقی زنجیری و سیم بکسلی باید گفت مگر در موارد خاص ترجیح همواره به استفاده از جرثقیل برقی زنجیری می باشد که دارای دوام و طول عمر بالاتر، هزینه حفظ و نگهداری کمتر و کاربری بهینه تری دارد. تنها در لیفتینگ بار های فوق سنگین می باشد که جرثقیل های سیم بکسلی ارجحیت پیدا می کنند و البته در مواردی که ارتفاع لیفتینگ بسیار بلند باشد چرا که قابلیت لیفتینگ بار تا ارتفاع حتی 14 متر نیز برای این سری از جرثقیل های برقی وجود دارد. تسمه های صنعتی با برند های بسیار متنوعی تولید می شوند که هر یک دارای استاندارد هایی در تولید بوده از ترکیبات شیمیایی متفاوتی استفاده می کنند. شناخته شده ترین برند های تولید کننده انواع تسمه های انتقال قدرت شامل برند های BANDO ژاپن، برند مگادین Megadyne ایتالیا که محصولاتی با کد های مختلف برای شرایط کاری مختلف تولید می کند و برند Optibelt آلمان که یکی از معتبرترین و شناخته شده ترین برند های تولید کننده تسمه های صنعتی محسوب می شود از این دسته می باشند. در اغلب کاربری ها برای برند های مختلف میزان تنسایل مقاومتی انواع یاتاقان بلبرینگ ها بالای 1300 نیوتن بر میلیمتر مربع که در برخی از برند ها به بالای 1600 نیز می رسد تولید می شود. مقاومت سایشی تحت تاثیر سختی سطحی و فاکتوری به نام عمق لایه سخت نیز از دیگر فاکتور های موثر بر طول عمر و کاربری مفید یاتاقان بلبرینگ ها محسوب می شوند که برای برند های مختلف متفاوت برای برخی از برند های معتبر به بالای 64 راکول نیز می رسد.
شنبه, 29 خرداد 1400 ساعت 10:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]